reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;)

reklama
Easy co do prezentow dla doroslych jest u nas podobnie :)))) Robimy prezenty sobie nawzajem (ja mezowi a on mi), na prezenty dla rodzicow zrzucamy sie z rodzenstwem, ale nie sa to zadne szalenstwa :) Mysle ze to dobre rozwiazanie bo tak bysmy chyba z torbami poszli ;)

Heloł :)
Melduję się z rana, na chwileczkę tylko, bo mały krzykarz cos tam pokrzykuje w pokoju :)

Aletko, u nas też sucha skóra na nóżkach, takie plamy i trochę szorstkie policzki itd. generalnie od dawna, więc u nas większe prawdopodobieństwo skazy (jakos wierzyć mi sienie chce, żeby u Was nie wyszła wcześniej, gdyby była) a na razie learze nic nie kazali mi odstawiać, dostałam specjalne preparaty to kąpieli i smarowania ciałka (do kąpieli olejek LINOLA), jest trochę lepiej i na razie mam sie nie przejmować :)
No i masz supe podpis :)

Easy, no w sprawie kołdry nie bardzo pomogę. Kiedyś był szał na 100% owczej wełny i ja taką mam i sobie chwalę, ale pewnie jest dużo innych ciekawych na rynku...

Semi, witaj :)

Agast, u nas też nocka z niezliczoną ilościa pobudek, tyle, że dzis, z racji braku męża miałam Piotrusia w łózku no i nie musiałam przynajmniej wstawać do niego i go odkładać...  >:D

Minko, powodzenia u dentysty, a jak męzowska noga...? ;)

Cieszę sie, że sie Wam zdjecia podobały, ale czy ktos (pewnie Aletka ;)) jest mi w stanie powiedzieć, dlaczego nie chcą sie powiększać...?I jak to zrobić, żeby sie udało? Bu... A miał taką fajną minkę na ostatnim... :(

Dobra, lecę na razie, całuski

Aletka pisze:
easy alez ja nie wysyłalam zdjec?!?!?!?! to czego mogłas nie dostac????

No właśnie... to czas chyba wysłać co nie co... Ciotka się stęskniła, no ... i dlatego bręczy :-)

megan
wybacz... zapomniałam... a chciałm na pisać, że Piotruś BOSKI!!! :laugh:

Witajcie! Ja też się melduję. Co prawda pod innym Nickiem, ale skoro zmiany, to na całego ;-) Więc Janka staje sie nieaktualna ;-)

Teraz mam mało czasu, ale po powrocie do domu z cała pewnoscią nadrobię to co tu już naprodukowałyście.

A na razie przesyłam buziaczki!!

Megan ;D

Aletko dzieki za podpowiedz :) Myslalam o tych klockach ale jakos nie bylam przekonana :) No a jutro maz jedzie po towar wiec bylaby okazja :)))

Yariva witaj ;D

Ja właśnie odebrałam :(

Aletko, dzięki za link z allegro z klockami gumowymi  nawet nie wiesz ile ja szukałam takich klocków  dzieki 
A co do reszty,to damy rade

A teraz sie zbieram do ginekologa  bo mam na 11.00 bede wieczorkiem jak Wiki zaśnie

hej, wczoraj juz nic nie napisalam bo moj synek postanowil pokazac jaki z niego diabelek  ::) Poza tym ma jakas wysypke  :(
colletta, zrobione :D
naya, nadal Ci sie zle forum wyswietla?
Paula, bardzo dobrze zrobilas zapraszajac Swiezynke :)
Lila, gratuluje 2 zabkow na raz  :o my mamy stan=0 w tym temacie
Igusek, jasne, ze Cie pamietamy - nie wyglupiaj sie! :D Pisz z nami jak najwiecej. Ucaluj Jasia w lapke od cioci Nenyah ;)
easy, Marysia boska w tym zielonym wdzianku - czad! No i te rozesmiane oczka... ehh :) Ale wiesz, easy, ja czekam na wiecej zgodnie z Twoja obietnica :p Odnosnie koldry - fajne sa w Jysku www.jysk.pl
Martynka, uwazaj na siebie. I kuruj teraz lapke! :) pozdrawiam
Minko, jaka Wikusia juz jest duza :o no i jak zwykle sliczna :) Straszne to, ze znow z oczkiem ma problem :(
Aletko, gratuluje kolejnego zabka... juz 4 :o (To Nati chyba zostanie bezzebny bo on tylko marudny jest czasem i mysle, ze to zeby bo ciagle chce sie drapac po dziaslach, ale zebow 0  ::) )
Megan, prawde mowiac nie wiem czy przez maila to przejdzie. Jak skopiowalo sie 650 stron to mialo 100MB wiec to staszny kolos wyszedl (skopiowalam wszystkie 1068). Nawet nie wiem w jakiej to formie wyszlo bo poszlam spac a sciagalo sie dalej. Teraz nie mam mozliwosci obejrzenia tego. Zobaczymy, pewnie zrobie z tego zipa i postaram sie Wam rozeslac. Dzis bede wiedziec co i jak. No a zdjecia Piotrusia po prostu boskie.
Mongea, Inga w avatarku swietna (te oczy!) i sliczne zdjecie w podpisie :) / Fajne te wspominki z noworodka. Ja tez czasem zagladam do stron 'ciazowych' i czytam co my wtedy wyczynialysmy :D
Jucia, gratuluje bijacego serduszka :)
Shirley, przylaczam sie do pytania mad; ja nigdzie dyni nie widzialam (tylko w gazetce reklamowej widzialam zdjecie, ale na polkach sklepowych tego nie ma!)  ::)
Semi, witaj :D Pozdrowienia dla Huberta
Yariva witam  ;D
Agast wspomniala o prezentach swiatecznych i przeczytalam o tym, ze maz easy napisal list do gwiazdora i przywolalo to u mnie mysl, ktora mnie troche martwi. Roznice regionalne. Nati jak wiecie ma jednego rodzica z Warszawy a jednego z Krakowa, i babcie (moja mame spod Poznania). Tak wiec jedni dziadkowie (moi tesciowie) mowia, ze w Wigilie przychodzi Aniolek, moja mama, ze Gwiazdor, a ja i moj tata, ze Mikolaj  ::) Dziecko zglupieje! Oczywiscie ja uwazam, ze powinnismy sie umowic na jedna nazwe (Mikolaj). Na szczescie Nati w tym roku nie kuma, ale za rok?... ehh

reklama
Czołem, Mamusie i Brzdące! :) Mój brzdąc dał mi nieźle do wiwatu w nocy: pobudki regularnie co godzinę! Nad ranem wzięłam go już do łóżka, ale tym razem nie pomogło... :-[ I jestem dziś klapnięta, a w dodatku "coś" mi wlazło pod łopatkę i boli jak piorun! Z trudem udaje mi się podnieść Wojtka. :-[ A do tego wszystkiego czeka mnie wyprawa (z Wojtkiem) do ZUS-u! Seria katastrof!
Aletko, z tego, co wiem, skaza ma prawo ujawnić się po wprowadzeniu nabiału do diety dziecka. Po prostu część maluchów jest na tyle wrażliwa, że reaguje już na te niewielkie ilości, które są w pokarmie mamy. Wierz mi, temat zgłębiałam. :( Ale mam nadzieję, że to chwilowa "niedyspozycja" (oby!) I 4 ząbki! No no! :laugh:
Agast, sorry, nie pamiętam, to Ty pytałaś o prezenty? Ja zamierzam kupić mamie jakiś sweterek, tacie koszulę (bo ostatnio bardzo mu się spodobały nabytki mojego męża), babci myjkę do pleców na długiej rączce, a małemu łobuziakowi krzesełko do karmienia. Nie mam jeszcze pomysłu na prezent dla siostry, a dla męża nie napiszę co, bo jeszcze przeczyta! ;)

Do góry