reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

CZERWCÓWKOLAND ;)

reklama
Madziu wszystkiego naj z okazji pół roczku!
Semi My niedawno zastanawialismy sie nad zakupem spacerówki właśnie Graco, zwłaszcza, ze teraz są obnizki cen, bo wyprzedaja kolekcje 2005, generalnie ten wózek co wskazała Szkrabik jest chyba najwęższy, chodzi mi o siedzisko i warto dołozyc z 40 zł i zakupić np Mirage, podaje ci linka do Graco, tam mozna poczytać o tych wózkach. I z tego co wiem, to chyba wszystkie mają opcje rozkładanego oparcia na płasko i maja mechanizm składania w rączce.
www.euro-trade.pl

Witam:)
Paula gratuluję sukcesów Szymusiowych, tyle nowych umiejetności :) Z przepisów niedługo skorzystam więc dziekuje za wklejenie. Jesli chodzi o ochraniacze to u nas beda jeszcze długo żeby obyło sie bez siniaków ;) tylko, że ja mam taki na pół łóżeczka i nie wiem czy sie nie sprawdzi. Przy pierwszym dziecku kupiłam dopiero jak zaczeły nózki i rączki wystawac poza łóżeczko. A jesli chodzi o obniżanie to troszke się dziwiłam, ze juz obniżacie ale to było do wizyty u szwagra. Oni własnie maja takie łóżeczko gdzie ten poziom najwyższy jest bardzo wysoko. Bardzo to wygodne ale rzeczywiście trzeba szybko obniżać bo mało bezpieczne jak maluszek ciagnie do siadania. Ja mam "stare" łóżeczko jeszcze po starszym synku tyle, że odnowione i ono najwyższy poziom ma w połowie czyli robi sie niebezpiecznie dopiero jak dziecko raczkuje i może sie podciągnąc do stania.

Beatko przytulam, nacierpiałas się w tym roku ale on już sie kończy i wszystko będzie za Tobą czego zycze z całego serca.

Czarnulko ciesze się, ze Wikunia wraca do zdrowia. Paczuszka wyjdzie dzisiaj, mam nadzieję, ze nie za póxno.

Szkrabiku cieszę się, ze znalazłaś odpowiednią nianię, gratuluje pełzania i usciskaj Tymusia.

Mondzi zdrówka dla Tymcia i przytulam, najważniejsze, ze nic sie nie stało.

Megan dziekuje za filmiki, super. Piotrus ładnie utrzymuje sie na wodzie i jaki zapalony z niego informatyk. Ja tez ostatnio siadam z Igorkiem do kompa i efekt taki, ze od jakiegoś czasu miałam widok forum zmieniony. Nie wiedziałm co się stało a to mój mały informatyk zmienił mamie żeby lepiej widział, no nic mąż się ze mnie smiał i tyle.

Rita nie wiem czy to Cie pocieszy ale ja nadal gotuje butelki i przyznam, ze to najmniej przyjemna czynność zaczne wkrótce wyparzac a gotowac np raz w tygodniu. Jesli chodzi o zabawki to myje nie za często bardziej pilnuje aby starszy synek mył raczki i nie chychał na małego jak jest podziebiony z tym drugim nieco gorzej jest.

Aletko fajnie, ze znalzałas przyczynbe budzenia się no i gratuluję dalszego turlania.

Lila i Tilli ja plamy, które nie chciały zejśc zaprałam w Vanishu a pieluchy tetrowe w cloroxie tylko, ze potem w sumie podwójne pranie bo zapach nie bardzo. W sumie teraz to tylko tetra się brudzi bo zakupiłam ostatnio taki faktuszek, o którym pisze Tilli. Jest z frotki, to jest taki przud z rekawkami zakończonymi gumeczką i zapinany na rzepa z tyłu. Jesli Igorek je zupkę to jeszce na to zakładam ceratkowy sliniak. Na foteliku kłade pieluchę, sadzam dziecko i przykrywam nózki pielucha i wtedy niech sie dzieje co chce. Oj a dzieje się czasami. No ale za to nie musze juz martwic sie o ubranka, a nastepne maluszki czekają ;)

Naya cieszę się, że Nadia przybrała i obyło sie bez szpitala. Trzymam kciuki za szybkie znalezienie przyczyny wymiotów iżeby zaczęło byc normalnie.

Easy fajny pomysł a my zamawiamy kubeczki z fotografia wnuków.

Mad fajne te klocuszki.

Asia zdrówka dla Robercika.

Zaległe zyczenia dla solenizantów - wszystkiego naj słoneczka i wszystkiego najlepszego dla Magdusi.

Napiszę jeszcze co u nas, a więc, wreszcie ustalilismy date chrztu na 26 grudnia. Mało czasu ale damy radę.
A z nowości to turlamy sie i doskonalimy pełzanie.

Witam,

Gorace i najslodsze zyczonka slemy dzis z Mikim do Magdalenki!!!!

Asiu - zycze zdrowka dla Roberta i aby wyjasnilo sie co z siostra, zdrowko takze dla niej!!
Mondzi - na szczescie nic sie nie stalo, moj tez u mojej siostry wyciagal lapki w strone obrusa, u nas obrusu na stole nie ma. Ucaluj Tymka!! I glowka do gory!!
Semi - hmm,wozki oba ladne,ten od Szkrabika ma oslonke na nozki,a taka oslonke bys wlasnie chciala. Gdybym miala wybierac z tych dwoch to wybralabym ten Szkrabikowski. Ale widze,ze znowu Minka napisala,ze ma waskie siedzisko takze juz nie wiem... ::)
Beatusku - no wlasnie z tymi ciuchami to o nastepne dzieciaczki chodzi ;D

Malej Magdusi wszystkiego najlepszego z okazji skończenia pół roczku!!!

Bajlejs wczoraj nie został zaczęty... jakaś intuicja mi wczoraj szeptała, żeby nie otwierać butelki...
i dobrze zrobiłam, bo do Marysi w nocy przyszedł mega-KATAR :mad: :mad: :mad:
tragedia po prostu!!! także większość nocki spędziłam na siedząco, żeby ona mogła spać pionowo, bo inaczej dupa blada by była a nie spanie... ::)
i zwracam honor Fridzie ;) grucha tak wyczyściła nos, że Marii poleciała krew :( od razu się przestawiłam na Fridke moją kochaną ;D

Aletko - dajesz od 7 m-ca?? Bo ja tez widzialam kilka fajnych sloiczkow od 7,ale nie wiem czy juz moge ::)
Czarnulko - paczuszka spakowana,pojdzie dzisiaj. Sa w niej krem ziajka i ciuszki po kuzynie Mikolaja,ale on nawet ich nie nosil, bo nie zdazyl ;D 5 czapeczek, trzy pajace grube, jeden pajac do spania, spodenki grubsze na szelkach, 3 pary spiochow, koszulka na lato, 1 koszulka z dlugim rekawkiem pod spiochy. Jak znajde butelke,(bo kupilam,ale tylko wygotowalam,ani razu nie uzywalam,bo dostalismy z aventu i ta zaczelam uzywac) to tez dodam. No to wsio ;D
Easy - ojoj, precz katarzysko,precz!!!

Drogie Forumowiczki! Postanowiłam się w końcu odezwać, bo podczytywałam Was regularnie już na noworodku.Nie pisałam głównie dlatego, że za Wami nie da się nadążyć ;D. Z czytaniem nie wyrabiam, a co dopiero z odpisywaniem i jeszcze odnoszeniem się do postów. Podziwiam i jeszcze raz podziwiam!! Dla mnie to wyższa szkoła jazdy, jak również zdjęcia suwaczki i inne takie. Ogólnie zmysł informatyczny u mnie kuleje :D Chciałam Wam tylko napisać, że jesteście najbardziej sympatycznym wątkiem na jaki się natknęłam na jakimkolwiek forum! Naprawdę atmosfera tutaj jest niepowtarzalna, taka ciepła, domowa i dowcipna.Bardzo żałowałam jak wstrętne trolle zniszczyły wątek na noworodku, chociaż dalej nie do końca kumam, o co chodziło...Ale pobawiłam się w małego szpiega 8) i trochę przez przypadek odnalazłam Was tu. Bardzo się cieszę. Wiem, że Wy pewnie mniej, bo ziarno niepewności w Was tkwi po ostatnich przejściach. Nie mogę obiecać, że będę pisać, bo tempo macie naprawdę nieziemskie, ale może czasami coś nieśmiało wtrącę, jeśli pozwolicie.
To może trochę o mnie. Jestem mamą Emilki - małej najkochańsze rozrabiary coprawda majowej, ale termin miałam na czerwiec, więc jakoś przylgnęła do mnie ta "czerwcówka".
Trochę tu jeszcze niepewnie się czuję, Więc na razie się pożegnam
Pozdrawiam

reklama
Aletko dzieki, my tak czekalismy bo szwagierka w ciązy. No ale maluszek bedzie miał juz miesiąc i ona tez w miare sie czuje więc wreszcie robimy. Chociaz może byc tak, ze to będa najdziwniejsze i najszybsze chrzciny ponieważ, mama chrzestna jest szwagierka, która urodziła 25 listopada a ojcem chrzestnym mój siostrzeniec, któremu urodził się synek 22 listopada, więc moze byc tak, ze oni tylko na chwilke wpadną. Beda jeszcze teściowie ale oni z kolei opiekują sie dziadkiem i tez nie zostawiaja go na dłużej. No cóz takie zycie ale moze chociaz młodym uda się zostac na chwilke no i moim rodzicom. Tak czy owak jest przygotowana na ewentualne szybkie wyjścia.

Easy przytulam, ucałuj Mary, mam nadzieję, ze katarzysko pójdzie szybko precz.Biedne obie jesteście.

Do góry