reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

CZERWCÓWKOLAND ;)

Ja tak na szybko: ofertę Baty oglądałam już kiedyś i mam upatrzone co nieco, tylko u nas straszny haos w sklepie i nie można nic znaleźć, nikt też oczywiście nie pomaga :( Ale damy radę... Dzięki Aletko za link i fotkę.

No i czytam sobie co gotujecie, a potem będę małpować :) Dzięki!

MagW jeszcze na szybko napiszę, ze może drobiową wątróbkę dawaj Mai. Niby cielęca najlepsza, ale szkoda czasu :)

Beatko na pewno da się wkleić zdjęcie do worda. Jak nikt wcześniej tego nie zrobi, to ja popróbuję, a potem wkleję instrukcję :) Narazie muszę uciekać.

reklama
A jednak sprawdziłam :)
otwierasz worda, dajesz wstaw, wybierasz tam obraz i podajesz miejsce na kompie, w którym masz dane zdjęcie :)
Powodzenia!

Aletko fajne buciki!
Widzę, że Kornelka bardzo dużo przybrała. Ja nawet nie wiem ile waży Szymek.
A do kontroli plus szczepienie idziemy dopiero w październiku.

Beatko no to masz kogo dźwigać.

Idę zrobić podejście numer 3 do obiadku. Trzymajcie kciuki...

Mondzi - dzieki  :-* za godzinę, po pracy, jadę po tą cielęcą - JEST!!!
Aletko - FAjne buciki! czy uczestnictwo Kornelii w obozie tanecznym wpłynęło na jej roztańczenie :) ?
Beatko - fakt, masz co nosić! Co do błyskawicznego wyrastania z bucików - :) - masz przynajmniej solidne podstawy by mówić "ależ te dzieci szybko rosną" :) Ja nie mogę się "pozbyć" niektórych ubranek od ponad pół roku :)
Paula - i tego właśnie się boję ;) nastoję się nad znienawidzonymi garami cuda wymyślając, a potem Maja to oprotestuje :( Powodzenia w 3 podejściu!

Mondzi i Tobie dzięki za pomoc. Dałam sobie juz rade jak co ;)
MagW - oj to ja bym wolała mieć te cały czas pasujace ciuszki niż ciagle chodzić i kupować nowe. Muszę jdnak dodać, że plus wielkiej stopy Mateusza jest taki, ze w sklepie z butkami płacę zawsze mniej bo jestem stałą klientką ;)

Witam :)
Nadal niedoczytałam ....ehhh i juz chyba nie doczytam...wrrr ::)
Junonko - kochana wszystkiego najwspanialszego w dniu urodzinek Ci życzę  :-* :-* :-* Samych powodów do radości mniejszych i większych , spełnienia marzeń  ;D
Czarnulko - wow  :o to juz ! szybkiego porodu życzę :)
Kornelce Aletki gratuluje samodzielności "jedzeniowej" ,a
Szymusiowi Pauli gratuluje rozbieganych spacerków  ;) :)
Hani Agast - zycze duuuuuzzzzoooo zdrówka  :-*
tak jak Mikiemu Cayo (fajnie ze znow jestes) i MateuszkowiBeatki
Całuski w nosek dla wspanialej pannicy Marysi easy :-* :-* Zdjecia sliczne
Colleta - moj Szymcio popija sobie herbatke ode mnie lub taty , taka zwykla liptonke z cytrynka  :) nasza pani doktor kazala tylko dawac herbatke na codzien zamiast sokow i jeszcze wode mineralna , tak zeby malego przyzwyczajac . Ale wiadomo ze kazdy lekarz ma swoje widzimisie...
[/b]MagW[/b] - alez Maja jest fajniutka , a ty taka bidulka chudzinka jestes ;) - laska jak cholera ! az zazdrosc bierze ;)
Wielkie gratulacje dla Mondzi - i bez lekow mozna dac rade :)
Lila - kochana a  gdzie ty sie podziewasz?
Aletko-fajne buciki , my tez nosimy rozmiar 23
wiecej nie pamietam...
moze pozniej , bo i tak ograniczam sie do kilku dni ostatnich...
pa

No i nie zjadł. Znowu dziabnął kawałeczek ogórka, kawałeczek ziemniaka, mięsko totalnie olał. No może nie totalnie bo jak zaczął machać widelcem to rozrzucił cały obiad dookoła siebie. :mad:
Nie miałam wyjścia, pozbierałam z podłogi i wyrzuciłam  :(
Za to zjadł banana, ale banan to nie obiad...

MagW ja też ciągle mam pasujące ciuszki. Jednak nie mogę się powstrzymać i od czasu do czasu coś dokupuję  ;)

Aletko może mnie się tak wydaje. Pamiętam, że nie tak dawno Kornelka ważyła tyle samo co Szymek, a on jakby w miejscu stanął. Chociaż może nie powinnam tak pisac bo szczerze mówiąc nie wiem ile waży i prędko się nie dowiem.

Biesy dziękuję.

Ciekawe co u Czarnulki....

Aletko - przyda się dziewczynce :) Nie ma jak stanowczy sprzeciw poparty donośnym tupnięciem obutym w nowe buty!  ;D
Biesy - he he bidulka-chudzinka? Zapewniam Cię, że to nie do pozazdroszczenia przekłamanie aparatu :)
Paula - powodzenie ? o żesz - widzę że i 4 próba Was czeka...Cierpliwości życzę :)
Beatko - o widzisz!  Ty to jednak jesteś nieskażona optymistka !!!

Tak Was podczytuję i dochodzę do wniosku że Błażejek jest malutki w porównaniu do Waszych dzieciaczków. Mierzy 75cm. Z wagą to dokładnie nie wiem bo ważyliśmy się w czerwcu i wtedy nie było jeszcze 9kg, więc myślę że teraz coś ciut powyżej 9. A z rozmiarem buta to jest tak że mamy sandałki 20 i wydaje mi się że jest w nich jeszcze luz. I tak zastanawiam się nad rozmiarem jesiennych bucików i chyba kupię 21.
Aletko bardzo fajne te buciki a drogie były (pewnie znowu gdzieś nie doczytałam).
PauloC oj to przykre że Szymek nie chce jeść obiadków, a od dawna tak jest bo o ile pamietam to kiedyś ładnie jadł. A Błażej obiadki to je dość chętnie, z tymze jak jest same mięsko np + ziemniaki to ziemniaki łyka a mięso zbiera w buzi. I dlatego z reguły robię mu z warzywami żeby nie było takie suche. Nie mam pojęcia jak jeszcze mogłabym mu je robić. Czasem jeszcze robię w sosiku i wtedy też problemu nie ma.

reklama
Aletko - oczywiście zdajesz sobie sprawę że te okolice 15 miesiąca są JUŻ? ;D Kurka tyle co żeśmy przyjątka roczkowe wyprawiały... ::)
Martek - jeśli Błażejek apetycik ma i zdrowy jest, to myślę, że jego drobną posturką nie ma się co przejmować :)

Do góry