reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;)

Ja tak na szybko: ofertę Baty oglądałam już kiedyś i mam upatrzone co nieco, tylko u nas straszny haos w sklepie i nie można nic znaleźć, nikt też oczywiście nie pomaga :( Ale damy radę... Dzięki Aletko za link i fotkę.

No i czytam sobie co gotujecie, a potem będę małpować :) Dzięki!

MagW jeszcze na szybko napiszę, ze może drobiową wątróbkę dawaj Mai. Niby cielęca najlepsza, ale szkoda czasu :)

Beatko na pewno da się wkleić zdjęcie do worda. Jak nikt wcześniej tego nie zrobi, to ja popróbuję, a potem wkleję instrukcję :) Narazie muszę uciekać.

reklama
A jednak sprawdziłam :)
otwierasz worda, dajesz wstaw, wybierasz tam obraz i podajesz miejsce na kompie, w którym masz dane zdjęcie :)
Powodzenia!

Aletko fajne buciki!
Widzę, że Kornelka bardzo dużo przybrała. Ja nawet nie wiem ile waży Szymek.
A do kontroli plus szczepienie idziemy dopiero w październiku.

Beatko no to masz kogo dźwigać.

Idę zrobić podejście numer 3 do obiadku. Trzymajcie kciuki...

Mondzi - dzieki  :-* za godzinę, po pracy, jadę po tą cielęcą - JEST!!!
Aletko - FAjne buciki! czy uczestnictwo Kornelii w obozie tanecznym wpłynęło na jej roztańczenie :) ?
Beatko - fakt, masz co nosić! Co do błyskawicznego wyrastania z bucików - :) - masz przynajmniej solidne podstawy by mówić "ależ te dzieci szybko rosną" :) Ja nie mogę się "pozbyć" niektórych ubranek od ponad pół roku :)
Paula - i tego właśnie się boję ;) nastoję się nad znienawidzonymi garami cuda wymyślając, a potem Maja to oprotestuje :( Powodzenia w 3 podejściu!

Mondzi i Tobie dzięki za pomoc. Dałam sobie juz rade jak co ;)
MagW - oj to ja bym wolała mieć te cały czas pasujace ciuszki niż ciagle chodzić i kupować nowe. Muszę jdnak dodać, że plus wielkiej stopy Mateusza jest taki, ze w sklepie z butkami płacę zawsze mniej bo jestem stałą klientką ;)

Witam :)
Nadal niedoczytałam ....ehhh i juz chyba nie doczytam...wrrr ::)
Junonko - kochana wszystkiego najwspanialszego w dniu urodzinek Ci życzę  :-* :-* :-* Samych powodów do radości mniejszych i większych , spełnienia marzeń  ;D
Czarnulko - wow  :o to juz ! szybkiego porodu życzę :)
Kornelce Aletki gratuluje samodzielności "jedzeniowej" ,a
Szymusiowi Pauli gratuluje rozbieganych spacerków  ;) :)
Hani Agast - zycze duuuuuzzzzoooo zdrówka  :-*
tak jak Mikiemu Cayo (fajnie ze znow jestes) i MateuszkowiBeatki
Całuski w nosek dla wspanialej pannicy Marysi easy :-* :-* Zdjecia sliczne
Colleta - moj Szymcio popija sobie herbatke ode mnie lub taty , taka zwykla liptonke z cytrynka  :) nasza pani doktor kazala tylko dawac herbatke na codzien zamiast sokow i jeszcze wode mineralna , tak zeby malego przyzwyczajac . Ale wiadomo ze kazdy lekarz ma swoje widzimisie...
[/b]MagW[/b] - alez Maja jest fajniutka , a ty taka bidulka chudzinka jestes ;) - laska jak cholera ! az zazdrosc bierze ;)
Wielkie gratulacje dla Mondzi - i bez lekow mozna dac rade :)
Lila - kochana a  gdzie ty sie podziewasz?
Aletko-fajne buciki , my tez nosimy rozmiar 23
wiecej nie pamietam...
moze pozniej , bo i tak ograniczam sie do kilku dni ostatnich...
pa

No i nie zjadł. Znowu dziabnął kawałeczek ogórka, kawałeczek ziemniaka, mięsko totalnie olał. No może nie totalnie bo jak zaczął machać widelcem to rozrzucił cały obiad dookoła siebie. :mad:
Nie miałam wyjścia, pozbierałam z podłogi i wyrzuciłam  :(
Za to zjadł banana, ale banan to nie obiad...

MagW ja też ciągle mam pasujące ciuszki. Jednak nie mogę się powstrzymać i od czasu do czasu coś dokupuję  ;)

Aletko może mnie się tak wydaje. Pamiętam, że nie tak dawno Kornelka ważyła tyle samo co Szymek, a on jakby w miejscu stanął. Chociaż może nie powinnam tak pisac bo szczerze mówiąc nie wiem ile waży i prędko się nie dowiem.

Biesy dziękuję.

Ciekawe co u Czarnulki....

Aletko - przyda się dziewczynce :) Nie ma jak stanowczy sprzeciw poparty donośnym tupnięciem obutym w nowe buty!  ;D
Biesy - he he bidulka-chudzinka? Zapewniam Cię, że to nie do pozazdroszczenia przekłamanie aparatu :)
Paula - powodzenie ? o żesz - widzę że i 4 próba Was czeka...Cierpliwości życzę :)
Beatko - o widzisz!  Ty to jednak jesteś nieskażona optymistka !!!

Tak Was podczytuję i dochodzę do wniosku że Błażejek jest malutki w porównaniu do Waszych dzieciaczków. Mierzy 75cm. Z wagą to dokładnie nie wiem bo ważyliśmy się w czerwcu i wtedy nie było jeszcze 9kg, więc myślę że teraz coś ciut powyżej 9. A z rozmiarem buta to jest tak że mamy sandałki 20 i wydaje mi się że jest w nich jeszcze luz. I tak zastanawiam się nad rozmiarem jesiennych bucików i chyba kupię 21.
Aletko bardzo fajne te buciki a drogie były (pewnie znowu gdzieś nie doczytałam).
PauloC oj to przykre że Szymek nie chce jeść obiadków, a od dawna tak jest bo o ile pamietam to kiedyś ładnie jadł. A Błażej obiadki to je dość chętnie, z tymze jak jest same mięsko np + ziemniaki to ziemniaki łyka a mięso zbiera w buzi. I dlatego z reguły robię mu z warzywami żeby nie było takie suche. Nie mam pojęcia jak jeszcze mogłabym mu je robić. Czasem jeszcze robię w sosiku i wtedy też problemu nie ma.

reklama
Aletko - oczywiście zdajesz sobie sprawę że te okolice 15 miesiąca są JUŻ? ;D Kurka tyle co żeśmy przyjątka roczkowe wyprawiały... ::)
Martek - jeśli Błażejek apetycik ma i zdrowy jest, to myślę, że jego drobną posturką nie ma się co przejmować :)

Do góry