reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

CZERWCÓWKOLAND ;)

Easy - a no to stara bida rzeczywiscie ;)
Juciu - a no bywaly takie okresy, bywaly ::)

A Mikulec nadal sie budzi w nocy i jeczy,kweczy, wzdycha, placze, lka przez godzine np. dzisiaj w nocy. No koszmar :mad: Pytam sie dlaczego nie spi jak kiedys??????!!!!!I to wszystko od tej imprezy w Legnicy, co noc sie wybudza i palcze i smoczek ma, napije sie, a i tak ::) :(

Ide zamiatac,bo moje panele sie o to prosza ::)

reklama
Asiu - trzymam kciuki za dobre wyniki tych wszystkich badań! Teściowa faktycznie rysuje się wreszcie w jaśniejszych kolorach  ;D Mam nadzieję, że po powrocie, gdziekolwiek jedzie  ::) się nie zmieni :)
Aletko - czy To Wasz wyjazd na Mazury?? Fotelik fajny - który kolor wybrałaś ??
Lila - kurde, współczuję tych niefajnych nocek - to tymbardziej przykre, że miałaś już tak ładnie...
Zawadko - właściwa konkluzja co do lekarza ...chyba  ::)
Easy - fajniaste zdjątka Marysi a i kuchnia czyjakolwiek jest pięknie się prezentuje :)
Juciu - Ba! te jazdy to norma nawet nie tak dawno jeszcze była...

Jeśli tylko dopisze pogoda, to jutro pierwszy raz wypróbujemy nasz nowy fotelik - wybieram się do urlopującej zmienniczki na wieś :) Tam gromadka dzieciaków, zmienniczki córa 3 m-ce starsza - będzie ciekawie!
Dziś był dość rzadki u Mai grymas jedzeniowy - chciałam jej trochę urozmaicić  ::) i zaserwowałam mleko z chrupkami kukurydzianymi - dokładnie takimi jakie Robercik Asi uwielbia i mało nie zwróciła :( Widzę, że nie ma to jak owsianka jednak  :p :p - prawie 500 ml. tego rano zawsze wsuwa - z owocami co prawda ale na ilość tyle tego jest ...

MagW pisze:
Widzę, że nie ma to jak owsianka jednak  :p :p - prawie 500 ml. tego rano zawsze wsuwa - z owocami co prawda ale na ilość tyle tego jest ...

500...bo jestem w szoku ,ale macie fajnie ,tak trzymać  :)
Karoli  max.ilość której zjadała przy jednym posiłku 230-250(ale to tylko obiadek  był)

Aletko gratuluję nabycia fotelika i cieszę się że jesteście zadowoleni.

A ja tradycyjnie popstykałam się z mężem,ostatnio paskudnie humorzaści jesteśmy,jak nie jeden to drugi  ::)

zawadka pisze:
No i moj skarb miał wczoraj pierwszy poważniejszy upadek, zahaczył sie o moją stopę i upadł na buźkę rozcinając sobie wargę :( wielkiego płaczu z bólu, widoku krwi sie nie obeszło i opuchniętej wargi :( :( :(
wspólczuję,mam nadzieję że szybko się zagoi i ze już nie boli...

Już dawno się miałam Was zapytać (ale zawsze zapominam) czy używacie do prania ciuszków Maluszków jakiś zmiękczaczy?-w stylu Lenor,Cocolino....

No i jeszcze jedno,jak Wasze dzieci zaczęły jeść jajecznicę to chętnie ją jadły,czy musiały się przyzwyczaić?
Zrobiłam ostatnio Karoli taką jajeczniczkę z jednego jajka na pół łyżeczki masła dla dzieci,nie chciała żebym ją karmiła(bunt i wielkie oczy co to jest),więc posadziłam ją w krzesełku i mówię : jedz sama....podziubała i po chwili zapomniała że to do jedzenia służy,
w takich chwilach ręce mi opadają.....i zapominam że cierpliwości,cierpliwości....trzeba

Coletta - sama uważam, że to szokująca porcja a choć nie wiedziałam ile, zawsze mi się tego w cholerę wydawało...no i kiedyś zmierzyłam - prawie dwie szklanki paciai owsiankowej - ale wiesz co, to smaczne nawet jest, może i Karoli by podeszło?
A Twoje pytania z ust mi wyjęłaś :) dziś rano nastawiając pranie i wsypując ostatnią dawkę mojej lovelli zastanawiałam się czy wszystkie w specjalistycznych proszkach jeszcze pierzecie i co ze zmiękczaczami - których na razie jednak nie używam a baaardzo lubię.
Jajecznica u nas faktycznie na razie też jest do testowania, nie zjada nigdy więcej jak 3 łyżeczki...
Juciu - nie było to absolutnie moim zamiarem - widzisz Tymek Szkrabika przesypia całe noce już  ::) od 6 miesiąca życia!! Mój Maj dopiero zaczyna przesypiać całe noce, a Julek Twój - to może być i mam nadzieję będzie :) jeszcze inna bajka :)

MagW co do prania to ja pranie Karoli w Jelpie skonczyłam jak miała około 8/9 mies,przeszłam na nasz Vizir,z tym że jej rzeczy piorę oddzielnie,zastanawiam się właśnie nad Cocolino sensitive ,jedną partię ubrań wyprałam w Cocolino+ Vizir i obserwuję i czekam na skutki-nawet specjalnie kilku sztuk jej ubrań nie wyprasowałam co by przetestować....ALe może jakieś inne sugestie będziecie miały?

Co do owsianki to w najbliższym czasie spróbuję.Czy to taka najzwyklejsza owsianka?
Bo kaszkę mannę Karola lubi ale tylko ta z BObovity,normalną pluła na odległość( może dlatego,że  na wodzie)a ta z Bobovity na modyfikowanym.

Chcę kupić małej śpiworek do wózka.Jaki kolor byłby lepszy
(do szarego wózka z pomarańczowymi wstawkami)
: granatowy czy oliwkowy
(inne też są ale chcę ciemny)
poradźcie... :)

Kurcze, co za dzień dziś ..cały czas w RMF mówią o tych lotniskach w GB.

Aletko - fotelik bardzo fajny :)
Mag - dzieki wielkie, z Twoim wspolczuciem juz mi duzo lepiej ;) ;D :-*

Co do prania, my juz tez dosc dlugo pierzemy w zwyklym proszku i plyn do prania tez nie dla dzieci specjalnie, nic nigdy nie bylo. Do tego ciuszki jego piore z naszymi.
Jajecznice Miki jadl,ale nie za duzo,bo nie przepada. Zamiast tego robie mu omlety( tylko on je je z warzywami, np szczypiorkiem, chyba po tacie za slodyczami,w tym przypadku dzemem nie przepada), jajka gotowane wcina lepiej nawet od omletow,a sadzone to juz w ogole. Ostatnio wciagnal dwa naraz ::) Choc to drugie bylo dla mnie 8)

Co do manny, to wlasnie. U nas jest tak,ze po butli mleka zwyklego luzne kupy,ale manne czy owsianke to ja robie na zwyklym i jest git ::)

Coletta ja już dawno używam płynu zmiękczającego(Silan Sensitive), ale piorę w proszku dla niemowląt dlatego, że podoba mi się jego subtelny zapach.
Co do jajecznicy to pierwszy raz jak dałam Szymkowi to nią pluł na odległość, dopiero jak ja jadłam taką z kiełbachą i cebulą to był ciekawy co jem i zjadł mi 2/3 porcji ::) Od tamtej pory baaardzo mu smakuje.
Śpiworek wybrałabym oliwkowy.

Jucia no to na pocieszenie dodam, że Szymek całe noce przesypia odkąd skończył 5 miesięcy, chociaż zdażały się wyjątki.

Aletko fajny fotelik.

Mag 500? :o Tyle to Szymek nigdy nie zjadł na raz. Max 350-400gram.

Hej! Spróbuję jakoś w skrócie, bo po tym wczorajszym wieczorze jakoś chyba jeszcze nie doszłam do siebie. Zresztą skutecznie utrudnia mi to ciągle trwający na dole remont. Każda chwila cieszy ma kolosalne znaczenie. A dzisiaj jest bardzo głośno, bo wymieniają grzejniki i takie tam gazowe sprawy. Ale do wieczora niedaleko.

Pranie, jako że czasami Tymkowe ciuchy piorę z naszymi (zasada jest taka że nasze np. podkoszulki czy inne w miarę czyste betki daję razem z ubrankami TYmka), to wszystko piorę w Dzidziusiu ::) Nie wiem czy to konieczne czy nie, ale narazie wprowadzam cytrusy i chcę mieć jasny obraz, a po nowym proszku mógłby on taki nie być.
Jajecznica, Tymek parę razy nie zjadł wogóle, a ostatnio dawałam mu w jednej ręce jajecznicę, w drugiej chleb i w ten sposób coś tam zjadł.

Ale ogólnie z nowymi potrawami jest u nas tragedia, nawet nie tylko z nowymi :( Dzisiaj Tymek poszedł spać bez obiadu, bo barszczyk czerwony (babcia robiła) był be, fasolka szparagowa była be, spagetti było be. Więc się wkurzyłam i poszedł spać głodny. Jak się obudzi, spróbuję jeszcze raz, ale pewnie skończy się na tym, że zje dopiero jakąś kanapkową kolację :( Nie wiem już jak mam go zachęcać do jedzenia (sam od siebie wcina owoce i kanapki, jogurty, serki i takie tam), zup już właściwie nie gotuję, bo nie mam po co :(, na okrągło je wątróbkę w ramach obiadu, ale przecież na dłuższą metę to nie ma sensu :( Macie jakieś pomysły, jak go zachęcić do jedzenia potraw nie należących do kategorii "ulubione"? Przecież musi jeść normalne obiady :(

Co do nocnych pobudek Juciu, to ja przez długi czas nawet nie byłam w stanie ich zliczyć. Mam nadzieję, ze u Was będzie lepiej pod tym względem.

Cola, sprawdziłam, tarantule są we Włoszech, chociaż osobiście ich tam nie spotkałam. Nadal nie wiem jak się sprawy mają z Turcją i zastanawiam się czy tak to zostawić czy troszkę podrążyć temat. Żeby się tylko nie okazało, że coś znajdę i powiem stanowcze "nie" na cały ten wyjazd. W każdym razie ostatnio mam jakąś fobię na tym punkcie, chyba. A co do śpiworka, to chyba też bym wzięła oliwkowy. A że tak zapytam, po co go kupujecie? Nie miałaś przy gondoli czy są jakieś inne do spacerówek?

Zawadko, fajna pani doktor, młoda czy stara? Ja bym jej już w żadnej sprawie chyba nie uwierzyła.

Agast, zaskoczyłaś mnie z tym, że palisz. Dobrze, że nie przy Hance. Powiedz mi jako paląca, masz tą świadomośc, że ten papierosowy dym może kogoś wkurzać, czy o tym się zupełnie nie myśli. Czasem mam wrażenie, że palący chcieliby dzielić się tym "smrodkiem" z innymi i nie potrafią zrozumieć że nie wszyscy mają na to ochotę.

Aletko, napisz po przetestowaniu jak będzie sie sprawował fotelik, bo my też już niedługo będziemy musieli o czymś pomyśleć.

Może jakiegoś Tymoteuszka Wam wkleję, jak zdążę :) Już dawno miałam Wam pokazać mojego rosnącego Synka :)

reklama
Hejka!

Mondzi- oj mam swiadomosć i to wielką bo mój mąż to 100% abstynent i nienawidzi papierosów. Jak palę na balkonie to on zamyka w domu wszystkie okna bo wg niego dym wlatuje ;) Jesli chodzi o zachęcanie do jedzenia np owoców( bo to u nas jest w kategorii "nie ulubione") to niestety pomysłu nie mam.

Jajecznica- na szynce to ulubione śniadanko Hani :) Zjada z jednego jajka na jednym plastrze szynki i smażona na maśle.

Proszek do prania- odkąd Hania skończyła 3 miesiące piorę jej rzeczy z naszymi w Vizirze i płuczę w Lenorze. Reakcji alergicznej niet;)

Juciu- jeszcze wiele przed Toba kochana! Oczywiście zyczę Ci zebyś miałą najlepszą opcje z możliwych, ja niestety takiej nie dostałam i podczas wychodzenia ząbka wstaje w nocy około 4 razy  ;D Są tez przespane w całości noce ( czytaj bez pobódek) ale re mogłabym zliczyć na palcach jednej ręki  :(

Niestety wiecej nie napisze bo potwór domaga sie spaceru. Bede wieczorem to postaram sie wszystkim odpowiedziec.

Do góry