reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;)

Agast - on nie tylko fajnie na zdjeciach wychodzi ;) ;D Mam nadzieje,ze u nas nocka w koncu bedzie taka jak kiedys, cholerka nie wiem co z tymi zebami, Miko ma 8 widocznych,ale czy cos tam dalej ma, czy jakies ida to nie wiem,bo do paszczy nie bardzo chce sobie dac zajrzec.
Asiu - porob badania koniecznie!!Bedzie dobrze!!
Easy - to ja tez widze cudne zdjecia ;D Jaka dluga kitka ;DA moze tak co u Was??

Dziekuje Wam dziewczyny za te komplementy, jak to milo sie czyta :)

Aaa, ostatnio wszczyscy mowia, jakie ma ladniutkie, bielutkie zabki Miki ::) :) Byleby nie zapeszyli ::)

U na w miescie jest taka dziewczyna, kolezanka znajomej, urodzila corke jakos chwile po czerwcu. No i spoko na poczatku we wozku ja wozili, ona taka troche z marginesu ta dziewczyna,bo z takim kolesiem jest ::) Ale od pewnego czasu zaczely ploty chodzic,ze ona jest znowu w ciazy i ze tego dziecka nie chce, ze to wpadka. Okazalo sie to prawda. Zaczela nosic to dziecko( starsze,co urodzila jakos po czerwcu) na brzuchu, przodem do swiata!!!Caly czas!!!Z wozkiem wszystko w porzadku,bo i o to pytalam kolezanki!!Nie wiem czy wstydzila sie tej ciazy czy jak, chciala zakryc brzuch. Palila papierosy, cos tam cpala. Ostatnio ten jej maz ( jaki by nie byl ::)) przyszedl do kolego tej mojej kolezanki z rykiem,ze ta jego urodzila martwe dziecko :( Wczesniej niz miala termin :( Dzis ja widzialam, nadal nosi tak dziecko przodem do swiata,na tym brzuchu, na rekach ::) Nie wiem czego sie teraz wstydzi :mad: Nie psize tego,zeby obgadac czy jak,ale zobaczcie, ktos czasami nie che miec dziecka, wpadnie i ma!!A ta nie chciala i Bozia zabrala to dzieciatko!!Ciekawe co teraz czuje...??

Nenyah - filmik boski!!Mikulec tez te krazki naklada i tez sie myli,ale u Was jaka dzika radosc!!No super!!! :angel:
Juciu - foty super - ekstra!!

reklama
Oj Lila straszne to co piszesz, ale czesto się niestety takie akcje zdazają. Moja "koleżanka" rok temu zaszła w ciążę ale nie wiedziała z kim bo sypiała z dwoma facetami w tym czasie  ::) i obydwu naciągnęła na kasę żeby usunąć :( Usuneła a teraz znowu jest w ciąży w 6 miesiącu i mówi ze się cieszy  ::) Dla mnie o patologia jest i tyle.

Lece pod prysznic i się kładę, o dzień był pełen wrażeń i zmęczona strasznie jestem. A jutro odsawiam Hankę do babci i jadę zrobić jakieś zakupy bo z tym moim harpaganem to juz sie nie da zakupów w spokoju zrobić bo zaraz wszystko zwala z półek itp. Do jutra!

Minko, Juciu – śliczne zdjęcia

Szkrabikowski – kompletowanie wyprawki dla noworodka to wielka frajda. Super, że masz już (prawie?) wszystko.

Asiu – trzymam kciuki za twoje zdrówko

Zawadko – i jak kandydatka na nową nianię? Zaczęłam się zastanawiać co ja bym zrobiła gdyby moja zrezygnowała.
Z Robertem będzie wszystko dobrze a rehabilitacja szybko wszystko „naprawi”. Wiem z własnego doświadczenia bo Maciuś był rehabilitowany (z powodu zbyt dużego napięcia mięśniowego) od 3 miesiąca do ukończenia roku. Teraz mamy pokazać się na kontrolę we wrześniu.

Mondzi – strasznie Ci współczuję bólu kręgosłupa. Trzymam kciuki, żeby szybko poszły precz. Twoje zachowanie się w pizzerii jak najbardziej normalne zresztą ja bym postąpiła identycznie. Jestem wielką przeciwniczką papierosów i nie znoszę ich smrodu. U nas w domu się nie pali, a jak ktoś ma straszną potrzebę zapalenia (np. teść – nałogowy palacz) to wychodzi na balkon. Zresztą jak wraca to okrutnie śmierdzi. No ale na to nic nie poradzę, całe szczęście, że przyjeżdża bardzo rzadko.

Lila – strasznie z tymi powodziami, nie wyobrażam sobie sytuacji gdy cały dorobek życia jest zniszczony. Najgorsze jest to, że sytuacja generalnie powtarza się co roku i nic zie z tym nie robi. Smutna ta nasza Polska/. W takich chwilach cieszę się, że nie mieszkam nad wodą.
Zdjęcia Mikiego świetnie! Widzę sporo ząbków na dorobku.

Easy – super historyjka!

Co do oglądania telewizji to na razie jestem temu przeciwna, choć wiem, że jak Maciuś jest z Pawłem w domu (a niestety więcej spędza z nim czasu niż ja) to oglądają telewizję. W zasadzie to Maciuś towarzyszy oglądaniu tacie. Nie jest szczególnie tym zainteresowany, robi swoje i czasem zerknie. Ale i tak mnie to denerwuje. Z opiekunką telewizji nie ogląda wcale, bo nie mają na to czasu

Agast ech... ::) No bywa i tak ::)
Natko dzieki!!A tak w ogole Mondzi, Natko - no tak niestety jest w tej naszej Polsce. Macie racje,ze co roku to samo i nic sie z tym nie robi i to jest straszne :mad:

Skłamałabym jeśli bym napisała że sie nie martwię,może nie tak bardzo ale jakieś natręctwa myślowe z powodu niechodzenia Karoli mam,cieszy mnie że coraz częściej sama sobie gdzieś staje bez podpórki ale na ten pierwszy krok nie umie się zdecydować,nóżki jej się uginają... ::)

Easy super fotki,Mary śliczna,też długie włoski mi się w oczy zaraz rzuciły,
ale fajną macie kuchnię i chyba jadalnię  i ...długi obrus(ja wszystkie długie mam pochowane głęboko w szafie,lękam się możliwości poparzeń...)

Mondzi a w Turcji są zupełnie inne robale niż u nas?Jak takie jak nasze to bym się nie bała ale jakichś tarantuli to i owszem i to bardzo....

Lila no jak tak myślę że skoro ta dziewczyna tak o siebie i tą druga ciązę nie dbała to i dzidzię załatwiła.Z drugiej strony może to i lepiej niż miałoby się przez jakieś narkotyki urodzić upośledzone czy z zespołem wieluwadwrodzonych.Kto by wtedy cierpiał najbardziej-to dziecko.Ale żal jest że ludzie tak nie umieją docenić daru życia.......

Czy któraś z Was może mi polecić porządny sklep, z dużym wyborem wózków w Łodzi?
Mój chłop ma sklerozę i nie może sobie nic przypomnieć (no ale nie mieszka już tam prawie 8 lat  ;D)
W sobotę jedziemy po teściów (bo nie mogą przyjechać pociągiem   >:D :mad:) to byśmy skorzystali i wreszcie kupili spacerówkę.

A z miłych rzeczy to odwiedzimy moją kumpelę, która w maju urodziła Arturka  :D

reklama
Ależ wkur... jestem :mad: :mad: :mad: Usypiam Tymka już prawie dwie godziny :mad: :mad: :mad: Miał być seks, a zamiast tego pożarłam się z Michałem :mad: :mad: :mad: Tymek zasnął i obudził się, bo szwagier kuł coś tam młotkiem. O 21.05 Michał zszedł poprosić o zakończenie prac, ale g... to dało, bo Tymek był już wyspany :mad: i gotowy do zabawy :mad: No i teraz śpi na mojej ręce, próbowałam go odłożyć i kicha :mad: Zwariuję za chwilę :-[

No i muszę przyznać, że nawet mała Marysia tylko na chwilę poprawiła mi humor :( Easy może więcej fotek :p

Idę spróbować jeszcze raz :(

Do góry