reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

CZERWCÓWKOLAND ;)

Shirleyko - co do motywacji, to mi właśnie takowej najbardziej brakuje. Leń ze mnie i tyle  ;D

Jesteśmy po szczepieniu, same achy i ochy. Mały jest kluska nad kluski. Waży 7610g, mierzy 64cm. I co najważniejsze jest zdrowy jak "rydz" :laugh:
A tu parę fotek dzisiejszych mojego szczęśliwego nad wyraz dziecka. Szczęśliwy = najedzony + wykupkany + wyspany + mama w pobliżu
;D

dscn5576aa7.jpg

dscn5580em3.jpg

dscn5582uu7.jpg

dscn5583jr8.jpg

dscn5585sq4.jpg

reklama
Cześć Dziewczynki :)! jutro i pojutrze mam wolne, więc mogę co nieco skrobnąć. Dzisiaj odebrałam wyniki standardowych badań ciążowych i jak na razie są idealne. Małe Brzuchowe też jak na razie bardzo grzeczniutkie, nie daje mamie powodów do narzekań. A dziecko nasze starsze wyskoczylo dzisiaj z łóżeczka. Jak wróciliśmy z pracy przywitało nas z potężnym guzem na środku czoła. Tak to jest jak niemądrzy rodzice nie pomyśleli o wyciągnięciu szczebelków z łóżeczka. Zobaczymy jak się ta opcja sprawdzi.
Evik - my też jedziemy w ostatnim tygodniu sierpnia nad morze :) ale jeszcze nie wiemy gdzie...
Asiu - ojojoj! szybkiego powrotu do zdrówka i dobrej formy życzę!
MagW - no fotelik po prostu przepiękny, cud miód i w ogóle rewelacja ;D ;D ;D i to wcale nie dlatego, że mamy identyczny :) ;)
Junonko - Oliwka przy wodopoju mnie powaliła na kolana ;)
Shirleyko - Po pierwsze zdrówka, po drugie podziwiam za przedsiębiorczość prawojazdową. Ja niby mam prawo jazdy, ale już trzy miesiące wybieram się, żeby je odebrać z Wydziału Komunikacji. Samochód prowadziłam już wieki temu, ale też wizja przyszłości z dwójką małych bajbusów mam nadzieję, że mnie wkrótce zmobilizuje do bardziej energicznych kroków w kierunku ujarzmienia tych mechanicznych koni.
Agast - no dzisiejsze menu Hanki rzeczywiście ciekawe. Emila też osatnio kombinuje przy jedzeniu. Apetyt właściwie to ma, ale już nie można jej wszystkiego zapodać, tylko ma swoje zachcianki
Świeżynko - oj wiem coś o braku czasu, gdy się wraca/idzie do pracy ;) Ale fajnie, że wszystko się pozytywnie układa
Aletko - ja też czasem przeprowadzam z mężem takie rozmowy i jak na razie nie mogę narzekać. Bardzo dużo mi pomaga w domu, a przy Emili to już całkiem. Myślę, że w dużej mierze dzięki temu było mi tak łatwo zdecydować się na drugie bobo.
Minko - ja już też parę kaw z Bebiko zaliczyłam, ale ja tam wolę ze zwykłym mlekiem ;)
Juciu - czy ja będę bardzo nieoryginalna jak napiszę, że zarówno Wasza rodzinka jak i Wasze fotki są przepiękne ?? :laugh:
Paula - chyba obie jesteśmy matkami dzieciaków z "diabelskim błyskiem w oku" ;) też uwielbiam ten zawadiacki wyraz twarzy naszego dziecka.

Heja! Ale to miło, że ktoś o mnie pyta  :-[  :D

Asioczku, dziękuję bardzo za komplement :) Maja wpatrzona w psa rozwaliła mnie kompletnie ;D

Juciu, witaj! Foty cudne widziałam ;D

Liluś, Twojego faceta (bo o Nim mowa?) komentować nie będę, ale faktem jest, że się z Nim nie zgadzam. Jeśli tak myśli, to chyba nie dorósł jeszcze  ::) Wszystko z umiarem trzeba  8)

PauloC, kiedy o mnie pytałaś byłam w pracy (teraz mam popołudniówki) i miałam młynek. Dlatego nie pisałam :)

Junonko, ale masz zarąbisty klopik ;D No i przytulam smootaska :( Na łydeczki Maglek B6 ;)

Evik, życzę Wam super wypoczynku :D Należy Wam się :) o Tako słyszałam same pozytywy oprócz wagi ;)

Shirleyko, ale fajnie! Znaczy z prawem jazdy. Super jest być kobietą niezależną, wiem z autopsji  8)  :p no i uważaj na siebie, a wszystko będzie dobrze :)

Minko, ale z Ciebie pomysłowy Dobromir ;D

MagW, gratki zakupowe, super fotelik :D

Resztę gorąco pozdrawiam :) I teraz o nas. Otóż Tymek urządził dzisiaj dziki ryk, przez godzinę  ::) Jestem w stanie wytrzymać jakieś 40 minut, potem mam dość, więc pobuczeliśmy sobie razem  :-[ potem w końcu zasnął, łobuz, a ja odetchnęłam. No i po przebudzeniu całą rodzinką pojechaliśmy na zakupy :) Mam już prawie wszystko dla Amelki, a do tego kupiłam Tymkowi buciki i słuchawkę edukacyjną oraz skarpetki (wyrósł ze swoich :|). No i mam staniki do karmienia :)

Czas na mnie idę spać. Dobranoc :)
PS. Nie martwcie się, szczególnie PaulaC. Odezwę się, kiedy tylko będę miała wolną chwilę ;)  :-*

MagW tak nadal czerwona łopatka, ale teraz dołączyły do niej również grabki :laugh: A co do lal, moze jej to w końcu minie, tą rudą,okropną lalą się nie przejęłam bo była od teściowej ;), nawet mój mąż mówił że jest okropna.

mamamisi jak nie wiesz gdzie nad morze, to może do gminy Rewal (www.rewal.pl) mają dość fajną stronkę i można coś wyszukać ;) wtedy byłaby szansa na spotkanko.

czyżbym była pierwsza dzisiaj  ::) ehh zazdroszczę Wam tego spanka

Jucia- foty Julka bombowe i widać gołym okiem, że zdrowiutki synek Wam rośnie i żeby tak było zawsze

Shirleyko - gratuluję podjęcia decyzji o kursie. Oj przydaje sie autko i prawo jazdy. Znam to z autopsji (10 lat jest w moim posiadaniu ::)    )

szkrabikowski - super ze zakupy sie udały no i wyprawka gotowa dla córci  :D

agast22 - Hania nadrobiła ten dzionek kiedy zastrajkowała hihi - menu jak kobiety w ciązy słodkie, kwaśnie. Gratuluje kolejnych ząbków Hanii wow 10!!!

junonko - Oliwia świetnie sobie poradziła z pragnieniem hihi RE-WE-LA-CJA!!!

MamoMisi - super,że wyniki sa OK i Ty też sie czujesz dobrze :-)

Świeżynko - trzymamy kciuki aby juz nabiał nie uczulał.

MagW - Fotelik - zajefajny ;)

Evik - no Hania zniszczya jednym słowem wroga hihi

---------------------------------------------------------

no jednak nie jestem pierwsza ;)

Czołem! Mój mężczyzna oraz córka ma jeszcze chrapią, a ja już wstałam i zastanawiam się co by tu robić w ten wolny a pochmurny dzień. Melduję, że wyciągnięcie szczebelków z Emiliowego łóżeczka zakończyło się jej wyjściem w środku nocy i chodzeniem po pokoju z rozpaczliwym płaczem, oczywiście resztę nocy spędziła w naszym łóżku. A to z kolei oznacza, że matka z łóżka tego została przez 80 cm rozpychacza prawie zepchnięta.
Evik - jak już się zdecydujemy na miejsce to na pewno damy znać.
Szkrabiku - ale fajnie się czyta o takich wyprawkowych zakupach :)

Junonko Tak mi przykro z powodu koleżanki :(
Na skurcze łydek zażywałam w ciąży Aspargin. Magnez z potasem chyba. Oliwka radząca sobie w każdej sytuacji super! :)
Mag Fotelik super!
To nasz z WIki w środku oczywiście, strasznie jej się spodobał, wchodziła i schodziła z niego bez przerwy ;D
ledwo_wsta_am_co_widac_po_fryzie_a_matka_mnie_do_jakiegos_fotela_wsadza.jpg

Zawadko No co ty? Ja codziennie mam pobudke około 6-6.30 ;D
Agast Ale menu!!! ;D U nas też czwórki dają WIki w kość, dwie juz są, a kolejne dwie tuż tuż, przez co wczoraj prawie nic nie spała i nic nie jadła ::)
Asiu Mam nadzieję, że to nic poważnego :( Chyba faktycznie to od stresu, musisz troszke wyluzować, buziaki.

My dzis do ortopedy i dermatologa z WIki, ta wredna wysypka z pipki nie chce całkiem zejść :( Ortopeda profilaktycznie.

Mamomisi Super, że wyniki w porządku! :) A ty jak się czujesz? Mojej siostrze powoli mdłości odchodzą i brzuszek juz się zaokrągla :)
Jak szaleć to szaleć, dam jeszcze 2 fotki z niedzielnego spaceru :)
skradam_si_.jpg

w_ruchu.jpg

Aletko Pentacrem i maść z antybiotykiem przepisaną przez teściową. To nie jest zwykłe odparzenie niestety, mocz coś nie bardzo wyszedł tak jak trzeba, byc może to przez te krostki. Po domu chodzi w tetrze i jak sie skończyły te upały jest duża poprawa, ale jednak chcemy to skonsultować ze specjalista.

reklama
Zawadko, ja nie śpię od 6.40, ale nie jestem takim nałogowcem jak Ty :p ;) ;D

Mamomisi, ciebie też niedługo czekają małe zakupy, prawda? Zawsze się coś przyda :D

Minko, ale cudne foty, masz słodziakową córeczkę :D

Ok, spadam. Życzę wszystkim miłego dnia :)

Do góry