reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;)

Shirleyko - co do motywacji, to mi właśnie takowej najbardziej brakuje. Leń ze mnie i tyle  ;D

Jesteśmy po szczepieniu, same achy i ochy. Mały jest kluska nad kluski. Waży 7610g, mierzy 64cm. I co najważniejsze jest zdrowy jak "rydz" :laugh:
A tu parę fotek dzisiejszych mojego szczęśliwego nad wyraz dziecka. Szczęśliwy = najedzony + wykupkany + wyspany + mama w pobliżu
;D

dscn5576aa7.jpg

dscn5580em3.jpg

dscn5582uu7.jpg

dscn5583jr8.jpg

dscn5585sq4.jpg

reklama
Cześć Dziewczynki :)! jutro i pojutrze mam wolne, więc mogę co nieco skrobnąć. Dzisiaj odebrałam wyniki standardowych badań ciążowych i jak na razie są idealne. Małe Brzuchowe też jak na razie bardzo grzeczniutkie, nie daje mamie powodów do narzekań. A dziecko nasze starsze wyskoczylo dzisiaj z łóżeczka. Jak wróciliśmy z pracy przywitało nas z potężnym guzem na środku czoła. Tak to jest jak niemądrzy rodzice nie pomyśleli o wyciągnięciu szczebelków z łóżeczka. Zobaczymy jak się ta opcja sprawdzi.
Evik - my też jedziemy w ostatnim tygodniu sierpnia nad morze :) ale jeszcze nie wiemy gdzie...
Asiu - ojojoj! szybkiego powrotu do zdrówka i dobrej formy życzę!
MagW - no fotelik po prostu przepiękny, cud miód i w ogóle rewelacja ;D ;D ;D i to wcale nie dlatego, że mamy identyczny :) ;)
Junonko - Oliwka przy wodopoju mnie powaliła na kolana ;)
Shirleyko - Po pierwsze zdrówka, po drugie podziwiam za przedsiębiorczość prawojazdową. Ja niby mam prawo jazdy, ale już trzy miesiące wybieram się, żeby je odebrać z Wydziału Komunikacji. Samochód prowadziłam już wieki temu, ale też wizja przyszłości z dwójką małych bajbusów mam nadzieję, że mnie wkrótce zmobilizuje do bardziej energicznych kroków w kierunku ujarzmienia tych mechanicznych koni.
Agast - no dzisiejsze menu Hanki rzeczywiście ciekawe. Emila też osatnio kombinuje przy jedzeniu. Apetyt właściwie to ma, ale już nie można jej wszystkiego zapodać, tylko ma swoje zachcianki
Świeżynko - oj wiem coś o braku czasu, gdy się wraca/idzie do pracy ;) Ale fajnie, że wszystko się pozytywnie układa
Aletko - ja też czasem przeprowadzam z mężem takie rozmowy i jak na razie nie mogę narzekać. Bardzo dużo mi pomaga w domu, a przy Emili to już całkiem. Myślę, że w dużej mierze dzięki temu było mi tak łatwo zdecydować się na drugie bobo.
Minko - ja już też parę kaw z Bebiko zaliczyłam, ale ja tam wolę ze zwykłym mlekiem ;)
Juciu - czy ja będę bardzo nieoryginalna jak napiszę, że zarówno Wasza rodzinka jak i Wasze fotki są przepiękne ?? :laugh:
Paula - chyba obie jesteśmy matkami dzieciaków z "diabelskim błyskiem w oku" ;) też uwielbiam ten zawadiacki wyraz twarzy naszego dziecka.

Heja! Ale to miło, że ktoś o mnie pyta  :-[  :D

Asioczku, dziękuję bardzo za komplement :) Maja wpatrzona w psa rozwaliła mnie kompletnie ;D

Juciu, witaj! Foty cudne widziałam ;D

Liluś, Twojego faceta (bo o Nim mowa?) komentować nie będę, ale faktem jest, że się z Nim nie zgadzam. Jeśli tak myśli, to chyba nie dorósł jeszcze  ::) Wszystko z umiarem trzeba  8)

PauloC, kiedy o mnie pytałaś byłam w pracy (teraz mam popołudniówki) i miałam młynek. Dlatego nie pisałam :)

Junonko, ale masz zarąbisty klopik ;D No i przytulam smootaska :( Na łydeczki Maglek B6 ;)

Evik, życzę Wam super wypoczynku :D Należy Wam się :) o Tako słyszałam same pozytywy oprócz wagi ;)

Shirleyko, ale fajnie! Znaczy z prawem jazdy. Super jest być kobietą niezależną, wiem z autopsji  8)  :p no i uważaj na siebie, a wszystko będzie dobrze :)

Minko, ale z Ciebie pomysłowy Dobromir ;D

MagW, gratki zakupowe, super fotelik :D

Resztę gorąco pozdrawiam :) I teraz o nas. Otóż Tymek urządził dzisiaj dziki ryk, przez godzinę  ::) Jestem w stanie wytrzymać jakieś 40 minut, potem mam dość, więc pobuczeliśmy sobie razem  :-[ potem w końcu zasnął, łobuz, a ja odetchnęłam. No i po przebudzeniu całą rodzinką pojechaliśmy na zakupy :) Mam już prawie wszystko dla Amelki, a do tego kupiłam Tymkowi buciki i słuchawkę edukacyjną oraz skarpetki (wyrósł ze swoich :|). No i mam staniki do karmienia :)

Czas na mnie idę spać. Dobranoc :)
PS. Nie martwcie się, szczególnie PaulaC. Odezwę się, kiedy tylko będę miała wolną chwilę ;)  :-*

MagW tak nadal czerwona łopatka, ale teraz dołączyły do niej również grabki :laugh: A co do lal, moze jej to w końcu minie, tą rudą,okropną lalą się nie przejęłam bo była od teściowej ;), nawet mój mąż mówił że jest okropna.

mamamisi jak nie wiesz gdzie nad morze, to może do gminy Rewal (www.rewal.pl) mają dość fajną stronkę i można coś wyszukać ;) wtedy byłaby szansa na spotkanko.

czyżbym była pierwsza dzisiaj  ::) ehh zazdroszczę Wam tego spanka

Jucia- foty Julka bombowe i widać gołym okiem, że zdrowiutki synek Wam rośnie i żeby tak było zawsze

Shirleyko - gratuluję podjęcia decyzji o kursie. Oj przydaje sie autko i prawo jazdy. Znam to z autopsji (10 lat jest w moim posiadaniu ::)    )

szkrabikowski - super ze zakupy sie udały no i wyprawka gotowa dla córci  :D

agast22 - Hania nadrobiła ten dzionek kiedy zastrajkowała hihi - menu jak kobiety w ciązy słodkie, kwaśnie. Gratuluje kolejnych ząbków Hanii wow 10!!!

junonko - Oliwia świetnie sobie poradziła z pragnieniem hihi RE-WE-LA-CJA!!!

MamoMisi - super,że wyniki sa OK i Ty też sie czujesz dobrze :-)

Świeżynko - trzymamy kciuki aby juz nabiał nie uczulał.

MagW - Fotelik - zajefajny ;)

Evik - no Hania zniszczya jednym słowem wroga hihi

---------------------------------------------------------

no jednak nie jestem pierwsza ;)

Czołem! Mój mężczyzna oraz córka ma jeszcze chrapią, a ja już wstałam i zastanawiam się co by tu robić w ten wolny a pochmurny dzień. Melduję, że wyciągnięcie szczebelków z Emiliowego łóżeczka zakończyło się jej wyjściem w środku nocy i chodzeniem po pokoju z rozpaczliwym płaczem, oczywiście resztę nocy spędziła w naszym łóżku. A to z kolei oznacza, że matka z łóżka tego została przez 80 cm rozpychacza prawie zepchnięta.
Evik - jak już się zdecydujemy na miejsce to na pewno damy znać.
Szkrabiku - ale fajnie się czyta o takich wyprawkowych zakupach :)

Junonko Tak mi przykro z powodu koleżanki :(
Na skurcze łydek zażywałam w ciąży Aspargin. Magnez z potasem chyba. Oliwka radząca sobie w każdej sytuacji super! :)
Mag Fotelik super!
To nasz z WIki w środku oczywiście, strasznie jej się spodobał, wchodziła i schodziła z niego bez przerwy ;D
ledwo_wsta_am_co_widac_po_fryzie_a_matka_mnie_do_jakiegos_fotela_wsadza.jpg

Zawadko No co ty? Ja codziennie mam pobudke około 6-6.30 ;D
Agast Ale menu!!! ;D U nas też czwórki dają WIki w kość, dwie juz są, a kolejne dwie tuż tuż, przez co wczoraj prawie nic nie spała i nic nie jadła ::)
Asiu Mam nadzieję, że to nic poważnego :( Chyba faktycznie to od stresu, musisz troszke wyluzować, buziaki.

My dzis do ortopedy i dermatologa z WIki, ta wredna wysypka z pipki nie chce całkiem zejść :( Ortopeda profilaktycznie.

Mamomisi Super, że wyniki w porządku! :) A ty jak się czujesz? Mojej siostrze powoli mdłości odchodzą i brzuszek juz się zaokrągla :)
Jak szaleć to szaleć, dam jeszcze 2 fotki z niedzielnego spaceru :)
skradam_si_.jpg

w_ruchu.jpg

Aletko Pentacrem i maść z antybiotykiem przepisaną przez teściową. To nie jest zwykłe odparzenie niestety, mocz coś nie bardzo wyszedł tak jak trzeba, byc może to przez te krostki. Po domu chodzi w tetrze i jak sie skończyły te upały jest duża poprawa, ale jednak chcemy to skonsultować ze specjalista.

reklama
Zawadko, ja nie śpię od 6.40, ale nie jestem takim nałogowcem jak Ty :p ;) ;D

Mamomisi, ciebie też niedługo czekają małe zakupy, prawda? Zawsze się coś przyda :D

Minko, ale cudne foty, masz słodziakową córeczkę :D

Ok, spadam. Życzę wszystkim miłego dnia :)

Do góry