reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;)

reklama
Asiu - no to źle Cie zrozumiałyśmy. A zyczenia jak co składam juz teraz bo potem mnie nie będzie i nie wiem kiedy wrócę (brak netu)Obawaim się jednak, ze nie za szybko :mad: Co do smoczka to my nadal używamy ale tylko do usypiania. Nigdy nie pozwalalam Mateuszowi w ciagu dnia od tak sobie latac ze smoczkiem w buzi. Jak na razie nie w głowie mi też pozbywanie się jego bo teraz jestesmy na etapie samodzielnego zasypiania. Moze później.

Ok na dzisiaj już kończę. Idę do małża bo ogląda jakiś film. Pozdrawiam i miłej nocki życzę

Heja!

Aniu- Iga i Piotruś to śłiczne dzieciaki  :) A kucyki Igi powaliły mnie na kolana. Cudnie wygląda.

Nenyah- jak na mój gust to zmieniłaś się bardzo!!!

Asiu- na allegro mozesz znaleść fajne ubrania zimowe dla dzieci w przystępnych cenach. Nie wiem czy sa u Was lumpeksy ale jeśli tak to też jest to kopalnia niedrogich i często nowych ubranek.

Wiolinko- kochany mąż ze się zajął Agusią a Ty mogłaś pospać. Do dzisiaj pamietam jaką ja miałam spiączkę na początku ciąży. Nie dość ze kładlam sie zaraz po 20 to jak wracałam z pracy to padałam w ubraniach na wyrko i ucinałam sobie drzemkę  :)

Beatko- Mati ma lalką a Hania 3 ciężarówki  ;D Nie widzę w tym nic złego.

Asiu- to ja powinnam mój nick zmienić juz z 3 lata temu na nowszy  ;D A no i my uzywamy jeszcze smoka. Daje czas Hance do 1.5 roku i smoki wylądują w śmietniku  8) No chyba ze wczesniej sama z niego zrezygnuje. A jak oduczyć? Po prostu nie dać i koniec. Oczywiście będą ryki i spazmy ale powyje troche i przestanie. Tylko oczywiście musisz być konsekwntna i jak postanowisz ze nie dasz to nie dawaj nawe jak Robert bedzie wył pól nocy  ::)

Lila- babo wstrętna! Najpierw marudzisz ze jesteś gruba a potem podajesz przepis na sałatkę gdzie się ściera pół kostki masła i jescze daje gruba warstwę majonezu  :o :o To przeciez bomba kaloryczna!

Hanka zasnęła, ja ogarnęłam dom i znowu piwko popijam, a co! To już 2 dzień bez męża. Jeszcze tylko 10 dni i wraca. Tak się stęsknimy ze jeszcze jakieś rodzeństwo dla Hanki zrobimy jak wróci, hłe, hłe, hłe  ;D

A dla tych które twierdzą ze ze mnie "laska" pokaże ze laską to ja BYŁAM ale dawno temu  ;) a teraz juz i pupa nie ta i biodra jakis takie za szeroku... zesarzałam sie i yle ;)
laskahk8.jpg

Agast ja większosc ciuszków mam z lumpeksu ale mi się podobają zdaza się nawet ze trafię na cos firmowego ;D np ostatnio upolowałam sweterek na mnie za 7 zł z dolce&cabana ;D a dzieciom na lato kupiłam cały worek ciuszków z lumpeksu i to ładnych niezniszczonych za 50zł więc miały ciuszki na całe lato ale niestety Robert z wszystkiego juz wyrósł ::)

Dobry wieczór :)

Junonko, gratuluję asertywności  8) Hahaha rozwaliłaś mnie tym gorącym mężczyzną ;D

PauloC, gratki zakupu wóziorka :D Wygląda fajnie :) I dzięki za komplement  :-[ Aha i superowe foty Szymkowe :D

AnkaW, ale Ci dzieci urosły! Super foty :D

Wiolinko, Tymek też miewa takie momenty, że przewraca kartki i nici z czytania. Ale często słucha tego, co czytam, i pokazuje na obrazku różne rzeczy :) Do tego oczywiście czyta sam, tzn. trzyma książeczkę (taką kartonową, długą, z różnymi zwierzaczkami), pokazuje na zwierza i gada jak najęty intonując w taki sposób, jakby naprawdę coś opowiadał ;D

Dobra, idę spać, bo jutro o 6 pobudka, a jeszcze muszę coś przekąsić wyjątkowo późno jako, że z głodu padam  :-[ Jakiegoś tasiemca hoduję, czy co?  ::)  ;D

ahoj ahoj :-)

wiolinko - może mężowi sie odmieniło i tak juz bedzie zdarzać sie cześciej - trzymam za to kciuki:-)

Asia24 - smoczek my nadal używamy i to chyba jest nasza tak mi sie wydaje największa porażka. Zasypia ze smoczkiem, w ciągu dnia czasami też dostanie :-( ehh nie wiem jak go oduczyć  :(

Agast - dokadnie chodzilo mi o to zdjęcia na molo jak Hania leży na brzuszku  :laugh:

lila - dziekuję za przepis, ja bardzo lubię sałatka z selera, ananasa, polędwicy drobiowej, kukurydzy i majonezu. Ananas z puszki pokroić (no chyba ze jest już w kawałakach), seler ze słoiczka(odsączyc wodę), poldwicę (25 dkg)w kostkę pokroic i dodac majonezu wg uznania. Ja jej niczym nie doprawiam czasami podleje troszkę soku z ananasa.

PauloC - wózior piękny a Szymek cudo. Świetnego masz synka  ;D

Anka - Iga urocza i wyglada o wiele poważniej niz ma  ::)  wygląda jak mojem kolezanki 2 letnia córa ::) Dzieci śliczne masz.

junonka pisze:
A teraz udaję sie na RANDKĘ Z JEDYNYM GORĄCYM MĘZCZYZNĄ W MOIM DOMU-ŻELAZKIEM!! ;D
mnie moje równiez wzywa - łaczę sie w bólu  ;)

neyah - moim zdaniem zmiana duża o wiele młodziej i atrakcyjniej wyglądasz obecnie  :)

Junonko
- to chyba przykład dziecka bezstresowo wychowywanego ::) dobrze,że odmówiłaś  ::)
gratuluję wytrwania - brawo

co te kobiety mają w szufladach....

kolorowych snów do juterka

Aniu zdjecia boskie!!A te kucyki!! :angel: I jak tu nie chciec dziewczynki ::) :)
Nenyah - no cos sie zmienilo,ale co to nie wiem...hmmm...no po prostu, zostalas mama i juz ;D
Agast - no wiesz!! :pJa ja robie na jakas impreze od wielkiego dzwonu!!Przeciez wiem,ze to bomba!!Ale jaka dobra ::)
Beatko - tez mysle o kupnie lali, juz dawno to mialam zrobic,ale jakos tak wyszlo :)
Asiu - Miko doi smoczka tylko do snu, nie zamierzam oduczac po ostatnich przejsciach u siostry, za duzo lez, placzu, bidy takiej mojej!!Ja sama do smietnika wyrzucilam smoka, a mam w zamian kupila mi lalke. Straszne to bylo, jak musialam sama zadecydowac, stalam nad tym smietnikiem i tak mi bylo zle, normalnie to pamietam,a ile ja wtedy moglam miec lat!!!Ale dobre to bylo, tak dzis uwazam :)
Wiolinko - no to odpoczelas troszke :)
Zawadko zdjecie super haha, a ta salatke jadlam wlasnie na imprezie ;D Chyba, tak m isie wydaje :)

Agast ta fotka to sprzed ciązy czy po ciązy? bo chyba róznicy to ja nie widzę ;D laska z Ciebie i tyle ..

A ja tu gadu gadu a dzieciaki rozsypały mi słonecznik,pampersy powyciągały chusteczki wszystkie ::) i ide sie brac za robote musze jeszcze odkurzyc :p

Dziekiuję Wam za odpowiedzi w sprawie smoczka widze ze cięzko bedzie ::) on bez niego ani rusz poprostu jego maskotka nawet nosic go musi niekoniecznie w buzi ale ze sobą

Zawadko śliczny porządeczek ;) znajomy mi cos ;D

Jako,że mam dwie ząbkująe istoty w domu nie mam za barzdo czasu na pisanie, ale cały czas Was czytam i piękne zdjęcia oglądam.
Mąż ząbkowanie gorzej niż Majka przechodzi, jak mu się nie poprawi chyba chirurg szczękowy z jego ósemka będzie musiał powalczyć. Smieję się, że z Majką jednej maści na bolące dziąsła używają a jeszcze kilka dni temu przekonywał mnie, że taka maśc to zapewne tylko pic na wode i wyciaganie pieniędzy.

Agast dla mnie wyglądasz bosko. Roznice zauwazam jedynie w dlugosci wlosow :)

Szkrabiku z Amelką bardzo Ci do twarzy :)

Nenyah
według mnie teraz wygladasz najkorzystniej i chyba troszeczke rysy twarzy się tobie zmieniły a może obecna fryzurka jest dla Ciebie najlepsza.

Paula kiedy twój Szymek tak wydoroślał ??

Wiolinko fajnie, że mąż się tak wykazał. Mój czasami tez robi dzien dobroci i rano Majkę zabiera do dużego pokoju i mi daje odespać.

Anka ale super dzieciaczki. Zawsze sądziłam ze moja córeczka bedzie tez taka blondyna a tu niespodzianka. Tesciwa do teraz sie zastanawia po kim maja odzidziczyla kolor włosów. Jako mała dziewczynka miałam czuprynę taką jak Twój synek mąz tez był jasny a nasze dziecię lekko kasztanowe jest :)

A to nasz "Gapcio" zapatrzony w czarną bestię czyli psa rodziców. Z psem siedzą przeważnie na przeciw siebie i się wzajemnie obserwują. Nic Majki uwagi od psa nie odciągnie.

c095457a5535dc01.jpg

reklama
Dziękuję za zdjęciowe komplementy  ;D

Asiu nie ma za co dziękować.
Kurcze jak ja bym chciała pojeździć wózkiem widłowym  :p
Co do smoczka nie pomogę bo Szymek jako niemowlak pluł nim na odległość i jest dzieckiem całkowicie bezsmoczkowo-bezbutelkowym.

Agast wyglądasz super teraz i super wyglądałaś kiedyś. Ja też widzę różnicę tylko w długości włosów.

Nenyah ja myślę, że sporo się zmieniłaś i to bardzo korzystnie. Teraz wyglądasz młodziej, promienniej, no nie wiem jak to opisać.

Zawadko Roberto super w szufladach buszuje. Szymek robi to samo :D

Beatko ja też bawiłam się autkami, zresztą do tej pory interesuję się mechaniką samochodową, poszłam do szkoły technicznej, no lubię to i już.
Lala dla chłopca to nic złego, niech uczy się czułości, potem jak będzie miał własne dzieci to to zaprocentuje!  :)
Kurcze ja protestuję! Jak to nie będziesz mieć neta tak długo? Myślałam, że to tylko będzie zmiana dostawcy internetowego, a nie w ogóle rezygnacja  :(  :(  :(

Aniu śliczna Iga! Kucyki boskie! Piotruś też śliczny. Świetny kolor włosków mają Twoje dzieciaczki!

Asioczku sama się nad tym zastanawiam  ::)
Dopiero co miałam nieporadnego noworodka w domu, a tu mi taki chłop wyrósł. "Gapcio" super!

Szkrabiku czy i ja mogę prosić o Twoje zdjęcie z Amelką? i w ogóle o zdjątka z nadmorskiego spotkania? Nic do mnie nie doszło  :(

Wiolinko ja też liczę, że mój mąż trochę mnie odciąży jak już będę nosić drugiego maluszka w brzuszku. Właściwie to już mi to obiecuje, a ja mu w odpowiednim czasie przypomnę  ;)

Idę spać.
Mam za sobą ciężki dzień. Nie żebym jakoś się wyjątkowo namęczyła, ale ogólnie samopoczucie miałam kiepskie, w nocy mało pospałam.
Dobranoc

Do góry