reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;)

Kurczę, na koniec weekendu popłaciłam rachunki i humor mi się cuś zwarzył...

Junonko, ja swojego gorącego faceta zwodzę już od dłuższego czasu... Ale zawartość szafy Wojtka drastycznie się kurczy, co oznacza, że wkrótce się z szanownym panem przeproszę niestety  ::)

Nenyah, ślicznie wyglądasz i basta. A co do zmiany rysów twarzy, to po ciąży miały one złagodnieć, i tak na moje oko jest u Ciebie, natomiast u mnie się wyostrzyły podobno niestety i wcale mi się to nie podoba   :mad: ::)

Co do figury obecnej/przeszłej, to ja się w ogóle nie wypowiadam, bo mnie to dołuje jeszcze bardziej niż rachunki za gaz i STOEN razem wzięte  :mad: :mad: :mad:

Asioczku, Majka wpatrzona w psa jest super - po co Wam telewizor, książeczki i zabawki - wystarczy mała, kochana psina ;)

A propos książeczek, to ja staram się Wojtkowi czytać "od zawsze", tzn czytałam mu w ciąży (i wtedy słuchał z zainteresowaniem ;) ) i od pierwszych tygodni życia, ale w tej chwili czytanie to niestety wyrywanie książeczki i przewracanie stron. Mam nadzieję, że to się zmieni, chciałabym mu zaszczepić chęć czytania zanim zacznie ślepić w telewizor.

Wiolinko, ja też już się bawię w odliczanie ;) Jeszcze tylko 9 dni, w środę lecimy :) No i super, że mąż dał Ci poleniuchować. Mój ostatnio też się starał, ale zanim wyszli z Wojtkiem na spacer, to musiałam im a) przygotować ubranko b) zmienić Totulowi pieluchę c) zlokalizować oraz napełnić niekapka d) wygłosić instrukcję przygotowania mleka. Rzecz jasna, jak tylko wyszli, wstałam i poszłam się umyć  :mad:

Asiu, co do smoczka, to Totul od samego początku pluł wszystkimi smoczkami, mimo moich uslinych starań. Bardzo chciałam go uspokjać smoczkiem, żeby się nie darł, tylko ciamkał jak inne dzieci, a on nie ::) Ale teraz się z tego cieszę :) Natomiast moja siostra bardzo długo ssała smoka, i były okropne bitwy o jego odstawienie, i pamiętam, że moja ciotka jej w końcu po prostu go zabrała (mojej mamy przy tym nie było ;) to było na wakacjach), płaczu było co niemiara, przez jakiś jeden dzieńi chyba noc, chociaż nie pamiętam dokładnie. A potem zapomniała...

Anka, śliczne masz dzieci. Kucyki są zabójcze a Piotruś, taki jaśniutki i z tą opalenizną, po prostu jak z innej bajki.

Oki, idę spać. Jutro z rana muszę jechać do krawca, bo kupiłam sobie sukienkę niecałe dwa miesiące temu i co? I jest za duża w biuście  :mad: A sukienka jest bez ramiączek i tylko na biuście się trzyma. Tzn powinna trzymać  ::) Dobranoc.

reklama
Beatko mogę Ciebie pocieszyć, że mój braciszek uwielbiał lalki jak był mały zawsze wymienialiśmy się zabawkami on brał moje lallki a ja jego samochody :) Teraz jest lekarzem wiec chyba pociąg do badania mu pozostał :)

Frotko a jacy dziadkowie są zazdrosni, że wnuczka ich olewa :) Moja mama śpiewa, tańczy zabawki znosi a Maja oddech prawie wstrzymuje i się w Jowisza wpatruje. No i przemawia do niego w jej tyko znanym narzeczu.

Frotko - a gdzie lecicie??Przegapilam chyba ::)
Asioczku - sliczna ta Twoja Majka :) I wiesz co, ja kasztanowa, Arek kasztanowo - rudy, z przewaga kasztanowych wlosow,a Mikuch blondyn ( z lysiny jego blond wloski zaczynaja wychodzic ;D), ale ja tez biala bylam,jak bylam mala,a potem to sie zmienilo weic nie wszystko stracone ;D

A moje dziecie zaklada sobie papierowe pudlo na glowe i tak pomyka przez pokoj obijajac sie ;D No swietnie to wyglada, mam nagrane,ale jak ja mam Wam przeslac ten filmik ::)

aaa i mialam Wam pisac, Miko nie moze zwyklego mleka,bo ma po nim luzne kupy i czesciej je robi :/ Kiszka,bo ono tansze jest,ale coz zrobic. Tylko mam pytanie,czy jak teraz jego nie mzoe,to np. za miesaic, dwa moze sie okazac,ze juz moze????????

Dobranoc

Aa, Agast, widzialam,ze fotke dodalas, fajna...!! :)

Witajcie! :)
ja tak szybciochem teraz...
Nenyah cebulkę dodawałam kilka razy do zupki Karolce i raczej nic się nie działo,smażonej bądź surowej jeszcze nie jadła

A po ciąży : zmieniła mi się figura :mad:...jakieś tam zmarszczki mi wyszły :mad: i do tej pory nie mogę się wyspać ;)

Lila wydaje mi się że za jakiś czas możesz znowu spróbować z tym mlekiem,dwa mies.to chyba dość dużo czasu by zaczął odpowiednio reagować organizm

Asioczku Maja wpatrzona w pieska bomba!!!!!!Mała zaklinaczka ;)

Witajcie!

Lila super śmiesznie musi Miki wyglądać jak się tak obija z pudłem na głowie  ;D
Co do mleka to możliwe, że teraz go nie toleruje, a zacznie na przykład za miesiąc.

Nenyah Szymek miał od dawna cebulę w zupkach(gotowaną), a od jakichś 2 miesięcy je też w jajecznicy właśnie i nic mu nie jest.
Nie wiem dlaczego taka reakcja u Natiego  ::)

Frotko no co Ty piszesz? przecież z Ciebie laska, że hej!

Ok zmykam do obowiązków bo zaczynają intensywnie pachnieć....

Asioczku, bo dziadkowie nie rozumieją, że w tym wieku tajemne rozmowy z psem są dla dzieci o wiele bardziej atrakcyjne niż jakieś denne zabawki za 2685893476903 nie wiadomo czego ;)

Nenyah, tak, to właśnie ta sukienka. Ona jest biała w czarne groszki ;) jest śliczna, tylko że musiałam się mocno wypinać, żeby się nie zsunęła ;) Także przed kolejnym występem chcemy temu zaradzić. Co do cebuli - nie dawałam jej Wojtkowi w zupkach, natomiast wcina z tatą swoim jakieś makarony z sosem itd i w tym jest cebula i nic mu nie było.

Paula, dzięki, ale do laski to mi niestety bardzo daleko ;( A propos, wiecie, jaki komplement usłyszałam od mojego taty? Rozmowa była, że Wojtek taki duży facet, tzn wysoki. I mój tata mówi: i wiesz, całe szczęście, że on w swojej posturze podobny do Rafała, a nie, że takie "nic" po tobie ::) Dodam, że ja dużo wzrostu nie mam, w przeciwieństwie do mojego męża i też się cieszę, że Wojtek nie kurdupel, chociaż mógłby poza centymetrami mieć jeszcze trochę ciałka.

Lila, może uda Ci się przesłać filmik Miki-pudło, chętnie obejrzę ;D A co do wakacji, to lecimy do Bułgarii, w przyszłą środę ;D ;D ;D Na dwa tygodnie, chociaż dopóki się tam nie znajdę, to nie uwierzę :p

Aletko, przegnaj złe humory precz! Coś się stało?

Nenyah, i seria dla Ciebie: właśnie przed chwilą Tofik i Totul w cudnej komitywie wylizali resztki z kociej miski ::) :mad: Czy ja mówiłam, że moje dziecko to niejadek??? Bzdura! On po prostu ma odmienne gusta kulinarne :mad:

Hejka,
Jejku na Dolnym Slasku najgorzej z tym deszczem, ech...

Nenyah - my tez dajemy cebule,ale moze Nati rzeczywiscie uczulony na nia??????
Frotko - Bulgaria.... :angel: Bawcie sie dobrze!!

Moze uda mi sie przeslac ten filmik. Tylko najgorsze jest to,ze najlepiej by bylo kilka,aby bylo widac caloasc,a to juz zdaje sie nie wykonalne.

A co do mleka, ja juz probowalam po raz trzeci,no nic poczekamy znowu ::)

reklama
Witajcie

Aletko przytulam,mam nadzieje ze dzisiaj juz lepiej ...

Frotko udanych wczasów na Bułgari tylko Ci pozazdroscic ;D i oczywiscie o fotkach nie zapomnij ;)

LilA Robert ma to samo po mleku zwykłym z kartonu 2 % ostatnio jak mu dawałam także miał luzne kupy i częste ale wiesz wczoraj spróbowałam znowu z kartonu dodałam mu troszkę kleiku kukurydzianego i byłam w szoku wypił całe i jak anrazie kupki nie było.Ja odczekałam tydzien czasu i mam nadzieje ze juz zostaniemy na tym bo jednak o wiele tańsze jest.Tak samo brakło mi kaszki (i kasy :p ) ale miałam jeszcze zwykła kaszke mleczno-ryzową bez owoców i miałam zamrozone truskawki więc je rozmroziłam dodałam jedna truskawkę do tego i zjadł ze smakiem az zasnął ;D

Asioczku śliczną masz córę a jaka ona juz duża!! dopiero co pamiętam jak rodziłas ;D

A u nas cos kijowo z Robertem dostał katar,płacze cochwile,z zasypianiem to juz tragedia nie chce spac wyłazi mi z bujaka szarpie się dzisiaj mnie pobił ::) tak mi przywalił szklanka ze mam az siniaka na nodze :p wogóle cos się taki zrobił mam nadzieje ze to przez ząbki i ze mu przejdzie bo nie zniose tego jak on będzie chory a ja będę musiała wyjechac :(
Waneska tez strasznie pyskata się zrobiła juz poprostu rady z nia nie daję jesc nie chce.Na sniadanie zjadła jeden kawałek chleba połówkę i na tym koniec kolacji wogóle nie chce jadac a obiad zeby zjadła to któres z nas musi przy niej siedziec i pilnowac i to z krzykiem ::) ach z tymi dziecmi ...

PaulaC pisze:
Kurcze jak ja bym chciała pojeździć wózkiem widłowym :pc

a dlaczego? ;D ;)

Do góry