reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;)

Dziękuję za komplementy furaczowe :)

Agast ja też nie do końca wiem jak to się stało, ale myślę, że przyczyną było to, że poprzedni wózek miał krótkie i wąskie siedzisko. Na tyle, że ledwo się Szymkowa dupinka na nim mieściła i zjeżdżał ciągle w dół, a ja się wburwiałam. Tak to jest posłuchać męża zamiast się uprzeć na upatrzony model(Babydreams tiny).  ::)
Tak więc mężuś musiał zrozumieć swój błąd i tym razem za wiele nie sugerować. Tym razem stawialiśmy na przestronność i wygodę Szymka i pomimo, że wózek nie podoba mi się jakoś szczególnie wizualnie to jestem z niego zadowolona. Mąż postawił na swoim tym, że składa się jak parasolka, (poprzedni składał się "na kanapkę" i zajmował mnóstwo miejsca w bagażniku, a wcale małego bagażnika nie mamy).
Ten na pewno wystarczy do 3 lat jeśli nie dłużej  ;)

Junonko to fajnie, że po sprawie z tym pilnowaniem. Może i koleżanka poczuła się odrobinę dotknięta, ale inteligentna kobieta zrozumie i nie ma powodu się gniewać. A Ty zadajesz się z inteligentnymi ludźmi, więc nic się nie martw.

Zasypianie.
W dniu gdy Szymek ukończył 5 miesięcy nauczyłam go samodzielnego zasypiania. Wcześniej zasypiał przy cycu, albo kołysany w foteliku. Teraz odkładam go do łóżeczka i wychodzę. Czasem trochę sobie pośpiewa, pogada i zasypia.
Jak jest bardzo rozbawiony to go odkładam i głaskam po główce, aż się wyciszy(ok. 5 miut) mówię "miłych snów" i wychodzę.
Nigdy nie wspomagaliśmy się smoczkiem, piciem itp.

U nas jest ładnie, słonecznie, ciepło. Spacerowaliśmy z Szymkiem 3 godziny po parku. Mały tuptuś pchał przed sobą wózek, a ja asekurowałam bo bez upadków się nie obyło.
Tak to jest, że Szymciu chciałby a jeszcze nie potrafi.

reklama
To jeszcze kilka fotek z wczoraj.

Tu mam ząbki

tumamzabkibv0.jpg

Pierwsza drzemka w nowej furze

drzemkawwozkuzf4.jpg

I rozpracowanie jak co działa ;)

rozpracowywaniezk5.jpg

Kurcze, chyba burza będzie. Zachmurzyło się i wieje silny wiatr. ::)

No tak ja nie pochwalilam,a tez mi sie podobaja zdjecia Asi i Junoki ( pozwol,ze dla mnie zostaniesz Junoka ;D), ale to dlatego,ze je juz widzialam wczesniej :p

Junoko - dobrze,ze zadzwonilas i odmowilas, masz z glowy.
Paulo - zazdroszcze pogody, u nas caly dzien leje i dupa, siedzimy w domu i sie nudzimy ::) Jejku jaki Szymon jest juz duzy!!Czy moj Miko to tez juz taki dorosly chlopczyk?? ::) :( ;) :)
Natko - trzymam kciuki za oduczanie od smoka!

Anka Iga śliczna w tych swoich blond kucykach :).Bardzo ładne masz dzieci
Nenyah mi się wydaje jednak ,ze się zmieniłaś ,ale nie grubsza chudsza tylko rysy twarzy :)

A my dziś po bardzo udanym i pracowitym 8) dniu .Było miło i czas minął szybko.A jutro jadę z Oliwią na pól dnia do kolezanki,ktora ma dwa szkraby córe 2 letnią i 4 miesiecznego syna o wymiarach: UWAGA 76cm (oli81) i wadze 8100,00(oli8800,00) niezły klopsik nie?!

A teraz udaję sie na RANDKĘ Z JEDYNYM GORĄCYM MĘZCZYZNĄ W MOIM DOMU-ŻELAZKIEM!! ;D

Asiu - wyjeżdzamy nad morze dlatego nas nie będzie :) A jesli Aletka ma racje i masz dzisiaj urodziny to wszystkiego najlepszego <kwiatek>
Paulo - fura bardzo fajna no i zdjecia Szymka jak zwykle bomba. Fajnego masz synka ::)
AnkaW - ja Cię ale Iga ma kitki...super. Zdjecia bardzo ładne

Wyobraźcie sobie, że mój syn od dzisiaj w swojej kolekcji zabawek ma lalkę :o Ostatnio jak byliśmy u szwagierki, która ma prawie 3 letnia córke Mateusz nic innego nie robił tylko wchodził do jej pokoju i ciagle zabierał jej lalki  ::). Jak nie zabraliśmy mu jedną (by sprawdzic co zrobi)to poleciał po drugą i z nia wszedzie chodził  :o. Nic go nie interesowało oprócz lali. Dzisiaj za to dorwał sie do takiej porcelanowej dużej lalki i też z nią przez 15 min siedział na kanapie, cos tam do niej mówił i całował  :o. Z tego też względu postanowilimy, że mu jedną taką lalę kupimy bo przecież tak małe dziecko nie rozumie, że ma się bawic samochodzikami a nie lalkami. No i zakup trafiony, Mateusz lalą zainteresowany, nosi ja trzymajac za włocy, podnosi rączki i pokazuje oko. A, ze lala zamyka oczy to mu sie to bardzo podoba. Kurka, nigdy bym nie pomyślala, że będę kiedyś synowi lalke kupować. No tak, ale ja dla odmiany jak byłam mała bawiłam sie samochodzikami ::) no i normalna jestem ::) chyba ;)

A z allegor przysłali mi wiadomosć, że kasa do nich nie dotarła. Mam im wysłać faksa z potwierdzeniem wpłaty. No tak tylko gdzie ja to potwierdzenie mam bwrrr. Płaciłam w grudniu 2005. Jeju wkurzyłam się. Wole im jeszcze raz zapłacić niż ryć po całej chalupie. Kurna ale bajzel mają

Aletko ,BeATKO o zadnych moich urodzinkach nic mi nie wiadomo ale dziękuję ;D :laugh: urodzinki mam 26 pażdziernika a napisałam ze musze chyba zmienic bo juz niestety 24 latek nie mam ;)

Aniu no i rozumiemmy się widze bez słow ;) Igusia poprostu śliczna żeby nie powiedziec "zajebista" ;D

Paulo wózior full wypas i najwazniejsze ze wygodny.A Szymuś to juz sporawy chłopak ;)

Beatko bywa i tak..Robert tez lubi lalki wydłubuje oczy im i całuje a za włosy ciąga mnie to juz wystarczy :p

Chciałam zapytac które z dzieciaczków ma jeszcze smoczka? a co najwazniejsze jak mozna oduczyc dziecko od smoczka?????

My dzien spędzilismy edukacyjnie tzn...gralismy w karty z sąsiadami ;D a dzieci spały...

Junonko uwazam ze dobrze postapiłas co do opieki nad rozwydżoną 3 latką wiem co to znaczy chociaz musze powiedziec ze Waneska przy niej to anioł :angel:a ja myślałam ze to ja mam nieznosną córę ::) no i koniecznie pozdrów swego gorącego chłopa ;D :laugh:

Rety, Frotko, ale sobie dzisiaj pospałaś!!!  :D :D :D Gratuluję! A ja się pochwalę, że dziś (co się zdarza raz od święta) mąż wstał i zajął się Agniesią, tzn. zmienił pieluchę, przebrał (dorwała się do cukierków mojego brata, który je zostawił z brzegu stołu  ::) ) i zrobił mleko. Było dopiero ok.8!!! (a nie jak to bywa o 6  ::) ). Potem jak się położyła przed południem, to ja godzinkę też spałam, jak spała po południu to też z pół godzinki wyrwałam... Normalnie lenistwo na całego ;D
Beatusku, wydaje mi się, że dzieciaczki troszkę się wyrównują. Jak wcześniej spotykałyśmy się z foremkami, to Agusia wydawała się kruszynką, choć wg.siatek centylowych była w samym środku, a teraz już nie widać takiej różnicy. Tak samo zdarzyło mi się spotkać dzieci np.7 i 8 m-cy mające już po blisko 80cm i 10kg wagi... Moja Gusia jest super i już!!!
Asiu, ano szalałam na tych szkoleniach, szalałam  ;D ... No i do szkoleń pewnie Ci dojdzie rozpoznawanie banknotów, jakieś przepisy... Trochę pewnie będzie. A jak pomyślałam o Was na wózkach widłowych no to kopara opada  ;D Dostaniecie prawo jazdy  ;D  :D ??? Trzymam kciuki za premię!!! Co do szczebelków, to też zaczęłam wyjmować, bo rano jak Gusia się budzi, to jej już właściwie nie słyszę  :-[ - muszę nastawiać budzik na aproksymowaną godzinę jej wstawania  ::) i chciałam, żeby po obudzeniu się mogła sobie wyjść i się bawić w pokoju (oczywiście drzwi są zamknięte). Dziś był efekt taki, że znalazła cukierki...  ::)
Moja siostra ma 14 lat, ma jakąś rzadką chorobę tarczycy, była we wrześniu z tydzień albo i więcej w szpitalu, je jakieś leki, na szczęście operacji nie miała, ale z wagą trochę walczy... Ale faktem jest, że jest wielkim łasuchem... Trzymam kciuki za Twoją siostrę!!!
Beatko, rzeczywiście Mateuszek-mądraszek z Twojego Smerfa!!!
Witaj, Tili, cieszę się, że znalazłaś chwilkę, żeby do nas napisać!
Agast, witaj po urlopie. Ja już odliczam dni do wylotu  :D Muszę w końcu zebrać się w sobie i stworzyć listę zakupową... Zdjęcia bombowe!!!!!
Szkrabiku, nie załamuj mnie, jak to czytacie książeczki ??? U nas to jest raczej przewracanie kartek w prawo i w lewo z częstotliwością 1kartka/ 1 sekunda... Nie zdążam w tym czasie nawet pół zdania przeczytać  ::) :(
Evik, ciepło aż mi się zrobiło od końcówki Twojego posta (tej o kolejnych Maleństwach  :D )

Wysyłam posta na razie, może więcej nadrobię później - teraz brydż wzywa  ;D

reklama
Acha Paulo dziękuję za pomoc w sprawie allegro mam sporo ciuszków za małych na Roberta i chciałam je sprzedac bo musze zbierac kase na ciuszki na zimę ::) bo jak dzisiaj pomyslałam ze musze Wanesce kupic buty,kurtkę,i Robertowi w sumie wszystko to az się przeraziłam nie mówiąc o sobie i mężu ::) Dobrze ze dostyałam pracę to jakos damy rade :p

Do góry