reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;)

Junoko - bo kupne smakuja mu najbardziej, o to dlaczeo :) A rozwiazania tego problemu widze dwa:
1). Nie moge sie zajac Twoja corka,bo widzisz sama jak mam na chacie, remont i burdel!!Gdyby ladna pogoda byla, na dwor bym polazla,a tak to kiszka,w domu dzieci beda sie nudzic,a ja tu podlogi musze umyc, tu obiad, tu cos pomoc, wiesz jak jest, a jeszcze Oli taka marudna przez ta pogode, no bardzo chetnie,przeciez wiesz jak lubie ta mala :p,ale nie dam rady,
2) Wez ja do siebie i wychowaj!!Znacyz moze nie na zycie,ale na te kilka dni. Tylko wlasnie,czy ona skarzy??Nie zeby ja zamknac na balkonie i niech tam siedzi caly dzien,ale wiesz opieprzyc ze dwa razy z gory na dol, mowic,ze tego tamtego nie wolno,karac, karac, karac i nagreadzac!!Trzy dni to malo,ale ja postaralabym sie z nia zrobic porzadek,bo to bylo by dla mnie wyzwanie!!

Jaka decyzje podejmiesz??

reklama
Witajcie po 3 dniowej przerwie!

Rany, ale miałam nadrabiania, aż na kartce sobie notowałam co mam napisać :-[

Tilli miło Cię widzieć. Widzę, że Miko goni Szymka w ząbkowaniu.
Gratuluję umiejętności Mikulca!

Szkrabiku podziwiam Twoją żywiołowość. Dziękuję za opis wychodzenia po schodach. :)

Mondzi super fotka z kukurydzą.

Agast dziękuję.
Super fotki znad morza, aż przyznaję się do zazdrości :-[
Co Ty piszesz, że w ciąży wyglądałaś jak potwór?? Ja tam pamiętam Twoje zdjęcia i uważam, że świetnie wyglądałaś. Zresztą zupełnie szczerze Ci powiem, że laska z Ciebie, że szok.

Aletko ja też proszę o filmik tylko na skrzynkę wp.pl. Oczywiście jeśli to nie problem.

Junonko jestem już. Przez ostatnie dwa dni sporo się nalatałam i w ogóle nie włączałam kompa.
Super masz fotę w podpisie.
Co do opieki nad małą złośnicą to powiedz koleżance, że nie jesteś w stanie podjąć się opieki nad dwójką dzieci. Powiedz, że to ponad Twoje siły i możliwości, masz remont, Oli jest małym tornado.
Powinna zrozumieć bez obrażania się. Przynajmniej ja bym się nie obraziła ;)

Zawadko świetne zdjęcia!!

Martek ślicznego masz synka. Gratuluję nowych umiejętności Błażejka!
Co do moich planów ciążowych to ja to robię także dla siebie. W planie od zawsze mieliśmy dwoje dzieci, a gdy je odchowamy pozostanie nam czas na karierę. Nie nastawiam się, że będzie lekko i łatwo.

Beatko co do Allegro to jeżeli kwota, którą masz zapłacić nie przekracza 10zł to Allegro się o nią nie upomina, nie wysyła przypomnień. Po prostu dopóki saldo nie przekroczy -10zł nic nie robią.
Za to gdy przekroczy dostajesz przypomnienia do zapłaty.
Jeśli nie otrzymałaś potwierdzenia wpłaty(mailem) to znaczy, że albo kaska nie wpłyneła, albo coś w systemie się zepsuło.
Jedyne co mi przychodzi do głowy to albo spróbować zapłacić jeszcze raz, albo wysłać maila z zapytaniem, albo do nich zadzwonić.

Asiu żeby coś sprzedać na Allegro musisz być zarejestrowanym użytkownikiem. Potem w menu u góry jest "moje Allegro", "Sprzedaj". Klikasz na Sprzedaj i po kolei robisz to co jest napisane czyli wybierasz kategorię(czyli co chcesz sprzedać), potem robisz opis aukcji, wklejasz zdjęcia, sprawdzasz czy jest wszystko ok i wystawiasz. To nic trudnego.

Kupiliśmy wózek dla Szymka. Oczywiście żaden z tych co typowaliśmy ;)
Nazywa się TAKO WD 5.
Tak wygląda(my mamy akurat ciemno bordowy):
wozektakowd5wn6.jpg

Zdecydowały jego rozmiary. Jest wąski po złożeniu, super mieści się w naszym bagażniku. Szymkowi w nim bardzo wygodnie, szczególnie super mu się śpi jak się przytuli buzią do tych bocznych poduszeczek. W ogóle ma dużo miejsca, nóżki mu nie dyndają, główka nie wystaje poza obrys wózka.
Jest zwrotny, ma spory kosz jak na parasolkę. Folia przeciwdeszczowa w komplecie, cena niewielka bo 269zł. Materiał całkiem fajny do czyszczenia. Generalnie jesteśmy zadowoleni, a o to chodziło.

Nadrobiłam i muszę uciekać bo zaraz przyjdzie moja mama i wybierzemy się na spacerek.
Sorry za tasiemca.
Do później!

Halo halo :)

U nas już nie leje ;) ale lało całą noc. O tyle fajnie, że może znowu będę miała trawę w ogródku, a nie stepowe suchary. Wojtka za to złe naszło i jest tak marudny, że odetchnęłam z ulgą, kiedy poszedł przed chwilą spać. Uff.

Nenyah, gdzie Ty chowasz te 2 kg??? Szczupak jesteś taki, że hej.

Już nie pamiętam, co przeczytałam, jakoś mam ostatnio kłopoty z koncentracją, to pewnie przez tę pogodę i przez wczorajsze włóczęgi nocne po mieście :p Nie dospałam niestety. Ogólnie tylko napiszę, że co do usypiania, to Wojtek w ciągu dnia za Chiny ludowe nie zaśnie sam, tzn trzeba go utulić a płacz jest przy tym nie do wytrzymania zazwyczaj, natomiast na noc zasypia sam, ale zanim wyjdę z pokoju, to mu włączam kołysanki, pomruczymy sobie i pogłaszczemy po łebku. Potem ja idę a on zostaje i zasypia. Najczęściej ::)

Idę sobie zrobić coś do jedzenia, bo z tego niewyspania dzisiaj zapomniałam zjeść śniadania a potem byliśmy na zakupach i te bułeczki i inne paskudztwa tak mi pięknie pachniały, że mnie chyba wykręci na drugą stronę. Idę.

Cześć Wam :)
Jakaś szarobura ta niedziela.Wczoraj mimo że z rana padało później się jakoś wypogodziło,a dziś normalnie jesień z tym deszczem.......Zaraz zrobiła mi się chandra pogodowa,ejże przecież to sierpień nie październik :mad:....

Magdek fajne fotki ,szkoda że Ciebie bardziej nie widać  ;)  :)

junonka pisze:
zasypianie ja Oliwię zawsze kładłam do łóżeczka kiedy była pora spania.Nawet kiedy była maleńka i ciągle darła japę bo miała kolki.Tuliłam na rękach głaskałam ,ale kiedy przysypiała a nie zasnęła jeszcze kładłam ją do łóżeczka.Chciała na początku protestować,ale sie nie dalam  ;)Tak wiec od początku samiutka śpi.Nigdy jej tez nie głaskałam przed spaniem,robimy to po obudzeniu się  ;D.Moze brzmi to surowo,ale dzięki temu mamy spokój.A Oliwia nie protestuje.I jak jest śpiąca to sama siada koło łożeczka i gada "aaaa aaaa"  ::) ::) ::) taka łona kochana  :p
Junonko podziwiam....

Paula fajny wózeczek  :)

Co do kilogramów to mi zostało najwięcej,mam do zgubienia ...kilkanaście

Elo!

Pojechałam w końcu do mamy mimo ze w strugach deszczu i autobusami, ale przynajmniej mam do kogo gębę otworzyć. Hanka śpi to ja trochę przy kompie urzęduję. No a teraz przestało wreszcie padać i mam nadzieje ze juz nie zacznie spowrotem.

Paula- nie ma to jak mąż fotograf. Zawsze mnie tak na zdjęciach ciążowych uchwycił ze wygladałam na nich lepiej niż w rzeczywistości  :p Ale lustro mam i wiem ze w 87 kilogramach nie było mi do twarzy  ::) A no i za komplement oczywiście dzięukuję  :)
Wózwczek bardzo fajny, tylko zastanawiam się jak to się stało ze Szymek wyrósł z poprzedniego  ::) przeciez spacerówki są do 3 lat...

No i juz nie spi...

Jeszcze tylko napisze Junonce- ze ja bym sie zwyczajnie nie zgodziła i powiedziałabym ze nie czuje sie na siłach zeby się opiekować dwójką żywiołowych dzieci i tyle. Jak kolezanka ma troche oleju w głowie to zrozumie.

Agast - super zdjęcie w podpisie! Widać, że robił je fachowiec! A z Ciebie laska

Junonko - fajne zdjęcie w podpisie. A co do koleżanki, to ja bym się nie zgodziała. Powiedz jej wprost dlaczego. Powinna zrozumieć, chyba że jest tak zaślepiona i nic złego w zachowaniu córki nie widzi.

Asiu - u Ciebie też fajny podpis.

Paula - fajny wózeczek kupiliście. Może i ja się temu modelowi bardziej przyjżę, bo my nadal nie kupiliśmy. Musimy się wybrać we trójkę, ale niestety Paweł kiedy ja jestem w domu to on pracuje a ja nie mam prawa jazdy.

Co do usypiania - to Maciuś zarówno w dzień i w nocy usypia sam. Trzeba tylko przy nim siedzieć bądź czytać bajeczkę (wieczorkiem). Jedyny warunek to muszą być zasłonięte rolety i w pokoju musi być półmrok. My jesteśmy na etapie odzwyczajania od smoczka. Choć Maciuś tylko z nim zasypał to boję się o jego zębole i dlatego oduczamy. Na razie idzie nam świetnie (odpukać!)

reklama
Lila,Paula,Natka,Agast dziękuje za wasze opinie.Takteż uczynilam zadzwoniłam i powiedziałam ,ze nie podejmę się pilnowania dwójki dzieci tym bardziej,ze mala bije Oliwię.I mam bałagan(to też swięta prawda niestety) przy remoncie i wystarczy ,ze musze Oliwi pilnowac by zaprawy do kafelek nie wyzerała z wiadra  ::) ::) ::).Powiedziala ,ze sie nie gniewa i ,ze rozumie,ale czy to prawda ...czas pokaże

Lila teraz kumam ,że chodziło o kaszki.Nie wiedziałam czego się to tyczy.Fajnie ,ze Miki lubi jeszcze te z paczki -mniej przy nich roboty.A Oliwia to ma smaki manna musi być albo z malinami ::) ,albo z jagodami ::) ,albo z jabłkiem ::),albo z sokiem ::)..albo...albo..albo 8) ;D 8)
A i chciałam się przedstawić JunoNka jestem  ;D ;D ;D :-* :-* :-* :p :p :p
A co do wychowywania córki koleżanki to ja nie podjęłabym sie tego.BO albo ja bym ją rozniosła,albo ona mnie wykończyła.Jak ja jej mówilam ,ze czegoś nie wolno to ona na mnie pluła!!!!!! :mad: :mad: :mad:

Paula wózek super!!!bardzo ładny i najważniejsze ,ze wygodny!!
Coletta nie ma co podziwiać  ;).Ja taki plan sobie założyłam jeszcze będac w ciaży.I Oliwia np.nigdy nie była usypiana w wózku!! ALe to tez dlatego ,że na 4 piętrze mieszkamy i wózka nie wnoszę.Chociaz na początku był w domu.I nawet jak miała kolki i moja mama już wysiadała przy jej placzu i mówiła "pobujaj ją w wózku" to ja się nie poddałam.Ale nie ze wszytskim nam idzie tak "gładko"  ;)

Asia,Agast śliczne zdjecia w podpisie widzę!!

A my DZIĘKUJEMY za komplementy zdjeciowe również.

Do góry