reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

CZERWCÓWKOLAND ;)

tilli,współczuję pediatry. tak zupełnie intuicyjnie: muszę się zgodzić z paulą w całej rozciągłości. karmienie na siłe dziecka, które bądź co bądź normalnie przybiera na wadze to chyba jakieś nieporozumienie. ::)

aletko, i tobie również wyrazy współczucia z powodu dzisiejszej wizyty. no, jakieś żarty! chyba bym normalnie kogoś tam udusiła gołymi rękami. :mad:
i - aletko - mam kolejny chytry pomysł. nie skręciłabyś małego filmiku, tym razem z fotelikiem w roli głównej, jak juz go otrzymasz, rzecz jasna? ::)  pliiiizz, powiedz, że się zgadzasz... :)

paula, a widzisz, mamusi, widzisz, doczekałaś się. i to jak! to w końcu był cały układ choreograficzny.

reklama
lileczko, dzięki za ramki. Niestety, mój małżonek właśnie mnie poinformował, że nie mamy tego programu...  :(

Paula, ja również dołączam się do wyrazów uznania!  :laugh: I gorąco gratuluję sukcesów sportowych Szymka!!! ;D
Mój łobuziak czasem zapomina, czego się już nauczył. Dziś przewrócił się na brzuszek i po chwili urządził koncert, bo zapomniał, jak się wraca na plecki! ;)

To znowu ja 8)
Hehe,jak tak to nie pisze przez tydzień,ale jak się dorwe to po kilka postów na dzień tłucze :laugh:

No,ale..
Nastałam sie dziś przy tych garach,żeby Mikołajowi i mężykowi obiadki narobić,i co? I taki h..j w taki deszcz :mad: Sorki za mocne wyrażenie,ale musiałam se ulżyć 8). Otóż tak: zupcia wyszła mi naprawdę pyszniutka,100 razy lepsza niż te słoikowe ale Miki oczywiście pluł nią na odległość :p Sama nie dawałam se rady to przyszedł tatuś z odsieczą ;) On go trzymał,ja zabawiałam,pajacowałam żeby mu choć kilka łyżek wsadzić do paszczy. Jaasne,ale on nie taki głupiutki,co wylądowało w buźce zaraz robiło zwrot na sliniak :) Potem były krzyki,płacze, wicie się na rękach i taki finał z wmuszania mu papu...
I dziękuje Mad,Paula,Lila,Aletko że mnie zrozumiałyście i podniosłyście na duchu,mi też nie podoba się to co ta baba wygadywała,i prawdopodobnie zmienię pediatre.Zobaczymy co inny powie.Ale moja matczyna 8) intuicja też mi mówi że przecież skoro ma taki apetyt i potrzeby to trzeba to uszanować. Nic na siłę.Gdyby padał z głodu to z pewnością inne byłoby jego podejście do jedzenia..Hmmm
Aletko 5,5 h z domu do szpitala?? Bosze,dla mnie to niewyobrażalne :o :o Ja gdybym chciała obejść piechotką caaalutkie moje miasto to zdążyłabym w 2-3 godzinki ;D : I tu wychodzą te plusy i minusy mieszkania w wielkim mieście ;) Biedna Kornelka,tyle wrażeń,i poza domem ::) Ach,brak słów na tych konowałów :(
PaulaC ty się kofana nie zawstydzaj tylko dumna bądź ;D Mieć wiedzę to jedno a umieć ją wykorzystać to drugie.Tobie wychodzi to wzorowo ;) Dobra mama ;D
Ale najważniejsza rzecz to GRATULACJE DLA SZYMUSIA!!!!!!!!!!!!!! .
Widzisz,a tak się przejmowałaś że leniuszek z niego ;) Każde dziecko potrzebuje czasu,jedne więcej drugie mniej. Ale ci niespodziankę zrobił co? Mały gimnastyk nam tu wyrośnie,teraz będzie nadrabiał zaległości,hehe.Cieszę się,że możesz już obserwować jak Szymek fika sobie na macie,mój coprawda obraca się na boczki,i z brzuszka na plecki,ale odwrotnie jeszcze nie :) Ale ja tam jestem cierpliwa,jesio się za nim nabiegam ;) I będę z rozrzewnieniem wspominać czasy kiedy można go było samego spokojnie zostawić na macie :laugh:
O,a teraz obudził się i tak cudnie sobie gada po swojemu że szok.Uwielbiam słuchać jego głosiku,szczególnie jak próbuje gadać "po naszemu" ;D
No to lecę pokonwersować z nim 8)
Aha,Beatko śliczne masz zdjątka w podpisie,twój Mati ma bardzo indywidualną urodę,rysy ma napewno niepospolite ;)Przystojniacha z niego wyrośnie,zobaczysz ;D Jeszcze przyjdzie czas że będziesz w synowych przebierać jak w ulęgałkach,hihi.

kurcze Tilli jak tak czytam o tym twoim Mikołajku to już czuje co moja jutro powie ::) jak patrze na zdjęcie Mikiego to wygląda na takiego "dojedzonego szkraba" mój przy twoim to chucherko ty się nawet nie przejmuj jakoś moja nic nie mówiła że Robert "niedozywiony"także się nic nie martw i olej ją to twoje dziecko i to ty wiesz co dla Mikiego jest najlepsze ;)
Paula no to gratulacje super!!!!!!!!!!!!!!!!

Paula Ale super!!!! Gratulacje i brawa należą sie Szymkowi!!!!! :D :D :D :D :D W jednym tygodniu tyle postepów!! Wow!
Aletko Nie dziwie sie, ze sie zdenerwowałaś, Tyle zachodu a tu nic :(
Tilli Ja zgadzam sie z dziewczynami, nic na siłę, Mikołaj sie najwyżej zniechęci do jedzenia, jak bedziesz w niego na siłę pakować. Co za durna lekarka :mad:

Dziękujemy za gratulacje!!! :-*

Rzeczywiście tyle nowych umiejętności w ciągu ostatniego tygodnia.
Jak nie siadanie w wanience to harce na macie, albo gadanie i przekładanie zabawek z rączki do rączki- na okrągło. Nie wiem, jakiś skok wzrostowy czy co?
Nie ważne co to, ważne, że Szymek wreszcie dogonił rówieśników. ;D
I dumna z niego jestem przeogromnie :D

Z tej radości pójdę sobie herbatkę zrobić. ;)

Wiem Aletko że tak było. No i mnie tu pocieszłyście, że Szymek ma czas, że każde dziecko rozwija się w swoim tempie, ale ja się bałam, że ciągle jest z tyłu.
No i rehabilitantka jak mi mówiła co już powinien robić to mi przykro było. Chyba mnie nieświadomie nakręcała, ale w końcu dałam sobie na wstrzymanie i mam teraz efekty. :)

Z innej beczki. Czy któraś z Was podkłada dziecku pod główkę podusię?
Oczywiście nie jakąś wielką- ja mam taką płaską, ale na razie czeka w szafie.
Pytam bo tak jak Ricie wygniótł mi się materac w miejscu gdzie Szymek ma głowę i zastanawiam się, czy poduszka nie byłaby rozwiązaniem, ale boję się, że na to za wcześnie.
Co sądzicie?

Witam
Dziękuje Wam dziewczyny za miłe słowa pod adresem Mateuszka :) Muszę tutaj zaznaczyc, ze zdjecia robiła Matusiowi cioteczka naya. Ma dziewczyna talent, prawda? Jutro postaram się zamieścić jeszcze kilka fotek

No dobra zamieszczę jeszcze jedno teraz hi hi
siedzi3iz.jpg

No i nie mam już ząbka. Siedziałam na fotelu godzinę bo nie mogli sobie ze zbójem dać rady. Jestem cała porozcinana i mam 4 szwy :mad: Jerry niech się juz ten rok skończy bo mam serdecznie dosyć tego ciagłego cierpienia
Idę nakarmić Małego i kładę się do łóżka. Przestaje działać znieczulenie i zaczyna mnie wszystko rwać
Papatki

easy dziękuje dostałam paczuszke :D

Megan a ja czemu nie dostałam filmików ???  :( :( :(

PaulaC Moja Wiki śpi na takiej cienkiej poduszecce i jest wszystko ok :D

No i dziękuje wszystkim cioteczkoma za zyczenia powrotu do zrowia ;D
A dzisia Wiki jest straszna :( ciągle marudzi i wszystko sie jej niepodoba :( juz mi głowa pękaaaaaaa :(

reklama
Do góry