reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;)

Beatko Przykro mi z powodu zęba i innych cierpień, na pocieszenie napiszę ci, że teraz może byc juz tylko lepiej :)
Mateuszek pieknie siedzi, a fotki rzeczywiście profesjonalnie strzelone :)
Paula My prawie od początku uzywamy podusi, a właściwie tego bezpiecznego kliny z bąbki przeciwko ulewaniu, bo mała ma tendencie do refluksu, ale to nie jest właściwie poduszka, taka płaska tez mamy, ale nie zamierzam na razie używać, nasz materac jest cały kokosowy i nic sie nie odgniata, moze dlatego, ze jest naprawde twardy, tzn. nie jak kamień, ale odgniotów zero ;)

reklama
Megan No wiedziałam, że ciągle o czymś zapomniałam ;) Filmiki z Piotrusie w roli głównej extra! Usmiałam sie po pachy jak zobaczyłam co wyrabia z myszka do kompa i klawiaturą A mąz widze, też nie mógł śmiechu opanować ;D

Dobry wieczór :)

Ups chyba coś przegapiłam  :-[ Wszystkiego najlepszego dla Mikiego Tilli i Mary Easy  ;D

PaulaC, nie masz pojęcia jak ja się cieszę, że to TA niania :D Kamień mi z serducha zleciał i prawie zrobił dziurę w podłodze  ;D  :-[ No i strasznie się cieszę, że się cieszysz, że Szymek tak fajnie się turla  ;D A poduszkę mamy już od dawna, całkiem płaską.

Lila, no to teraz już dziękuję bardzo :D  ;D Jeśli idzie o mięsko to właśnie dzisiaj po raz drugi Tymek otrzymał kurczaka. Ale nie robiłam go sama - był gotowy ze słoiczka. Dodałam go po prostu do zupki mojej roboty ;)

Beatko24, rozumiem Cię doskonale, bo też przeżyliśmy taką imprezkę niedawno i postanowiłam, że nigdy więcej. Z tym, że sprawa gorsza, bo zorganizowali ją moi rodzice... Chciałam jeszcze tylko dopisać, że śliczne zdjątka masz w avatarku i podpisie :D Widać rękę profesjonalisty ;)

Mondzi, dlaczego banan nie powinien być jedzony w pierwszym roku życia? Bobovita ma przysmak "Skarby z ogrodu" jabłkowo-bananowy od 6 albo 7 m-ca  ::) I zdrówka dla Tymcia życzę!

Wiolinko, to się chyba unormuje. Tymek w dzień dużo nie śpi, sporo fika, a i tak mnie dziś w nocy zagonił na kocyk  ;D

Megan, mój synek też się ostatnio budzi w nocy z płaczem :| Nic nie działa: ani smoczek, ani przytulenie, ani śpiewanie...

Tilli, a nie czas przypadkiem pediatrę zmienić?  8)

To znowu ja ;D
Ale dzis to już chyba ostatni poscik,zaraz zmykam do wyrka oglądać serialki,najpierw M jak Miłośc,potem Na wspólnej ;D.

Chciałam tylko napisac w sprawie materacyków i podusi.Otóż ja też mam taki materacyk że szybko odgniata sie na nim główka Mikołaja :( Niemam pojęcia z czego on jest,był dołączony do łóżeczka.Wydawał mi się dobry,taki sztywny,ale nie strasznie twardy ::) Jak Miki był malutki to nic się nie działo,ale teraz jak jest cięższy 8) to szybko robią wgniecenia tam gdzie leży,cholerka.Dlatego przekładam go z jednej strony na drugą. Pewnie niedługo,po świętach jak będzie więcej kaski,to kupię jakiś nowy,lepszy :) A poduszkę to kładę Mikusiowi tylko w dzień jak ma drzemki. Poducha jest mała i płaska,taka specjalna chyba dla małych dzieci,ale na noc ją zabieram.I bez problemów śpi.Jedyne co,to od początku miałam podniesioną stronę łóżeczka tam gdzie Miki ma główkę. Łóżeczko mam na płozach do bujania i z jednej strony je poprostu składam.W ten sposób główka jest wyżej niż reszta ciała.Bez interwencji podusi ;D
Beatko rzeczywiście te zdjęcia robione profesjonalną ręką inaczej wyglądają.Duuzo lepiej niz te nasze amatorskie.No i pewnie Naya ma zajebawszy aparacik do pstrykania takich zdjątek?Tylko pozazdrościć ;)

Szkrabiku to wyśpij się dobrze i nie marudź  ;)

Tilli mnie akurat chodzi o to by zapobiec wygniataniu główką dołka w materacu.
Mamy materac gryczano-kokosowy, jest raczej twardy i nie spodziewałam się, że się wygniecie  ::)
Miłego wieczorku z serialami.  :)

Beatko sądzę, że cierpień masz wystarczająco na resztę życia. Tak więc, musi to być już koniec różnego rodzaju bóli, czego Ci życzę.
O zdjątkach już pisałam, ale się powtórzę, że są super profesjonalne, a model prezentuje się wspaniale.

A ja będę zmykać. Muszę ochłonąć po dzisiejszym dniu- najlepiej w kąpieli w pianie.  :)
Dobranoc.

reklama
Kochane, zdazylam przeczytac i mialam poodpisywac ale wlasnie siostra przyjechala, wiec tylko zebym nie zapomniala: moc zyczen dla dzisiejszych Jubilatow... I ogromniaste gratulacje dla Szymka  ;D

No i dwa slowa w sprawie podusi: wczoraj mama kupila mi jakas gazetke (chyba "Dziecko") i chyba znow jakis przelom w badaniach  ;) Kaza klasc koniecznie dzieciom juz od urodzenia jakas cieniutka poduszeczke pod glowe, bo rzekomo to dla prawidlowego zgryzu. Jest zaznaczone ze ma to znaczenie juz od poczatku, czyli nawet zanim dzieci maja zabki  :o No i jest kilka nowosci odnosnie karmienia, np. ze dzieci karmione piersi biszkopciki moga jesc juz od 5 czy 6 miesiaca... Pozniej na spokojnie poczytam i moze jeszcze cos ciekawego znajde to napisze na forum  ;)

Chcialam jeszcze napisac ze pediatra ktory kaze karmic na sile to chyba nie jest tak zupelnie normalny  :-X

Buziaki

Do góry