reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

czerwcowe ploteczki :D

reklama
Kiedyś było przeżycie dla rodziców, jak 7-latek szedł do szkoły, a teraz już naszym 2-latkom wyprawkę szykujemy:) Marcinek chyba za rok pójdzie do przedszkola... Ania, fajnie że możesz dostać taki zasiłek w Szwecji, mimo że faktycznie mieszkasz w Polsce. Tam nawet obcokrajowcom pomagają, a u nas jak chcesz dziecko wychować, to sobie siedź w domu za darmo...

Baśka, myslę, że na początku będę go zostawiała do spania i zobaczymy jak to będzie. Stresuje sie mocno tym czy spodoba mu się, czy będzie komunikowała pani, że chce siku, czy nie zachoruje (tym chyba najbardziej, bo przecież mała Olga w domu). Zobaczymy. Ja do pracy idę w połowie listopada, więc do tego czasu musze wiedziec na czym stoję.

no dziewczyny trzymam kciuki by dzieciaczki chętnie chodziły do żłobka/przedszkola. Ja Izę chcę posłać w przyszłym roku do przedszkola, do żłobka nie chcę aby chodziła, niania się sprawdziła, więc jest dobrze tak jak jest.:tak::-)

ja tez się martwię jak Ola zaklimatyzuje się w przedszkolu. Spotkania zapoznawcze zaczynają się juz w środę. Będzie mogła tam przebywac od 10 do 13. Od 01.09 będe 4 dni na urlopie więc będe do niej zaglądac i odbierać ją wcześniej. A co później, nie wiem. Trochę sie przeraziłam jak dostałam wykaz rzeczy, które musze tam dostarczyć-piżamke strój gimnastyczny. Przeciez ona nie umie się ubierać. Kto ją tam ubierze. Rany zastanawiam się czy ona da sobie radę. Biedne malutkie dzieciątko:-(.

Fredka babo jedna-zacznij Ty w koncu swoje dziecko doceniac...:crazy::-D Olka napewno sobie swietnie poradzi...no i w koncu bedzie mnostwo dzieci z ktorymi bedzie mogla sie bawic...No a przebierac oczywiscie pomoga przedszkolanki... :tak: Zobaczyc jak bedzie Cie Olcia zaskakiwala swoimi umiejetnosciami po powroocie do domu :-)

reklama
Pewnie Fredka, Pati ma rację. Poza tym, skoro przyjmują takie małe dzieci, to liczą się z tym, że nie potrafią jeszcze wszystkiego zrobić i opiekunki pomogą.
Kiedyś weszłam do żłobka, jak panie akurat szykowały dzieci na dwór- tam, gdzie są szafki, dzieciaczki siedziały sobie na ławeczkach i pracowicie zdejmowały kapciuszki i zakładały buciki, tym, którym gorzej szło, panie pomagały, ale dzieci protestowały, że same chcą- jak jedno widzi, że drugie obok sobie radzi, to przecież nie pokaże, że jest słabsze. Dzieci bardzo dużo uczą się patrząc na inne.

Do góry