reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2025

Mi wychodzi wszędzie chłopak 🙈 tetno zarodka, nie szalony przyrost bety, brak wymiotów- wszystko na to wskazuje 🙈 ale jak analizuje resztę objawów typu burza nastrojów, parcie na słodycze i ewidentne zabranie urody to celowałabym w dziewczynę 😅
Ej ale jest też teoria Shettelsa i jeżeli będziemy mieć dziewczynkę to zaczynam w nią wierzyć 😂

U mnie wszędzie poza teoria Shettelsa wychodziła dziewczynka ;) jest chłopiec.
I w poprzednich dwóch ciążach teoria Shettelsa też się sprawdziła (chłopiec - dziewczynka - chłopiec)

No ale to tylko gdybanie :) jest 50/50 :)

reklama
Ja dziś od rana z klucha w gardle 😶 poza tym znośnie.
Ja mam swoją działalność także odchodzi mi problem mówienia pracodawcy.
Ponawiam pytanie o test panorama, to chyba coś takiego jak Nifty? Ktoś coś wie na ten temat? Ja chyba zdecyduje się jeśli w prenatalnych coś będzie jie tak. Jest w ogóle jeszcze ktoś kto nie robi tych testów genetycznych? Bo czuje się trochę odosobniona w tym temacie.

@Peaulea super że zrobiłaś liste 🥰
Ja jestem jeszcze nie w temacie tych testów - jakie są rodzaje i czym się różnią, 3.12 mam prenatalne na 1. trym. ze skierowania lekarza i zależnie od wyników będę czytać i robić dodatkowe :)

Ja mam już córkę i z mężem bardzo byśmy chcieli druga córkę , w pierwszej ciąży z chińskiego kalendarza wychodziła mi dziewczynka teraz też

Oczywiście najważniejsze żeby było zdrowe, ale wygodniej by było mieć druga dziewczynkę i chyba mi łatwiej

Ja nie z tych co na bieżąco sprawdzają, który dzień i tydzień, ale myślę sobie zerkne w aplikacje i zobacze, bo już straciłam nawet rachubę, co do tego który tydzień. 🙈
A tu u mnie też 9+4. ☺️

Jak ktoś pyta to mówicie, że to 10tc czy raczej że 9?
Jak się czujcie? Macie objawy czy raczej jednen dzień są na drugi nie?
Ja jak byłam w 8+4 to lekarz powiedział, że to 9tc, chyba na podstawie zarodka.
Na pewno pisałyście Jak się czujecie, ja na szybko nadrabiam zalegosci w czytaniu i mogłam nie zakodować.

@Sok z żuka Mnie nikt nie pyta, bo nikt nie wie 🙈
Generalnie 9+4, to już jakby 10 tydzień trwał.
Ale to u mnie te wyliczenia to takie na szybko z aplikacji, bo lekarz dopiero na kolejnej wizycie wyznaczy mi datę porodu, bo na ostatnim USG była duża rozbieżność.

A z objawów to dość często boli mnie głowa, szybko się męczę i cały czas prawie czuje się zmęczona, raczej nie wymiotuję często, ale za to często mnie mdli. 😣
Plus mam już tak wyraźnie zaznaczony brzuch, że coraz ciężej ukryć ciąże. 🤭

reklama
Jak ktoś pyta to mówicie, że to 10tc czy raczej że 9?
Jak się czujcie? Macie objawy czy raczej jednen dzień są na drugi nie?
Ja jak byłam w 8+4 to lekarz powiedział, że to 9tc, chyba na podstawie zarodka.
Na pewno pisałyście Jak się czujecie, ja na szybko nadrabiam zalegosci w czytaniu i mogłam nie zakodować.
Ja mowie ze 9 tydzień. U mnie objawy raz bardziej intensywne raz mniej. Dzisiaj np mocniej bolą mnie piersi a tak to zawsze tylko sut*i mnie bolały. Mdłości na szczęście już są sporadyczne, apetyt duży, zmęczenie też jest. Czasami mnie pobolewa podbrzusze, częściej ciągnie w pachwinach. I mam wrażenie że już mi brzuch urósł

Do góry