Anne1991
Fanka BB :)
Idź do ginekologa. W ciąży nie ma co ryzykować leczenia na własną rękę. Trzeba dobrać leczenie do rodzaju infekcji.a co można brać na infekcję intymna jak piecze?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Idź do ginekologa. W ciąży nie ma co ryzykować leczenia na własną rękę. Trzeba dobrać leczenie do rodzaju infekcji.a co można brać na infekcję intymna jak piecze?
Ginekologa mam dopiero w środę, ale napisałam do lekarza sms to zobaczę co odpiszeIdź do ginekologa. W ciąży nie ma co ryzykować leczenia na własną rękę. Trzeba dobrać leczenie do rodzaju infekcji.
Niby brązowe plamienia nie są groźne ale ja pewnie bym już pisałam do lekarzaMam jakieś bardzo małe brązowe plamienie- dosłownie kropla. Wizyta u ginekologa planowana na poniedziałek. Niby w pierwszym trymestrze (7+2) niewielkie plamienie jest normalne, ale ja jestem panikara jechałybyście gdzieś wcześniej to sprawdzić?
Nie biorę. Plamienie było rano ok 12-stej, póki co nie powtórzyło się.Brązowym plamieniem nie ma co się zamartwiać, bierzesz jakiś progesteron? Ja trzeci tydzień mam plamienia, w poprzedniej cięży tak samo, u niektórych to normalne i tak mają. Jak się nie nasila i to było incydentalne to zaczekaj do poniedziałku ale jak zobaczysz, że jest tego więcej to jedź na izbę.
Od jakiegoś czasu są bez recepty leki przeciwgrzybicze, które kiedyś były na receptę i są skuteczne, natomiast nie wskazane w ciąży. Bezpieczny jest pimafucin, ale na receptę.Najlepiej iść do ginekologa, bo te leki bez recepty są mało skuteczne.
Jeżeli chodzi o rozstępy to tu nie ma cudownych środków i to genetyka. Ja będę się smarować przy większym brzuchu, bo daje to nawilżenie i uczucie komfortu. Jak ktoś genetycznie ma tendencję do rozstępów albo tyje nagle +30kg to żadne kremy nie pomogą.Ja dziś zainwestowałam w krem przeciw rozstępom z musieli i od dziś zaczynam się smarować w strategicznych miejscach. W pierwszej ciąży nie byłam systematyczna ale mi się upiekło i nic nie miałam ale wolę teraz się bardziej zmobilizować bo już mogę nie mieć tyle szczęścia
Zawsze lepiej jest robić coś niż nic. Wiadomo że to nie cuda. Ale codzienne nawilżanie skóry i wcieranie kremu dalej większe możliwości uelastycznienia skóry. Jeśli ktoś ma genetyczną teldecje to masz rację i tak się zrobią. Ale może nie aż takie duże jak by się nie robiło nic.Jeżeli chodzi o rozstępy to tu nie ma cudownych środków i to genetyka. Ja będę się smarować przy większym brzuchu, bo daje to nawilżenie i uczucie komfortu. Jak ktoś genetycznie ma tendencję do rozstępów albo tyje nagle +30kg to żadne kremy nie pomogą.
Tak ja ale nie w ciąży. Ale rzeczywiście pomogły. Są chyba tam trzy tylko.dziewczyny lekarz odpisał że mam stosować pimafucin globulki stosowała któraś z Was kiedyś?