W moje urodziny to musi być dobry wynik... Liczę na prezent (w postaci dobrych wieści)
Hmmm ale kompy zdrożały!
3 lata temu kupiłam za 2k kompa - a parametry ma praktycznie takie że teraz podobne chodzą za 3k
(Dla zainteresowanych mój komp:
Link do: Lenovo 80WK Performance Results - UserBenchmark - testu kompa młodej nie mam, wiem tylko że Lenovo y70-70 17", ale składany z innych kompów, to może mieć więcej ramu i inną pojemność dysku)
Ale w sumie ok - dotrzymam obietnicy danej młodej, że komp ma jej wystarczyć do 18...
Troszkę doszło do sprzeczki, chciałam zamknąć jej kompa, ona zablokowała i poszła matryca (17")...
Nowa 500-600pln - taniej niż cały komp - tylko muszę poszukać instrukcji na wymianę matrycy (na pękniętej mogę się pobawić - lubię takie dłubanki), a tymczasem kompa podłączę pod monitor od kompa stacjonarnego - tak, mamy taki wynalazek
...
Młoda się pewnie ucieszy, że będzie mogła zagrać w Minecrafta już jutro
(nie będzie musiała czekać do ewentualnego zakupu części/kompa)
Rozważałam kupić sobie na święta nowego kompa a mój (ten 3letni) oddać jej... Ale taki co bym chciała kosztuje minimum 5.5k
... Dziękuję, chyba jednak wrócę do pomysłu z matrycą - rząd wielkości tańsze rozwiązanie