reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2022

reklama
Dziewczyny w ktorym dniu ciąży macie usg prenatalne? Ja mam 30.11 i to będzie 12+6 i się zastanawiam czy nie za późno (moj gin kazał sie umowic w terminie 30.11-02.12)
A co jak mi na ostanią chwilę odwołają wizytę? Będę w czarnej dupie bo nie wiem czy z dnia na dzien uda mi się załatwic usg u dobrego lekarza.
Mam 01.12. I to bedzie 12+4, gin kazał sie umowic w miedzy 29.11 a 10.12 wiec chyba nie tak zle jesli faktycznie moze byc taka rozbieżność czasowa

Piszecie o brzuszkach... Ja jutro zaczynam 10 tc (9+0) i chyba już od 3 tygodni mam widoczny 😂 Dlatego też część rodziny już wie o ciąży, bo po prostu nie dało się ukryć. Nie jestem szczupła, ale ten brzuch wygląda zupełnie inaczej, bo się ewidentnie tworzy taka piłeczka. Nie pamiętam już, kiedy ostatnio założyłam normalne spodnie ;) A jeśli chodzi o wagę, to jestem na minusie.
W sumie to moja 3 ciąża i jak wszystko dobrze pójdzie, to będzie pierwszy poród. Kiedyś myślałam, że poronienia nie mają wpływu na brzuch w kolejnych ciążach, ale chyba zdecydowanie mają 😂
Jest tego wszystkiego jeden duży plus - jak nie będę miała siły, żeby gdzieś stać w kolejce, to wystarczy, że się pogłaszczę po brzuchu :p

Moj brzuszek jest duży.. Właśnie przyszła mi paczka z Sinsay bo mają fajne ceny dla mam.. Zamówiłam leginsy takie dla ciężarnych i dwie sukienki i wyszło mi z przesyłka 100zl 😇
Mnie w sinsay wkurza rozmiarówka... Mam szerokie biodra i wszystkie ich dolne elementy garderoby nawet w rozmiarze Xl miałam za małe 🙄 a nie jestem otyła 🙈 ciekawe jak ta ciazowa rozmiarówka wypada, może ciut lepiej... 🥴 ale te rzeczy które Ty zamówiłaś są super😁

Piszecie o brzuszkach... Ja jutro zaczynam 10 tc (9+0) i chyba już od 3 tygodni mam widoczny [emoji23] Dlatego też część rodziny już wie o ciąży, bo po prostu nie dało się ukryć. Nie jestem szczupła, ale ten brzuch wygląda zupełnie inaczej, bo się ewidentnie tworzy taka piłeczka. Nie pamiętam już, kiedy ostatnio założyłam normalne spodnie ;) A jeśli chodzi o wagę, to jestem na minusie.
W sumie to moja 3 ciąża i jak wszystko dobrze pójdzie, to będzie pierwszy poród. Kiedyś myślałam, że poronienia nie mają wpływu na brzuch w kolejnych ciążach, ale chyba zdecydowanie mają [emoji23]
Jest tego wszystkiego jeden duży plus - jak nie będę miała siły, żeby gdzieś stać w kolejce, to wystarczy, że się pogłaszczę po brzuchu :p
Ja dokładnie tak samo! Moja 3cia ciaza, poprzednia donoszą do 20tc, więc mały brzuszek a tu już od 8+3 ewidentnie coś widzę i teraz przy 9+5 mam już kawałek brzuszka, który nawet rano nie znika! Rozmawiałam z położna i mówiła, że nie ma zasady - co ciaza to inaczej [emoji846]
i ze cieszyć się [emoji16]

Tylko taka grupa już została przez AniaSlu założona. I ona nie działa i nie wiadomo kiedy problem zostanie rozwiązany.
Więc drugi raz nie róbmy zamieszania. Jak będzie działać, wtedy doda się kolejne osoby
A kto wysyłał jej jakaś listę z osobami które mają w niej być? Może to zostało jakoś po chińsku zrobione skoro odpisała mi że prosi o listę?

reklama
Hej :) Jestem Iza, mam 30 lat i jestem w 10 tyg ciąży. To jest moja 3 ciąża (na dodatek po 9 latach) i średnio wydaję się być tu na miejscu, bo większość z was będzie mamą po raz pierwszy. Dołączyłam do was, bo czuję się trochę odosobniona, nie mam z kim porozmawiać o ciąży... Jest mi poprostu ciężko, a nie ma do kogo się odezwać. Mąż jest, bo jest, rodzina dziwnie zareagowała na tą wiadomość... Poza tym ciąża strasznie mi się dłuży i boję się powiedzieć o niej szefowej...
No coś Ty. U mnie ciaza 5ta, 2ka na pokładzie poród będzie 3ci. Lat 36. Tak że ten :) Witamy :)

Do góry