reklama
Lilka92
Fanka BB :)
Ja czekam na pizzęDziewczyny gratuluję dobrych wieści, super
Ostatnio pisałyście tyle o kfc i innych cudach, że narobiłam sobie też smaka
Lilka92
Wydaję mi się, że jak będzie problem z przedłużeniem umowy do dnia porodu to może będziesz musiała przedstawić taki dokumentHej kochane proszę poradzicie mi jak to wygląda bo szczerze mówiąc jestem zielona w tych sprawach.
Jestem na końcówce 3mies ciąży i kończy mi się umowa na czas określony z dniem 31.12.2021r Wiem że pracodawcy obowiązkiem jest przedłużyć mi umowę do końca porodu no chyba że pracodawca będzie chciał mi dać kolejną umowę na czas nie określony z dobrej woli. Ale rozchodzi mi się o to czy na koniec umowy muszę dostarczyć jakieś oświadczenie pracodawcy od swojego lekarza prowadzącego w którym tyg jestem .
Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi
A powiedz mi jeszcze a skąd pracodawca będzie wiedział że powinien mi przedłużyć taką umowę po 3 mies ciąży skoro nie wie w którym tyg ciąży jestem i się niczym nie interesuje ?? Dowie się z ZUS-u po przez zwolnienia ??Wydaję mi się, że jak będzie problem z przedłużeniem umowy do dnia porodu to może będziesz musiała przedstawić taki dokument
Hej Jestem Iza, mam 30 lat i jestem w 10 tyg ciąży. To jest moja 3 ciąża (na dodatek po 9 latach) i średnio wydaję się być tu na miejscu, bo większość z was będzie mamą po raz pierwszy. Dołączyłam do was, bo czuję się trochę odosobniona, nie mam z kim porozmawiać o ciąży... Jest mi poprostu ciężko, a nie ma do kogo się odezwać. Mąż jest, bo jest, rodzina dziwnie zareagowała na tą wiadomość... Poza tym ciąża strasznie mi się dłuży i boję się powiedzieć o niej szefowej...
Lilka92
ZUS nie ma takich informacji,w którym tygodniu jesteś. Będziesz musiała z nim po prostu porozmawiać, jak nie uwierzy na słowo to będziesz musiała mu pokazać zaświadczenie. Chyba, że karta ciąży mu wystarczy jako dowódA powiedz mi jeszcze a skąd pracodawca będzie wiedział że powinien mi przedłużyć taką umowę po 3 mies ciąży skoro nie wie w którym tyg ciąży jestem i się niczym nie interesuje ?? Dowie się z ZUS-u po przez zwolnienia ??
Aniqa1
Ja wczoraj zamowilam sobie sonoline B. Mam do sprzedania angelsounds za 50 zl, jakby ktoras byla zainteresowana.Ja właśnie zamówiłam ten detektor angelsounds d
Sprzedaje, bo na angelsounds nie ma wyswietlacza z tetnem, a sonoline juz ma
Aniqa1
Hej, hej. Wbrew pozorom prawie wszystkie mamy juz dzieci (1,2,3) wiec napewno nie jestes tu odosobniona. Sama mam 10 i 2,5 letnie corki i to moje 3 dziecko.Hej Jestem Iza, mam 30 lat i jestem w 10 tyg ciąży. To jest moja 3 ciąża (na dodatek po 9 latach) i średnio wydaję się być tu na miejscu, bo większość z was będzie mamą po raz pierwszy. Dołączyłam do was, bo czuję się trochę odosobniona, nie mam z kim porozmawiać o ciąży... Jest mi poprostu ciężko, a nie ma do kogo się odezwać. Mąż jest, bo jest, rodzina dziwnie zareagowała na tą wiadomość... Poza tym ciąża strasznie mi się dłuży i boję się powiedzieć o niej szefowej...
Wiec rozgosc się
reklama
Rozumiem dziękuję ci bardzoZUS nie ma takich informacji,w którym tygodniu jesteś. Będziesz musiała z nim po prostu porozmawiać, jak nie uwierzy na słowo to będziesz musiała mu pokazać zaświadczenie. Chyba, że karta ciąży mu wystarczy jako dowód