reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2022

Cudownie [emoji7]

@Eevee a może zapodaj sobie jakiś relaxik na uspokojenie? Łóżko, książka?
właśnie mam taki plan bo się wykończe. Nie pamiętam jak zaczęło się poronienie wcześniej ale było mniej więcej w tym samym czasie. Od południa nie miałam więcej śluzu więc liczę na to że jest wszystko ok i to może po acardzie jakaś żyłka pękła i leci krew czy coś. Włączam jakiś serial i leże i nie myślę🙄🙄🙄

reklama
A ja sie tak denerwuje przed jutrem, przed 13.20, ze zejde na zawal... Dopiero wracamy, jeszcze prania po, sufit i, jutro ide do zloba z synem, a ich gr ma halloween.
Jeszcze po ciazy mam brzuszek, ale dzis podniósł mi, sie do góry i sam maz mowil ze jak my, utrzymamy to w tajemnicy do grudnia... Najlepiej do prenatalnych. Mam, tylko, nadzieję ze to "objaw" ze jest ok... Chyba umre...

A ja sie tak denerwuje przed jutrem, przed 13.20, ze zejde na zawal... Dopiero wracamy, jeszcze prania po, sufit i, jutro ide do zloba z synem, a ich gr ma halloween.
Jeszcze po ciazy mam brzuszek, ale dzis podniósł mi, sie do góry i sam maz mowil ze jak my, utrzymamy to w tajemnicy do grudnia... Najlepiej do prenatalnych. Mam, tylko, nadzieję ze to "objaw" ze jest ok... Chyba umre...
Ja mam na 18.30 jutro i też chyba do tej pory zejde na zawał..
U mnie tak samo, brzuszek się podniósł i ewidentnie widać coś.. trzymam kciuki, nie daj się :)

Muszę jutro rano pobrać mocz. Myślicie, że mogę dzisiaj na noc bez problemu wziąć luteinę i nie zanieczysci mi ona moczu?

myślałam że ja mam tylko taki problem 🙈
Ja mam brzuch płaski jak deska (raz że ćwiczenia, dwa że genetyka 🥳). Po owulacji na jakiś tydzień wywala mi brzuch (znaczy wywala... Nie jest idealnie płaski 🤪), przed okresem wraca do swojego stanu.
Od jakiegoś 6 tygodnia normalnie widzę brzuch! Nie jest to ten stan co po owulacji tylko dodatkowo powiększył mi się nad pępkiem, jakby wszystkie wnętrzności mi się podciągnęły. Do pracy chodzę już w luźnych bluzkach bo mam wrażenie że wszyscy to widzą 🙄
Ja słyszałam że w drugiej ciąży szybciej widać brzuch, ale bez przesady... 🙄

Moze byc jakas infekcja. Nie wiem czy masz jakieś skierowania na badania czy nie, ale.moze przed wizytą u gin zrób prywatnie mocz?

Hej Kochane!
Nie odzywałam się bo weekend spędziłam w moim rodzinnym miasteczku, i jakoś tak rodzinnie było bo wczoraj mama miała 60urodziny 😊
A nockę miałam masakryczną. Wzdęcia... tak mi to przeszkadzało
:( Jeszcze spać na brzuchu powoli mnie zaczyna drażnić.... Nie wiem czy to przez wzdęcia czy po prostu czuję ze już nie mogę 💔

Jak minął wam "dłuższy" weekend?
Nawet mi nie mów o wzdęciach 🥴🙈 ja mam wzdęcia, nudności muli mnie i mam wrażenie że żołądek mam wielkości orzeszka już po tych kilku dniach niejedzenia praktycznie 🙄 zobaczymy jak bedzie z wagą w tej ciąży w poprzedniej przytyłam ok 14 kg a z synem 12 lat temu 28 kg 🙈🙈🙈 mam nadzieję że tym razem będzie dużo dużo mniej 😌

myślałam że ja mam tylko taki problem 🙈
Ja mam brzuch płaski jak deska (raz że ćwiczenia, dwa że genetyka 🥳). Po owulacji na jakiś tydzień wywala mi brzuch (znaczy wywala... Nie jest idealnie płaski 🤪), przed okresem wraca do swojego stanu.
Od jakiegoś 6 tygodnia normalnie widzę brzuch! Nie jest to ten stan co po owulacji tylko dodatkowo powiększył mi się nad pępkiem, jakby wszystkie wnętrzności mi się podciągnęły. Do pracy chodzę już w luźnych bluzkach bo mam wrażenie że wszyscy to widzą 🙄
Ja słyszałam że w drugiej ciąży szybciej widać brzuch, ale bez przesady... 🙄
Ja też zlyszalam, o, tym, a sie przekonałam pomimo ze plaska nie bylam. XD no u mnie podobnie, jak. Sie ktos spyta to i tak powiem ze przytyłam.

Ja też przed badaniami moczu brałam luteinę. Powiedzieli że normalnie mam się niczym nie przejmować że to zupełnie inne bakterie I wartości wtedy są badane
Muszę jutro rano pobrać mocz. Myślicie, że mogę dzisiaj na noc bez problemu wziąć luteinę i nie zanieczysci mi ona moczu?

reklama
Dziewczyny wpadam szybko z krótkim pytaniem co na zaparcia? Mecze się okrutnie od 3 dni… nie dość ze mdłości, mega wzdęcia to jeszcze to… muszę sobie jakoś ulżyć bo zwariuje.
11 tydzień rozpoczęty i marze o tym żeby mdłości mi minęły, a jak jeden dzień jest lepiej to od razu myśli ze coś jest nie tak…

Do góry