reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2022

Dobra, mam większość wyników. Cukier idealny. Nie zmieniłam w diecie nic! Zarówno na czczo jak i po 1h i po 2 h pięknie w normie. Zastanawiam się czy poprzednie laboratorium na pewno dobrze oznaczyło, teraz robiłam w Medicover, więc raczej nie ma mowy o pomyłce. Już kilka osób mi zwróciło uwagę, że tam gdzie robiłam pierwsze badania lubi być coś nie tak. Mojej najlepszej psiapsi krzywa cukrową wyszła np beznadziejnie, a jak była na czczo to niby ok. A ma zjazdy cukru nawet do 40!
Dziwne to wszystko..
A no u mam jakąś infekcje w pęcherzu (ale to tez czuje, na razie mam wpierdzielać żurawinę i ofc decyzja mojego gina co dalej.

reklama
Wiem, jak łatwo się to mówi, a jak trudno wykonuje... Ale zostało uzbroić się w cierpliwość... Sama chciałabym już maj/czerwiec
Nie jest łatwo to prawda, sama się stresowałam wielkością pęcherzyka, który był z kolei większy na przypadający tc. W większości przypadków pęcherzyk jest zazwyczaj nieco mniejszy i to jest normalne. A ja przewertowałam cały internet w poszukiwaniu informacji o przypadkach podobnych do moich i g*wno znalazłam 😅 tez najchętniej latalabym to tydzień na usg ale niestety wizyty chyba będą co 3 tyg. 😏

Jest serduszko [emoji3590]
17 listopada zakładamy kartę ciąży [emoji1768]Zobacz załącznik 1329956
Ooo to mamy dzień różnicy bo ja mam na zdjeciu 18.06 :) następna wizytę mam 4 listopada przed wizytą mam zrobic badania I już wtedy będę miała zakładana karte ciąży 🥰 jak sue czujecie?

Nie jest łatwo to prawda, sama się stresowałam wielkością pęcherzyka, który był z kolei większy na przypadający tc. W większości przypadków pęcherzyk jest zazwyczaj nieco mniejszy i to jest normalne. A ja przewertowałam cały internet w poszukiwaniu informacji o przypadkach podobnych do moich i g*wno znalazłam 😅 tez najchętniej latalabym to tydzień na usg ale niestety wizyty chyba będą co 3 tyg. 😏
To ja jutro mam usg i do ginekologa w piątek. Takie rozłożenie na raty to mnie wykończy dlatego muszę również i prywatnie chodzić blizej zeby nie zwariować. 😅

Ja miałam iść jutro na krzywą, ale nie pójdę, bo mały ma katar. Pójdę w piątek, i tak mam tam endokrynologa. Po prostu uprzedzę, że będę później. Ale muszę pojechać gdziekolwiek w środę i zrobić TSH.

Jak sobie radzicie z mdłościami i podróżą? Jutro muszę jechać 10km.. I przez parę dni muszę jechać gdzieś.. A mój żołądek mówi nie żadnej jeździe.. Godzina 18ta a ja zjadłam dopiero obiad.. W sensie ziemniaki i surówka. Bo na sama myśl że zjadła bym mięso też mi się robi bardziej niedobrze..
Mam zawsze gumę limonkowo miętowo z orbit- odkryłam, że mi pomaga żucie w trakcie podróży :), woda też się przyda

Ostatnia edycja:
Ja już też po wizycie... Tak jak myślałam - będę świrować, analizować i porównywać z poprzednim pustym jajem 🙄 dzisiaj u mnie 4+5. Na USG widoczny sam pęcherzyk 0,58cm. Lekarz uspokajał że w ogóle fajnie ze go widać ale nie wiem czy przy takiej szybkiej owulacji nie powinień być większy 🙁 dzisiaj mam tak jakby 33dc, w tej poprzedniej to też wychodziło że byłam w 33 dniu, też miałam wtedy szybciej owu a pęcherzyk miał 0,61 🤦‍♀️ wybłagałam i idę na kontrolę za tydzień we wtorek. Chciał mnie dopiero za 3tyg widzieć ale postukałam się a głowę... Nie umiałabym funkcjonować żyjąc w takiej niepewności 🙄

Mam identyczną sytuację, u mnie niby 5+1 ale ciąża oczywiście zdaniem lekarz młodsza, jest pęcherzyk i z tego się cieszę ! Ja dopiero za ponad 2 tygodnie idę, bo chciałabym już coś więcej zobaczyć, ale rozumiem, że wolisz wcześniej :) Trzymam kciuki ! :)

reklama
I co się dowiedziałaś ?? Będzie wszystko wporzadku nie martw się na zapas wiem co czujesz ale myślę że będzie wszystko dobrze głowa do góry trzymam z całego serduszka kciuki za was ❤️❤️
Infekcja ogarnięta lekami, ciąża młoda, bo widoczny tylko pęcherzyk, ale lekarz był takim wesołkiem i rzucił mi "Gratulacje wczesna ciąża" zrobił usg piersi, cytologię, trochę mi lepiej ;) teraz tylko czekać

Do góry