reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2022

Jest serduszko [emoji3590]
17 listopada zakładamy kartę ciąży [emoji1768]
IMG_20211025_162913.jpeg

reklama
Chociaż przepisy ZUS sie od stycznia zmieniają i wystarczy przepracować jeden pełen miesiąc i będzie nowa podstawa. Gdybyś nie szła na zwolnienie w dopiero na macierzyński w czerwcu to też wezmą 12 miesiecy wstecz
Czekaj, czyli jeśli idę na L4 w marcu, to do lutego włącznie pod warunkiem że w lutym nie byłam na zwolnieniu?

Ja już też po wizycie... Tak jak myślałam - będę świrować, analizować i porównywać z poprzednim pustym jajem 🙄 dzisiaj u mnie 4+5. Na USG widoczny sam pęcherzyk 0,58cm. Lekarz uspokajał że w ogóle fajnie ze go widać ale nie wiem czy przy takiej szybkiej owulacji nie powinień być większy 🙁 dzisiaj mam tak jakby 33dc, w tej poprzedniej to też wychodziło że byłam w 33 dniu, też miałam wtedy szybciej owu a pęcherzyk miał 0,61 🤦‍♀️ wybłagałam i idę na kontrolę za tydzień we wtorek. Chciał mnie dopiero za 3tyg widzieć ale postukałam się a głowę... Nie umiałabym funkcjonować żyjąc w takiej niepewności 🙄

Ja już też po wizycie... Tak jak myślałam - będę świrować, analizować i porównywać z poprzednim pustym jajem 🙄 dzisiaj u mnie 4+5. Na USG widoczny sam pęcherzyk 0,58cm. Lekarz uspokajał że w ogóle fajnie ze go widać ale nie wiem czy przy takiej szybkiej owulacji nie powinień być większy 🙁 dzisiaj mam tak jakby 33dc, w tej poprzedniej to też wychodziło że byłam w 33 dniu, też miałam wtedy szybciej owu a pęcherzyk miał 0,61 🤦‍♀️ wybłagałam i idę na kontrolę za tydzień we wtorek. Chciał mnie dopiero za 3tyg widzieć ale postukałam się a głowę... Nie umiałabym funkcjonować żyjąc w takiej niepewności 🙄
No niestety teraz musisz uzbroić się w cierpliwość, za tydzień powinien być już widać pęcherzyk żółtkowy ;) . Nie stresuj się, nie porównuj poprzednich wyników tylko grzecznie czekaj na wizytę :) trzymam kciuki 👍👍👍

Kochana ja byłam na USG 5+6 i nie było zarodka.. Sam pęcherzyk i pęcherzyk żółtkowy.. Siostra była 5+2i sam pęcherzyk ciążowy było widać. Nic więcej także nie ma co panikować.. 4+5 ma prawo nic nie być widać.. Dlatego zaleca się iść ok6tyg żeby było widać.. Sama poszłam za wcześniej i się stresowałam..

Kochana ja byłam na USG 5+6 i nie było zarodka.. Sam pęcherzyk i pęcherzyk żółtkowy.. Siostra była 5+2i sam pęcherzyk ciążowy było widać. Nic więcej także nie ma co panikować.. 4+5 ma prawo nic nie być widać.. Dlatego zaleca się iść ok6tyg żeby było widać.. Sama poszłam za wcześniej i się stresowałam..
za wcześnie źle za późno nie dobrze. Nie dogodzisz 😂😂😂

reklama
Do góry