reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2022

Jak sobie radzicie z mdłościami i podróżą? Jutro muszę jechać 10km.. I przez parę dni muszę jechać gdzieś.. A mój żołądek mówi nie żadnej jeździe.. Godzina 18ta a ja zjadłam dopiero obiad.. W sensie ziemniaki i surówka. Bo na sama myśl że zjadła bym mięso też mi się robi bardziej niedobrze..

reklama
Ja popijam wodę. I skupiam się na oddechu nie na tym że mi niedobrze. No i może postoje w razie czego? Trochę świeżego powietrza zawsze dobrze robi.
Jak sobie radzicie z mdłościami i podróżą? Jutro muszę jechać 10km.. I przez parę dni muszę jechać gdzieś.. A mój żołądek mówi nie żadnej jeździe.. Godzina 18ta a ja zjadłam dopiero obiad.. W sensie ziemniaki i surówka. Bo na sama myśl że zjadła bym mięso też mi się robi bardziej niedobrze..

No niestety teraz musisz uzbroić się w cierpliwość, za tydzień powinien być już widać pęcherzyk żółtkowy ;) . Nie stresuj się, nie porównuj poprzednich wyników tylko grzecznie czekaj na wizytę :) trzymam kciuki 👍👍👍
Wiem, jak łatwo się to mówi, a jak trudno wykonuje... Ale zostało uzbroić się w cierpliwość... Sama chciałabym już maj/czerwiec

Ja też mam dzisiaj nieplanowana wizytę, bo jakaś infekcja mi się przyplątała, moja ciążą też jest bardzo młoda, więc pewnie nic nie będzie widać i się tylko zdenerwuje, ale trzymam za Was kciuki !!!
I co się dowiedziałaś ?? Będzie wszystko wporzadku nie martw się na zapas wiem co czujesz ale myślę że będzie wszystko dobrze głowa do góry trzymam z całego serduszka kciuki za was ❤️❤️

Ja od początku mam bardzo mało śluzu, w poprzedniej ciąży donoszonej i zdrowej również nie miałam
Kochana będzie dobrze innej opcji nie ma nie martw się na zapas głowa do góry😉 . Wiem co czujesz bo jestem w takiej samej sytuacji także kibicuje z całego serduszka i trzymam mocno kciuki za was dużo dużo zdrówka 😘

Witam 🤰🏽🤰🏽

Aby było nam raźniej w dniu wizyty, bądźmy dla siebie wsparciem 😊

@Mayred91 - wizyta 25.10
@angeliskax - wizyta 25.10 priv
@Joannaa24 - wizyta 25.10
@Eevee - wizyta 25.10
@Jetkaa - wizyta 25.10 NFZ
@chucherko - wizyta 25.10
@Hmmmm - wizyta 25.10

Dziewczyny, samych pięknych widoków! I samych dobrych wiadomości! ✊🏼✊🏼☀️

@MiMi86 - wizyta 26.10
@MoniaMarz - wizyta 27.10
@MamaMonia - wizyta 28.10
@Marta509 - wizyta 28.10
@kamejka - wizyta 28.10
@Passtelova - wizyta 29.10
@Magdalena09 - wizyta 30.10
@Bosiek - wizyta 02.11 priv
@MamaLama - wizyta 02.11
@Mamafasolki - wizyta 03.11
@Iza-09 - wizyta 03.11
@Angelr - wizyta 04.11
@Aniaaq - wizyta 10.11
@paxi_ab - wizyta 15.11
@PsychoPatka91 - wizyta 16.11
@zaskoczONA - wizyta 17.11 prenatalne

Za bety do nieba i za Kropki, aby zechciały z nami zostać ✊🏼✊🏼
Mi przełożyli wizytę z 28.10 na 27.10 jakby co można zmienić. 😊

Miałam lekką chorobę lokomocyjną przed ciążą, nie brałam nigdy żadnych leków na to, a teraz nie mogłam w ogóle jeździć samochodem, bo tak mnie muliło. O dziwo, pomogły opaski na nadgarstki sea-band. Nie wierzyłam w tę magię, ale serio działa. Jakaś dziewczyna na innym forum mi to podpowiedziała, że to jedyna rzecz jaka jej pomogła w samochodzie. Tesuje od 2 tygodni. Na nudności nie w samochodzie też pomaga jakby co, ale nie noszę na stałe. Do tego migdały też mocno pomagają.

reklama
@chucherko
to w mojej sytuacji. Jak myślisz?
W sierpniu w starej pracy byłam na zwolnieniu lekarskim przez 5 dni. Podjęłam się nowej pracy będąc na wypowiedzeniu w trakcie urlopu we wrzesniu. Starą pracę zakończyłam 30.09. Nową pracę zaczęłam 15 września (umowa o pracę).
Jak się bedzie liczył zasiłek macierzyński? Na zwolnienie na razie nie planuje iść.

Do góry