reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2022

U nas teściowa tak się ucieszyła, że mnie wyściskała,a o swoim synu zapomniała 😄 ale musiała dołożyć swoje trzy grosze "Nie możecie wiedzieć jaka płeć! Nie pytajcie! Po co! A jak będzie chciał mieć syna, a okaże się że córka, to co?" Na co zapytałam, co jak to samo okaze się w szpitalu. Zostawi mnie z tym dzieckiem na porodówce? 😄 Moja reakcja, że jej nie musimy mówić, ale my chcemy wiedzieć nadal nie spotkała się z entuzjazmem. Bo kiedyś "było lepiej" jak się nie wiedziało ...
a to moja mama np w 1 ciąży nie mogła przeżyć że nie chcemy wiedzieć 😅 bo ona chce! A później przywykła haha

@Florestyna ja biorę ale calutki czas zwiększam bo dalej nie mam poniżej 90 rano, a reszta też mam pieknie
Mi w nocy jeszcze nie kazała sprawdzać..mam 2 dzieci i pierwsze idealnie w terminie 4020g, drugie tydzień po terminie 4130(tu miałam wyniki tak jak teraz i tylko dieta,nie dali mi insuliny a wychodzi że też powinnam mieć na noc), ja też miałam ponad 4 kg i brat tak samo.

reklama
Jeśli to skierowanie od lekarza NFZ to nie bedziesz nic płacić 🙂

A co to oznacza w praktyce? Istnieje jakieś zagrożenie? Nie znam się na tym 😔

Daj spokój, cała powierzchnia tego siniaka jest taka wypukła i twarda 🤦‍♀️ wygląda to strasznie 🙈
Ale czego sie nie robi dla maluszka ❤

Ja mam zgrubienia praktucznie po kazdym wkluciu i caly brzuch w siniakach. Zastrzyki robi i maz i juz od kilku dni nie ma gdzie kluc, bo gdzie nie dotknie to sa zgrubienia.
Ja już się cieszyłam że doszłam do jakiejś wprawy bo zostawały mi tylko takie maleńkie kółeczka w miejscu wkłucia a dzisiaj taka akcja 🙈
Mąż wbija Ci się pod kątem prostym? Łapie za fałd skóry? I powoli wpuszcza lek?? Dziwne ze masz zgrubienia... Mi się kilka na początku zrobiło takich zrostów ale z czasem nauczyłam się chyba jak robić żeby nie powstawały. No nie licząc dzisiaj 🤣

Nie dość że człowiekowi niedobrze to jeszcze pies mi zaczął rzygać ...3 razy i tam mnie naciągali przy tym że cały brzuch mnie boli

Odnośnie tej heparyny to jak Wasze nastawienie? Ja mam wrażenie, że z każdym zastrzykiem bardziej boli i zastanawiam się co będzie dalej 🙄

a to moja mama np w 1 ciąży nie mogła przeżyć że nie chcemy wiedzieć 😅 bo ona chce! A później przywykła haha

@Florestyna ja biorę ale calutki czas zwiększam bo dalej nie mam poniżej 90 rano, a reszta też mam pieknie
Mi w nocy jeszcze nie kazała sprawdzać..mam 2 dzieci i pierwsze idealnie w terminie 4020g, drugie tydzień po terminie 4130(tu miałam wyniki tak jak teraz i tylko dieta,nie dali mi insuliny a wychodzi że też powinnam mieć na noc), ja też miałam ponad 4 kg i brat tak samo.
A mam pytanie jaka insuline dostałaś? Bo mi zaczęła mówić o nowej generacji ale ponad 200 zł albo refundowana ale stara generacja. Zdecydowałam się na tą za 211zl a teraz czytam że w niektórych przypadkach jest refundowana w ciąży... ;)

Nie dość że człowiekowi niedobrze to jeszcze pies mi zaczął rzygać ...3 razy i tam mnie naciągali przy tym że cały brzuch mnie boli
Ja miałam tak po andrzejkach 😅tylko że nie z psem a z mężem 😅 to oboje wymiotowalismy do miski 😂 człowiek ma tak Podrażniony żołądek że byle co i już człowieka naciąga..

bo to PL kurw! Teraz tylko i wyłącznie covid nawet jak małe dziecko dusi się na sorze to i tak 4 h czekania i leku nie dadzą tylko pytają czy nie zabrałeś ze sobą czegoś na gorączkę. Dodatkowo w dupie mają leczenie dopóki nie przyjdą 2 wyniki na ujemnego covida....
Ja akurat mam inne doswiadczenia z dzieckiem. 3 tygodnie temu trafilismy na sor z corka, bo miala problemy z oddychaniem-przyjeli ja od razu, od razu dali leki na rozkurcz oskrzeli, dopiero w drugiej kolejnosci robili test na covid i rsv. Takze moze mielismy szczescie, a moze zalezy to od szpitala i lekarzy.

reklama
Ja już się cieszyłam że doszłam do jakiejś wprawy bo zostawały mi tylko takie maleńkie kółeczka w miejscu wkłucia a dzisiaj taka akcja 🙈
Mąż wbija Ci się pod kątem prostym? Łapie za fałd skóry? I powoli wpuszcza lek?? Dziwne ze masz zgrubienia... Mi się kilka na początku zrobiło takich zrostów ale z czasem nauczyłam się chyba jak robić żeby nie powstawały. No nie licząc dzisiaj 🤣
Tak, wlasnie tak robi. W poprzedniej ciazy mialam to samo, wiec nie rrobi to na mnie szczegolnego wrazenia.

Do góry