reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2022

Dziewczyny, zapomniałam Wam powiedzieć. Zarejestrowałam się w aplikacji rosmana do programu rossnę (można będąc w ciąży, podaję się datę porodu, spodziewaną) I dostalam do kupienia za grosz oliwkę pielęgnacyjna przeciw rozstępom :)
Screenshot_20211203-111721_Gmail.jpg

reklama
Cześć dziewczyny, powodzenia na dzisiejszych wizytach 😘😊

Ja jakoś niefortunnie zrobiłam sobie dzisiaj zastrzyk z heparyny. Jak wyjęłam igłę to w miejscu wklucia pojawiła się ogromną kropla krwi, teraz wyszedł spory siniak taki podłużny. Chyba wbilam się w jakaś żyłkę albo coś 🥴 pół brzucha mam obolałe przez to 🙈
O matko, współczuję, miałam to samo 🙈 Siniak na połowę brzucha, ale już na szczęście zniknął. Tylko przez tydzień miałam problem, gdzie się wbijać 😅

Dziewczyny, zapomniałam Wam powiedzieć. Zarejestrowałam się w aplikacji rosmana do programu rossnę (można będąc w ciąży, podaję się datę porodu, spodziewaną) I dostalam do kupienia za grosz oliwkę pielęgnacyjna przeciw rozstępom :)Zobacz załącznik 1343050
dodałam sobie w aplikacji, ze spodziewam się dziecka, mam już dodaną córkę i może dlatego nic mi nie przyszło 😉 ale oliwkę używałam w pierwszej ciąży, bardzo fajna

Jeśli to skierowanie od lekarza NFZ to nie bedziesz nic płacić 🙂

A co to oznacza w praktyce? Istnieje jakieś zagrożenie? Nie znam się na tym 😔

Daj spokój, cała powierzchnia tego siniaka jest taka wypukła i twarda 🤦‍♀️ wygląda to strasznie 🙈
Ja mam zgrubienia praktucznie po kazdym wkluciu i caly brzuch w siniakach. Zastrzyki robi i maz i juz od kilku dni nie ma gdzie kluc, bo gdzie nie dotknie to sa zgrubienia.

Ja mam zgrubienia praktucznie po kazdym wkluciu i caly brzuch w siniakach. Zastrzyki robi i maz i juz od kilku dni nie ma gdzie kluc, bo gdzie nie dotknie to sa zgrubienia.
Oj, a robisz od początku ciąży czy już wcześniej musiałaś? Bo w sumie to dopiero kilka tygodni i jak masz wszędzie zgrubienia to trochę dziwne. Może macie złą technikę robienia zastrzyków?

Cześć dziewczyny, ja dziś czuje się dużo lepiej niż wczoraj.. Aż się bałam o siebie.

Dziś wzięło mnie na rozgladanie się za wyprawka dla dzidziola 😅 wiem ze jeszczę nic nie kupię na bank, ale łapie się na tym że dużo czasu spędzam czytając opinie na temat wyprawki dla dziecka 😂😂masakra.. Może od stycznia/lutego zacznę coś kupować 😅
Mam ubranka co prawda na chłopca po zmarłym synku.. Ale nie chce ubierać dziecka w te ubranka.. Te ubranka spakuje w worek i zostawię.. Poporstu...

No, u mnie to samo 😂 Kompromis na 3! Chyba ze 3 chłopacy beda to spróbujemy 4 raz zebym miała swoja córeczkę xD
no to u nas właśnie już bez stresu bo parka w domu 😅 bo też bym chciała jedno i druga płeć mieć 😁

W ogóle to ja mam 13+5 i chyba nigdy nie przestanie mi być niedobrze....dzisiaj jadąc autem musiałam stanąć na poboczu bo prowadzić nie mogłam już normalnie....

reklama
Wyobrazcie sobie, że moja babcia rano została napadnięta i pobita. Po 11 znalazł ją ledwo żywą moj wujek, który wezwal policje i pogotowie. Do teraz nie miała zrobionego tomografu. Dopiero co ją wzieli na badanie. Po prawie 11h. Paranoja... jeszcze zeby to była mloda osoba ok, ale starsza? Gdzie schorowana i nie wiadomo czy cos sie nie dzieje w głowie...? Makabra.
bo to PL kurw! Teraz tylko i wyłącznie covid nawet jak małe dziecko dusi się na sorze to i tak 4 h czekania i leku nie dadzą tylko pytają czy nie zabrałeś ze sobą czegoś na gorączkę. Dodatkowo w dupie mają leczenie dopóki nie przyjdą 2 wyniki na ujemnego covida....

Do góry