reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2022

U nas teściowa tak się ucieszyła, że mnie wyściskała,a o swoim synu zapomniała 😄 ale musiała dołożyć swoje trzy grosze "Nie możecie wiedzieć jaka płeć! Nie pytajcie! Po co! A jak będzie chciał mieć syna, a okaże się że córka, to co?" Na co zapytałam, co jak to samo okaze się w szpitalu. Zostawi mnie z tym dzieckiem na porodówce? 😄 Moja reakcja, że jej nie musimy mówić, ale my chcemy wiedzieć nadal nie spotkała się z entuzjazmem. Bo kiedyś "było lepiej" jak się nie wiedziało ...

reklama
Witam jestem tutaj nowa. Stwierdziłam że muszę się wygadać. Zacznę od tego że jestem w 11 tygodniu ciąży. Dwa tygodnie temu trafiłam do szpitala z wielkim krwotokiem, myślałam że to koniec mojej ciąży, zostawili mnie na 3 dni na obserwacji dostałam Nospe i Duphaston. Na wypisie napisane krwawienie z nieznanego powodu, wczoraj dostałam brązowego plamienia, szybko udałam się do mojej Pani doktor, która stwierdziła krwiaka. Ja byłam w takim szoku że nie zapytałam czy ten krwiak się oczyszcza i stąd ta brązowa krew?? Czy wtedy ten krwotok mógł być spowodowany przez pęknięty krwiak?? Czy któraś z was miała podobnie?? Czy ten krwiak jest duży ? Jak myślicie?? Kazała mi leżeć i dalej brać Duphaston 3 razy dziennie.
Przepraszam może napisałam chaotycznie ale to chyba z nerwów.

Załączniki

• 20211202_183529~2.jpg
    20211202_183529~2.jpg
    1,1 MB · Wyświetleń: 83
Mnie cofnęło jak zobaczyłam co mój 17 latek w tydzień uhodowal w pokoju …. Bo przecież po co wynosić naczynia ? Po co wywalać ogryzki i skórki ?? 👿👿👿👿
Oj wierzę... Moja 11latka też potrafi wychować kolonię która już prawie opracowuje własne technologie i mówi po niemiecku 🤣

W dodatku nie wiem co robię źle, moja młoda się już chyba na marmoladę nadaje - ewentualnie do przerobienia na drobny mak 🤔

Witam jestem tutaj nowa. Stwierdziłam że muszę się wygadać. Zacznę od tego że jestem w 11 tygodniu ciąży. Dwa tygodnie temu trafiłam do szpitala z wielkim krwotokiem, myślałam że to koniec mojej ciąży, zostawili mnie na 3 dni na obserwacji dostałam Nospe i Duphaston. Na wypisie napisane krwawienie z nieznanego powodu, wczoraj dostałam brązowego plamienia, szybko udałam się do mojej Pani doktor, która stwierdziła krwiaka. Ja byłam w takim szoku że nie zapytałam czy ten krwiak się oczyszcza i stąd ta brązowa krew?? Czy wtedy ten krwotok mógł być spowodowany przez pęknięty krwiak?? Czy któraś z was miała podobnie?? Czy ten krwiak jest duży ? Jak myślicie?? Kazała mi leżeć i dalej brać Duphaston 3 razy dziennie.
Przepraszam może napisałam chaotycznie ale to chyba z nerwów.
A określiła jak duży jest krwiak. ? Ja miałam krawienia w poprzednkej ciąży 3razy.. Za każdym razem byłam na sorze.. I wiesz ze nigdy nie znaleziono przyczyny?
Ale skoro brzozową krew to stara krew. Może skonsultuj to z innym lekarzem? A jak martwisz się jedz na sor :)

Czy są tu mamusie które biorę insuline? Właśnie wróciłam od diabetologa i niestety ale też dołączam do grupy insuliny na noc :( dodam że moje wyniki cały dzień super po posiłkach poniżej 140, ale rano na czczo wynik mam od tygodnia 91... stąd moje pytanie No trochę się obawiam zacząć ... :(

Czy są tu mamusie które biorę insuline? Właśnie wróciłam od diabetologa i niestety ale też dołączam do grupy insuliny na noc :( dodam że moje wyniki cały dzień super po posiłkach poniżej 140, ale rano na czczo wynik mam od tygodnia 91... stąd moje pytanie No trochę się obawiam zacząć ... :(
Ja biorę od 9tc, teraz jestem już w 16 ( jestem majówka). Czego się obawiasz? Polecam grupe na fejsie cukrzyca ciazowa bez tajemnic :)

A określiła jak duży jest krwiak. ? Ja miałam krawienia w poprzednkej ciąży 3razy.. Za każdym razem byłam na sorze.. I wiesz ze nigdy nie znaleziono przyczyny?
Ale skoro brzozową krew to stara krew. Może skonsultuj to z innym lekarzem? A jak martwisz się jedz na sor :)
Na kartce od niej było napisane chyba jak dobrze odczytałam 19x8 mm. Napisała notatkę odręcznie więc trudno się tu czego doczytać.
20211202_183529~2.jpg

reklama
Ja biorę od 9tc, teraz jestem już w 16 ( jestem majówka). Czego się obawiasz? Polecam grupe na fejsie cukrzyca ciazowa bez tajemnic :)
Właśnie o to mi chodziło o polecajke jakieś stronki żebym mogła sobie poczytać 🤗
Obawiam się bo jak czytałam ba innych grupach to dziewczyny po posiłku mają np. 160 cukier ja mam 120 tylko ten poranny cukier o tą jedną jednostkę za dużo a oni już insuline... trzymasz się diety? Insuline masz na noc? Przytyłam dużo? Jak bobasek rośnie? Wszystko książkowo, czy dzieci z cukrzyca sa wieksze/mniejsze? Ja dziś 12+0 i dziś na noc mam dac pierwsze 3 jednostki... o 3 w nocy sprawdzenie jaki poziom, ajjj skończy mi się chodzenie po knajpach tylko gotowanie i pilnowanie por jedzenia , do pracy już biorę wielka torbę bo 2 śniadania, obiad 2 daniowy , przekąska- moje życie to zakupy zdrowe i przygotowywanie posiłków na następny dzień a jeszcze długa droga 😂

Do góry