reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2022

Z tym co napisałaś w drugiej cześć-spokojna ale w glowie myśli placza - mam tak samo to ten wewnątrzny strach. Mądrze napisałaś wszystkie dziewczyny super prenatalne- u Was niestety było inaczej - u mojej szwagierki cala ciaza super a chrześniak przy porodzie z trisomia - dlatego myślę że wewnętrznie tak strasznie się boję dlatego że dotknęło to bezpośrednio nas i naszych bliskich. Ale musimy być dobrej myśli że co złego to już za nami ✊✊ i tak jesteś w lepszej sytuacji bo Wy juz w poniedziałek będziecie wszystko wiedzieć, a ja cierpliwie poczekam do czwartku No chyba ze wcześniej już dostanę wyniki nifty ;) od przyszłego tygodnia zaczniemy myśleć tylko pozytywnie i cieszyć się naszymi bombelkami ❤🤗
Oby było tak jak mówisz! Widzisz, ja mam poczucie, że dobry diagnosta genetyczny jest w stanie wypatrzeć wady wskazujące na trisomie.. Dlatego wiem, że będę bardzo czujna na swoim badaniu. W poprzedniej ciąży nie znałam się jakoś super, a i tak czułam, że zostałam "odhaczona" i nie pomyliłam się, bo wady, które mieliśmy były rażące, a mimo wszystko lekarz nie zwrócił na nie uwagi. Więc teraz mam plan być czujna i wymagająca, żeby po badaniach mieć te 80% spokoju, a resztę uzyskać po otrzymaniu wyników biochemii :) w jakim dn będziesz w dniu badania? Ja 12+1 i mam nadzieję, że bąbel będzie miał blisko 6cm :)

reklama
Dziewczyny kciuki za wizyty.
Ja dzis mam jakiś gorszy dzień. Rano było jeszcze ok, a teraz rozbolala mnie głową od ostrego słońca i wszystko mnie drażni, a najgorzej zapachy [emoji1785]
Gdyby nie głowa, było by ok.. jak nie uroki [emoji6]

Oby było tak jak mówisz! Widzisz, ja mam poczucie, że dobry diagnosta genetyczny jest w stanie wypatrzeć wady wskazujące na trisomie.. Dlatego wiem, że będę bardzo czujna na swoim badaniu. W poprzedniej ciąży nie znałam się jakoś super, a i tak czułam, że zostałam "odhaczona" i nie pomyliłam się, bo wady, które mieliśmy były rażące, a mimo wszystko lekarz nie zwrócił na nie uwagi. Więc teraz mam plan być czujna i wymagająca, żeby po badaniach mieć te 80% spokoju, a resztę uzyskać po otrzymaniu wyników biochemii :) w jakim dn będziesz w dniu badania? Ja 12+1 i mam nadzieję, że bąbel będzie miał blisko 6cm :)
Ja mam dziś 11+6 ;) na prenatalnych będę 12+6 , idziemy niemal łeb w łeb :) tez mam nadzieję że moje serduszko będzie miało ponad 6cm - ostatnio na badaniu 18.11 pokazywał jeden dzień mlodszy z wymiarów niż z daty om ale miałam usg przez brzuch stąd może różnica mm ;) dużo dziewczyn właśnie idzie na prenatalne w poniedziałek w naszym terminie - sama chciałam tez przełożyć ale niestety nie dało się wiec poczekam cierpliwie do czwartku :)
Tez mam zamiar pomęczyć trochę diagnostę, żeby nie było jakiś niedomówień, nawet zapytam czy jest możliwość nagrania filmu z badania. Jak będę niezadowolona to z pewnością mu to powiem i wysmaruje opinie, ale idę prywatnie do miejsca gdzie w regionie ma najlepsze opinie, także jestem dobrej myśli ;)

Ja mam dziś 11+6 ;) na prenatalnych będę 12+6 , idziemy niemal łeb w łeb :) tez mam nadzieję że moje serduszko będzie miało ponad 6cm - ostatnio na badaniu 18.11 pokazywał jeden dzień mlodszy z wymiarów niż z daty om ale miałam usg przez brzuch stąd może różnica mm ;) dużo dziewczyn właśnie idzie na prenatalne w poniedziałek w naszym terminie - sama chciałam tez przełożyć ale niestety nie dało się wiec poczekam cierpliwie do czwartku :)
Tez mam zamiar pomęczyć trochę diagnostę, żeby nie było jakiś niedomówień, nawet zapytam czy jest możliwość nagrania filmu z badania. Jak będę niezadowolona to z pewnością mu to powiem i wysmaruje opinie, ale idę prywatnie do miejsca gdzie w regionie ma najlepsze opinie, także jestem dobrej myśli ;)
Czekamy razem do czwartku :/ im bliżej tym bardziej się stresuje i myślę.
Ja dziś mam taki dzień do bani.. Nie chce mi się nic. Nie mam apetytu . Wkurza mnie ten zatkany nos i gardło....

MMa
Czekamy razem do czwartku :/ im bliżej tym bardziej się stresuje i myślę.
Ja dziś mam taki dzień do bani.. Nie chce mi się nic. Nie mam apetytu . Wkurza mnie ten zatkany nos i gardło...
Na którą macie wizytę w czwartek? :)
Czasem takie dni się zdarzają , może pogoda nie pomaga bo u mnie od śniegu przez słońce deszcz i inne... połóż się odpocznij, drzemka jest najlepszym lekarstwem :)

Witam 🤰🏽🤰🏽

Aby było nam raźniej w dniu wizyty, bądźmy dla siebie wsparciem 😊

@DomiNikaKukakaan - wizyta 02.12 prenatalne
@Lilkafil - wizyta 02.12
@Genadia - wizyta 02.12

Powodzenia na dzisiejszych wizytach! Za dobre wiadomości i piękne widoki! ✊🏼☀️

@angeliskax - wizyta 03.12
@Mamamonia88 - wizyta 03.12 prenatalne
@Eevee - wizyta 06.12 prenatalne
@mfifi04 - wizyta 06.12 prenatalne
@Kundlica - wizyta 06.12 prenatalne
@Lilkafil - wizyta 06.12 nifty pro
@Hankaa - wizyta 07.12
@Aga0502 - wizyta 08.12
@weronika9196 - wizyta 08.12
@Mimi94 - wizyta 08.12 prenatalne
@Bosiek - wizyta 08.12 prenatalne
@meth - wizyta 08. 12
@Jetkaa - wizyta 09.12 prenatalne
@DomiNikaKukakaan - wizyta 09.12
@Florestyna - wizyta 09.12 prenatalne
@Eevee - wizyta 09.12
@guziczek80 - wizyta 10.12 prenatalne
@Bosiek - wizyta 10.12 prenatalne
@MamaTosi16 - wizyta 10.12
@Lilka92 - wizyta 10.12 prenatalne
@Hmmmm - wizyta 13.12
@Bosiek - wizyta 14.12 patologia ciąży
@Hankaa - wizyta 14.12 prenatalne
@Florestyna - wizyta 14.12
@Magdalena09 - wizyta 14.12 prenatalne
@Mimi94 - wizyta 14.12
@joszka - wizyta 14.12
@Katarzyna542 - wizyta 14.12
@zaskoczONA - wizyta 15.12
@jul252 - wizyta 15.12
@Paulina_N - wizyta 16.12
@Mama_n.s. - wizyta 16.12
@Hmmmm - wizyta 16.12
@Katarzyna542 - wizyta 17.12 prenatalne
@Bosiek - wizyta 17.12 NFZ
@Passtelova - wizyta 17.12
@Jetkaa - wizyta 20.12
@Iza-09 - wizyta 20.12
@Anolik - wizyta 21.12
@Aniaaq - wizyta 22.12 prenatalne
@Lunka85 - wizyta 22.12 prenatalne
@MamaLama - wizyta 22.12
@Bosiek - wizyta 28.12 priv
@PsychoPatka91 - wizyta 03.01
@Anolik - wizyta 04.01
@Bosiek - wizyta 10.01 NFZ
@Bosiek - wizyta 25.01 priv

Za bety do nieba i za Kropki, aby zechciały z nami zostać ✊🏼✊🏼
Wpisz mi też 3.01 połówkowe USG...

A od 10.01 zaczynamy szkołę rodzenia on-line (ze względu na spodziewanego wcześniaka chcę mieć to wcześniej z głowy)
Ja w 12+1 miałam malucha 5.5cm... i lekarka powiedziała że zgadza się co do dnia - i wg om i USG było 12+1 - robione przez brzuch

reklama
MMa

Na którą macie wizytę w czwartek? :)
Czasem takie dni się zdarzają , może pogoda nie pomaga bo u mnie od śniegu przez słońce deszcz i inne... połóż się odpocznij, drzemka jest najlepszym lekarstwem :)
Mam na 12ta.. Muszę jechać 120km.. Z moim pęcherzem to mi zostaje zakup pieluchomajek 😂
Myślę wlasnke się zdrzemnąć. U nas śniegu było dużo.. Ale wczoraj przyszedł halny i wszystko zabrał..

Do góry