reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwcowe mamy 2022

TaRuda serio nie wiedziałam że nie można wyciskać kropli...ja insulinę biorę ale cały czas zwiększam dawkę bo dalej mam cukier pomiędzy 93-100 rano. W drugiej ciąży miałam tak i wg diabetolog wystarczyła dieta no a ta dała odrazu insulinę no i tak próbuje ją dobrać. Jutro mam dzwonić do diabetolog jak wyniki. Pobieram krew 4 razy i sikam rano na paski

reklama
Paski Keto-diastix sobie wpisz w google ;) jak się pojawiają w moczu ciała kationowe a jesz węglowodany to może być początek cukrzycy. Mi każde rano badać i zaznaczać czy -czy + , no i glukoza naczczo po śniadaniu 1h po obiedzie 1h i po kolacji 1h - po posiłku ma być mniej już 140 - z tym nie mam problemu tylko rano ponad 90 -ale max 95 pierwszego dnia a u Ciebie widzę dużo więcej...
i masz insulinę na noc?

Zmienilam dietę, jem pełnoziarniste produkty, unikam cukru i chodzę na dłuższe spacery. Staram się zbieram ten cukier ale jak widać utrzymuje się na stałym poziomie. Teraz chce jeszcze spróbować z przekąską 30 minut przed snem bo tego nie stosowałam. A co polecacie na taką późną przekąskę?
mi kazała diabetolog jeść jasna bułkę 30 min przed snem. W drugiej ciąży kojarzę jogurt czy kefir parę łyków,ser żółty i szynka

Ja jutro dopiero będę dzwonić umawiać się na prenatalne, dzisiaj dostałam skierowanie. Oczywiście podczas wizyty galareta zamiast mózgu i zapomniałam zapytać jak to jest z pappą - ona też jest w ramach skierowania? Czy to jest osobne badanie i każdy musi płacić?

I mam jeszcze pytanie - na każdej wizycie lekarz bada Was na fotelu? Bo to była moja trzecia wizyta w tej ciąży a lekarz na fotel nie zaprosił mnie ani razu 🙈
ja zanim miałam USG potwierdzające to już byłam na fotelu i powiedział że jest ciąża na pewno i zrobił USG, w sumie narazie na 4 wizyty byłam 4 razy i pobierał też cytologię już. Piersi też badal

My 15 czerwca 2019 braliśmy ślub, największy upał ever [emoji16][emoji16] każdy mokry i klima na sali ledwo wyrabiała więc potwierdzam, upały dawały popalić wtedy [emoji16][emoji16]
Ja mam termin na 20 czerwca, i moja mama będąc ze mną w ciąży też miała taki termin, ale mnie się spieszyło bardzo i urodziłam się 19 maja [emoji16]
To ja mam termin na 23 czerwca, sama mam urodziny 16 czerwca więc liczę po cichu na mały prezent urodzinowy [emoji3526] a żeby jeszcze było śmieszniej to mąż jest z 8 czerwca, więc byłoby idealnie gdyby urodziło się 12 czerwca [emoji3059]

Ja mam ARh- i w drugiej ciąży w 27 tygodniu mój gin dał mi zastrzyk. Mój mąż i dzieci też mają ARh- ale powiedział, że ojciec jest zawsze domniemamy-no jak nic powiedział mi że mogłam zdradzić męża😅, i pewnie też teraz mi da w tym tygodniu zastrzyk.a córa ma aktualnie ospę, ale krostki już suche i nie ma nowych parę dni.praktycznie nie wyszły jej te krostki.jeszcze mniej niż syn w lutym który przeszedł to tylko z paroma krostkami

i masz insulinę na noc?
Jeszcze nie, ale obawiam się że jednak będę miała bo moja diabetolog kazała mi przyjść na wizytę. Ogólnie trafiłam na kobietę lekarke muszę jej wyniki przesyłać i mnie bardzo pilnuje wizytę mam na 14.12 a ona mi pisze że mam się zgłosić w poniedziałek rano - chciałam sprawdzić jeszcze ale dalej mam 92 a akurat dziś przyjmuje po 16- ja pracuje i ciężko mi się z pracy urywać, dlatego dziś pojadę.

reklama
To ja mam termin na 23 czerwca, sama mam urodziny 16 czerwca więc liczę po cichu na mały prezent urodzinowy [emoji3526] a żeby jeszcze było śmieszniej to mąż jest z 8 czerwca, więc byłoby idealnie gdyby urodziło się 12 czerwca [emoji3059]
Ooo to super Wam się zgrało 😊 mój mąż jest z kwietnia, ja z maja, a dzidzia będzie z czerwca więc impreza co miesiąc 😁
Maleństwo może urodzi się 15 i będzie najpiękniejszym prezentem na 3 rocznicę ślubu 🥰

Do góry