reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2022

Cześć dziewczyny, miłego dnia 😊
U nas jak zawsze zima zaskoczyła kierowców... Stałam w kilkukilometrowym korku na s7, później mijałam samochody w rowach i na płotach, normalnie szok 😝
Dzisiaj wstałam z niepokojem czy wszystko dobrze z dzidziusiem.. jednak 3 tygodnie między wizytami w pierwszym trymestrze to za dużo - dzisiaj u mnie 11+1 i w przyszły piątek prenatalne.

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty ✊✊

reklama
Witam 🤰🏽🤰🏽

Aby było nam raźniej w dniu wizyty, bądźmy dla siebie wsparciem 😊

@Anolik - wizyta 30.11 prenatalne
@weronika9196 - wizyta 30.11 prenatalne
@Joannaa24 - wizyta 30.11
@chucherko - wizyta 30.11

Powodzenia na dzisiejszych wizytach! Za dobre wiadomości i piękne widoki! ✊🏼☀️

@Aniaaq - wizyta 01.12
@Kinga10204 - wizyta 01.12 prenatalne
@meth - wizyta 01.12
@Sorcia - wizyta 01.12 prenatalne
@angeliskax - wizyta 01.12 prenatalne
@DomiNikaKukakaan - wizyta 02.12 prenatalne
@Lilkafil - wizyta 02.12
@Genadia - wizyta 02.12
@angeliskax - wizyta 03.12
@Mamamonia88 - wizyta 03.12 prenatalne
@Eevee - wizyta 06.12 prenatalne
@mfifi04 - wizyta 06.12 prenatalne
@Kundlica - wizyta 06.12 prenatalne
@Lilkafil - wizyta 06.12 nifty pro
@Aga0502 - wizyta 08.12
@weronika9196 - wizyta 08.12
@Mimi94 - wizyta 08.12 prenatalne
@Bosiek - wizyta 08.12 prenatalne
@Jetkaa - wizyta 09.12 prenatalne
@DomiNikaKukakaan - wizyta 09.12
@Florestyna - wizyta 09.12 prenatalne
@Eevee - wizyta 09.12
@guziczek80 - wizyta 10.12 prenatalne
@Bosiek - wizyta 10.12 prenatalne
@MamaTosi16 - wizyta 10.12
@Lilka92 - wizyta 10.12 prenatalne
@Hmmmm - wizyta 13.12
@Bosiek - wizyta 14.12 patologia ciąży
@Hankaa - wizyta 14.12 prenatalne
@Florestyna - wizyta 14.12
@Magdalena09 - wizyta 14.12 prenatalne
@Mimi94 - wizyta 14.12
@joszka - wizyta 14.12
@zaskoczONA - wizyta 15.12
@jul252 - wizyta 15.12
@Paulina_N - wizyta 16.12
@Mama_n.s. - wizyta 16.12
@Hmmmm - wizyta 16.12
@Katarzyna542 - wizyta 17.12 prenatalne
@Bosiek - wizyta 17.12 NFZ
@Passtelova - wizyta 17.12
@Jetkaa - wizyta 20.12
@Iza-09 - wizyta 20.12
@Aniaaq - wizyta 22.12 prenatalne
@Lunka85 - wizyta 22.12 prenatalne
@MamaLama - wizyta 22.12
@Bosiek - wizyta 28.12 priv
@Bosiek - wizyta 10.01 NFZ
@Bosiek - wizyta 25.01 priv

Za bety do nieba i za Kropki, aby zechciały z nami zostać ✊🏼✊🏼

Hej. Jestem tak strasznie zestresowana przed wizytą, ostatnią miałam dwa tygodnie temu i było wszystko książkowo, nie wiem czemu tak się boję. Mocz mi w dodatku wyszedł kiepski. Leukocyty i ph 8,5 znacie się na tym? Sok z żurawiny pić?
W dodatku śniło mi się, że lała się ze mnie krew i mówiłam mężowi, to nie plamienie, to okres. Jak to możliwe. Jak się obudziłam to miałam taki szybki oddech, pobiegłam do łazienki, na papierze czysto, odetchnelam, ale kolejna godzinę nie mogłam zasnąć. Sama już na siebie jestem zła za te zamartwianie :/

Nie robiłam Nifty
A bylam pewna ze robisz... No to decyzja do Ciebie należy:)
Hej hej. Wracam do żywych. Musialam zrobic sobie przerwe od wszystkiego... Zeszly tydzien mialam straszny... Tak jak zachwalalam detektor w zeszlej ciazy, tak teraz o malo zawalu nie dostalam... 4 razy w zeszlym tugodniu szukalam serduszka i nic... Wiecie, objawy dalej mialam, a na detektorze cisza, gdy kazda z was pisala, ze serduszko znajdywala... Wirc wiadomo panika. Te kilka dni do dzisiaj byly mega ciezkie, choc w srodku wierzylam, ze jest dobrze. I jest❤️ dzisiaj bylam na prenatalnych, serduszko pieknie bilo, wszystkie pomiary prawidlowe, Corcia ma 6,8 cm - juz wiadomo ze dziewczynka, tak sie pieknie wystawila❤️ takze bedzie 3 córcia. Moj maz liczyl na synka, ale widze ze i tak sie cieszy🙂
A detektor wyrzucam😉
wlasnie dlatego nie chce kupować detektoru, bo znajac mnie miałabym panikę. Dobrze, że odkładasz to! A co do córeczki, to gratuluje! Powiedz mezowi, ze widocznie pisane mu jest życie z kobietkami 😊 Ja znam koleżankę, która ma 6 siostr, bo tata liczył ze za którymś razem ustrzeli sobie syna. Teraz sie smieje, że ma 7zieciów, i tyle wnucząt chłopaków. 😅
Ja się cieszę bardzo, że dziecię będzie z lata. Ja zawsze marzyłam o urodzinach w ogrodzie, a ten nieszczęsny listopad się nie nadaje :p co więcej partner jest że stycznia. I niby dwa lata różnicy między nami, a tak na prawdę prawie trzy :)

W ogóle jak zaczynaliśmy starania to liczyliśmy tak, żeby dziecko nie urodziło się ani w listopadzie (moje urodziny), ani w grudniu (bo w święta), ani w styczniu (bo jego urodziny). :p
Haha, ja wlasnie tez z mezem gadam ze my chyba przed wakacjami staraliśmy się byle jak zeby nie trafiło się nam zimowe dziecko 😅 A w wakacje to wiadomo, że imprezy nas interesowały bardziej, i styk! Mamy termin na czerwiec no i niestety ale tata jest z czerwca wiec bede miala dwie osoby z czerwca 😅 albo sie postanowi urodzic na koniec maja 🙈
Dzień dobry 🌹
Myślałam że przeszły mi już mdłości bo od tygodnia był spokój a tutaj od rana znowu czuję ciężko na żołądku... W sumie co ja się czaruję, toż to dopiero dzisiaj 10+3 wg ostatniego USG 😐
Równo za 2 tygodnie wizyta, za 2 tygodnie i 3 dni prenatalne. Niech to szybko zleci ✊
Po wizycie za 2 tygodnie mówię w pracy o ciąży... Już wczoraj przewidywałam możliwy scenariusz i to jak będą marudzić 😅

Miłego dnia ❤️
Mam nadzieje ze marudzić nie beda, ja tez sie tak stresowałam tym zeby powiedzieć bo u mnie jest taka sytuacja ze ja zaczelam prace w połowie września w nowej. Ale są zadowoleni, i ciepło mnie przyjęli, pogratulowali i sie dopytują ciagle jak sie czuje 😅 Wiec miejmy nadzieję że będziesz miała taka sama reakcje!

Powodzenia na dzisiejszych wizytach 😇😇🙂

Spałam dzisiaj jak dziecko! 🙈 nawet przespałam budzik na tabletkę na tarczycę. Chyba stres mi zszedł po wizycie i stąd taki mocny sen 😁

Rozważałam wczoraj zakup detektora, ale wszędzie piszą komenatrze że udaje się znaleźć tętno dziecka dopiero po 13,14 tygodniu 🙄 wyjątkiem jest nasza @Jetkaa ktora podsłuchuje dzidziolka od 9 tyg z groszem 😁 także chyba odpuszczam bo pewnie daremnie bym się stresowała 🤷‍♀️

Wczoraj dzwoniłam też do kliniki gdzie mam robić prenatalne i jak powiedziałam że jestem 9+4 to pani kazała dzwonić końcem przyszłego tygodnia bo przed skończonym 10tyg nie zapisują... Że za wcześnie. Ciekawe czy potem znajdą mi miejsce do tego lekarza co chce 🙈

Hej. Jestem tak strasznie zestresowana przed wizytą, ostatnią miałam dwa tygodnie temu i było wszystko książkowo, nie wiem czemu tak się boję. Mocz mi w dodatku wyszedł kiepski. Leukocyty i ph 8,5 znacie się na tym? Sok z żurawiny pić?
W dodatku śniło mi się, że lała się ze mnie krew i mówiłam mężowi, to nie plamienie, to okres. Jak to możliwe. Jak się obudziłam to miałam taki szybki oddech, pobiegłam do łazienki, na papierze czysto, odetchnelam, ale kolejna godzinę nie mogłam zasnąć. Sama już na siebie jestem zła za te zamartwianie :/
Jesli sie martwisz i sie stresujesz to przez sny sie odzwierciedla... Spróbuj sie jakos wyciszyć i bardziej cieszyć ta ciaza, bo jeszcze duzo przed Tobą.
A co do wyników, to od lekarza chyba jakiś lek dostaniesz.

A bylam pewna ze robisz... No to decyzja do Ciebie należy:)
wlasnie dlatego nie chce kupować detektoru, bo znajac mnie miałabym panikę. Dobrze, że odkładasz to! A co do córeczki, to gratuluje! Powiedz mezowi, ze widocznie pisane mu jest życie z kobietkami 😊 Ja znam koleżankę, która ma 6 siostr, bo tata liczył ze za którymś razem ustrzeli sobie syna. Teraz sie smieje, że ma 7zieciów, i tyle wnucząt chłopaków. 😅
Haha, ja wlasnie tez z mezem gadam ze my chyba przed wakacjami staraliśmy się byle jak zeby nie trafiło się nam zimowe dziecko 😅 A w wakacje to wiadomo, że imprezy nas interesowały bardziej, i styk! Mamy termin na czerwiec no i niestety ale tata jest z czerwca wiec bede miala dwie osoby z czerwca 😅 albo sie postanowi urodzic na koniec maja 🙈
Mam nadzieje ze marudzić nie beda, ja tez sie tak stresowałam tym zeby powiedzieć bo u mnie jest taka sytuacja ze ja zaczelam prace w połowie września w nowej. Ale są zadowoleni, i ciepło mnie przyjęli, pogratulowali i sie dopytują ciagle jak sie czuje 😅 Wiec miejmy nadzieję że będziesz miała taka sama reakcje!
ja mam córkę z 14 czerwca i teraz mam termin na 11 czerwca 😁 ja się bardzo cieszę na ten czerwiec, a i urodziny będę dzieciakom robić razem i w ogrodzie 😊 co prawda przed ta ciąża poroniłam jedna z terminem na marzec, ale teraz uwazam, że było nam to po prostu pisane, dzidziuś wrócił z terminem czerwcowym i to jeszcze tak zbliżonym do terminy z pierwszej ciąży.
Akurat ja jak rodzilam w 2019 były okrooopne upały od drugiej połowy mają, więc końcówka ciąży była ciężka. Na porodowke trafiłam o 5 rano, urodziłam przed 11, więc się wyrobiłam przed upałem. A po proodzie już super wspominam, dzidzia w samym bo działu czy pieluszce, bez stresu i opatulania i tak większość dnia spędzaliśmy na dworze 😉

reklama
Mi się dzisiaj śniło że mam zapalenie pęcherza, przez pół nocy sikałam we śnie i bolało mnie tam na dole 😅 poszłam siku nad ranem, siedzę na tym kibelku i tak sobie myślę że dobrze że się nie zsikałam do łóżka 🙈🤦‍♀️ skoro to takie realistyczne bylo w tym śnie to różnie można zareagować 🤣 jacie, ale by było 🙈🙈🙈 sorry 😁
Ale takie koszmary to faktycznie potworki naszej podświadomości, ja też jak się stresowałam na początku to śniły mi się takie okropieństwa 🙄 teraz też się stresuje, ale jeszcze w żadnej ciąży nie doszłam tak daleko więc wierzę że mój zły czas już minął 🙂

Do góry