reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2022

Ale to chyba tylko wtedy, kiedy masz już jakieś niepowodzenia typu poronienia lub wady genetyczne w swojej historii. Ja musiałam przy drugiej ciąży pokazać wypis ze szpitala po poronieniu.

A czy któraś z was robiła teraz badania prenatalne w Koperniku w Krk i wie czy jest szansa na badanie z partnerem?
Ja nic nie musialam..Nie mialam żadnego poronienia i nigdy w ciazy nie bylam. A dostałam skierowanie na prenatalne bez obciążenia kosztami. Nie wiem od czego to zalezy

reklama
Ja nic nie musialam..Nie mialam żadnego poronienia i nigdy w ciazy nie bylam. A dostałam skierowanie na prenatalne bez obciążenia kosztami. Nie wiem od czego to zalezy
Ja tak samo jak ty. Mam 28 lat, nie mam obciążeń ani poronień, a nawet moja lekarka nie ma podpisanej umowy z NFZ a prenatalne z jej skierowaniem miałam za darmo. Ale nie jestem pewna czy po prostu w tej klinice nie ma obecnie do końca roku właśnie takiego programu darmowych badań na nfz ze skierowaniem 🤔

Zleci, zobaczysz. Ja zapytam czy na prenatalnych może być moj mąż, do tej pory tylko na zdjęciach widział maluszka, a widzę, że chyba już oczadział na jego punkcie [emoji38]
Powiem, że szczepiony i nie gryzie, może wpuszczą [emoji6]
Moj tez szczepiony, moze i 3 dawka bd do 10.12 ale nie moze byc osob towarzyszących niestety. Na 28.12 wzielam ginekolog prywatnie jesli bd ok i dotrwamy do wizyty jej zapytam

bo prenatalne na nfz są darmowe. Płaci się za pappa tylko bo on nie jest w skierowaniu jeśli nie masz wieku. Akurat ja tak slyszalam. Ja mam skierowanie prywatne no i 35 na karku za nic nie płacę.

bo prenatalne na nfz są darmowe. Płaci się za pappa tylko bo on nie jest w skierowaniu jeśli nie masz wieku. Akurat ja tak slyszalam. Ja mam skierowanie prywatne no i 35 na karku za nic nie płacę.
I do samych prenatalnych musisz je zrobić jeśli chcesz becikowe - wymagane są wszystkie 3 USG w ciąży - w 11-14, 18-22 i ok 30 (czy jakoś tak)

Dziewczyny, nie łamcie się! Ja też prawie codziennie się super czuję, a do 10 tygodnia to się w ogóle zastanawiałam czy na pewno jestem w ciąży czy mi się przyśniło bo zero objawów. A do prenatalnych szybko minie! Mi teraz czas goni jak szalony, dopiero co miałam pierwsze USG a tu już drugi trymestr wskoczył :O

reklama
Do góry