reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2022

Oooo tak! 🥰 dla mnie czas świąt to totalna magia. Tym bardziej jeśli będzie dane spędzać je z lokatorem w brzuszku 😍 wczoraj przejeżdżałam obok hurtowni ogrodniczej, cały ogród mieli zastawiony choinkami na sprzedaż a na czubku każdej była czapka Mikołaja. Jak to cudownie wyglądało! Rozczulił mnie ten widok 😁

Mieszkasz w górach? Ja obserwuje na fejsie profil tatromaniaka, wczoraj wrzucali już zdjęcia jak ich zasypało pięknie 🙉 fajnie gdyby u nas zima też była biała a pewnie skończy się na deszczach i błocie 🤦‍♀️
Tak mieszkam w górach :) jestem góralka 😅😋 a dokładnie mieszkam w Zębie a pochodzę z Zakopanego

reklama
Tak mieszkam w górach :) jestem góralka 😅😋 a dokładnie mieszkam w Zębie a pochodzę z Zakopanego
Super! Mój mąż kocha góry... W Zębie byłam raz jako dziecko z rodzicami, pamiętam że zatykały mi się uszy bo dość wysoko wjeżdżaliśmy żeby dojechać do tego ośrodka gdzie były noclegi ale za to widok mieliśmy przepiękny 😍

Dziewczyny czy każda z Was robi USG prenatalne plus test pappa ? Czy są takie co będą robić samo USG ? I jeszcze chciałam zapytać czy szukacie sobie jakiegoś konkretnego specjalistę czy jeśli wasz też robi to robici u niego ? :)
ja robię pappę i USG, mój lekarz prowadzący nawet nie przewiduje innej opcji i od razu o tym informuje. On ma certyfikat i akurat jest jednym z lepszych lekarzy w moim mieście. Tak go znalazlam jeszcze przed staraniami o pierwsza ciążę. Także się udało 😊

@anetak25 zgłosiłabym to do dyrektora albo do izby nfz jesli to bylo na nfz. Sorry, ale nie miala prawa Cie tak potraktować.

@Sorcia hormony burzują. Haha. Mam nadzieje ze juz dzisiaj zgoda? Ja dzisiaj z moim sie poklocilam, bo chcial zebym wziela urlop bo slabo sie rano czułam, ale uparłam się ze pójdę i np. po dzisiejszym samopoczuciu, wiem ze dlugo nie wytrzymam pracować. Póki co jest plan do marca, a jak bedzie lepiej to do maja... ale jednak coś czuje ze jednak po drodze coś mi popsuje te plany 😂
Ja też taki mam plan..ja w zeszłym roku od sierpnia zamawiałam ozdoby, pościele itp 😅mój mówił że zwariowałam 😂😂
Ale za to ile oszczedzilas, bo przed świętami drodzeje i bam!

Heetsy to są takie małe papieroski wkładane do podgrzewacza, niby mają być zdrowsze bo nie mają substancji smolistych, no ale to nadal papieros [emoji849]
a to chyba nawet gorzej, bo tam filtra, nie ma, prawda?
A jak to wygląda np jak się ma w ten sam dzień pappe i USG? Wyniki potem wysyłają skorygowane czy dzwonią czy jak?
U mnie jest tak, że wtedy wyniki dostaję pocztą po tygodniu :)
Mieszkasz w górach? Ja obserwuje na fejsie profil tatromaniaka, wczoraj wrzucali już zdjęcia jak ich zasypało pięknie [emoji86] fajnie gdyby u nas zima też była biała a pewnie skończy się na deszczach i błocie [emoji2356]
Też widziałam! Zerkam w kamerki i jaram się! Uwielbiam góry zimą [emoji7] z moich górskich podbojów najlepiej wspominam właśnie te zimowe.. Chociaż było ciężko i nie miałam świadomości, że lawinowa 2 to już całkiem poważny temat [emoji23] kilka moich ulubionych zdjec wrzucam wyjazdów dla tych co lubią tak jak ja [emoji7] mam nadzieję że się nie obrazicie za spam [emoji16]
Zazdroszczę tego śniegu :D u nas deszczowo i chłodno. Uwielbiam ozdoby świąteczne i już powoli pojawiają się u nnie w domu:D noni swiąteczne firmy na netflixie obejrzane chyba wszystkie :D
Polecisz coś :D?
Właśnie sobie przypomniałam, że on mówił o refundacji prenatalnych po 35r.ż. A ja mam 27..
Skierowania nie dostałam.. Powiedział mi tylko żebym się umówiła. I Pani w rejestracji w sumie nawet nie pytała o skierowanie. Może jak płacę to bez mogę być
Bez refundacji możesz, ale polecałabym jednak zrobić :)

Załączniki

• Tatry 042.jpg
    Tatry 042.jpg
    43,6 KB · Wyświetleń: 43
  • Tatry 045.jpg
    Tatry 045.jpg
    65,8 KB · Wyświetleń: 35
  • Tatry 081.jpg
    Tatry 081.jpg
    138,8 KB · Wyświetleń: 38
  • Tatry2k13 - 023.jpg
    Tatry2k13 - 023.jpg
    139 KB · Wyświetleń: 43
Dziewczyny, wczoraj dostałam skierowanie od mojego gina na prenatalne i dzisiaj dzwoniłam się umówić. Myślałam, że to będzie tylko pobranie krwi na test pappa, a babeczka mi powiedziała, że usg też 🧐 Trochę tego nie rozumiem, bo wczoraj jednocześnie umówiłam się na usg prenatalne u mojego gina.
Może któraś z Was miała prenatalne na Polnej w Poznaniu i może opowiedzieć, jak to wyglądało?
Jesli jestes pewna ze umowilas sie na usg prenatalne do swojego to musisz tamtej powiedzieć. Albo zobacz co jest napisane na skierowaniu.

reklama
A ja mam w placówce NFZ a i tak muszę płacić... Myślałam, że chociaż usg prenatalne bedzie darmowe
A dostalas od gin ktory ma kontakt z nfz? Bo te badanie jest bezpłatne ze skierowaniem. Powiedz swojemu ze płaciłaś to albo zwrócą Ci pieniadze bo moze błędne skierowanie wystawił albo on nie ma kontraktu z nfz.

Do góry