reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2022

Oooo tak! 🥰 dla mnie czas świąt to totalna magia. Tym bardziej jeśli będzie dane spędzać je z lokatorem w brzuszku 😍 wczoraj przejeżdżałam obok hurtowni ogrodniczej, cały ogród mieli zastawiony choinkami na sprzedaż a na czubku każdej była czapka Mikołaja. Jak to cudownie wyglądało! Rozczulił mnie ten widok 😁

Mieszkasz w górach? Ja obserwuje na fejsie profil tatromaniaka, wczoraj wrzucali już zdjęcia jak ich zasypało pięknie 🙉 fajnie gdyby u nas zima też była biała a pewnie skończy się na deszczach i błocie 🤦‍♀️
Tak mieszkam w górach :) jestem góralka 😅😋 a dokładnie mieszkam w Zębie a pochodzę z Zakopanego

reklama
Tak mieszkam w górach :) jestem góralka 😅😋 a dokładnie mieszkam w Zębie a pochodzę z Zakopanego
Super! Mój mąż kocha góry... W Zębie byłam raz jako dziecko z rodzicami, pamiętam że zatykały mi się uszy bo dość wysoko wjeżdżaliśmy żeby dojechać do tego ośrodka gdzie były noclegi ale za to widok mieliśmy przepiękny 😍

Dziewczyny czy każda z Was robi USG prenatalne plus test pappa ? Czy są takie co będą robić samo USG ? I jeszcze chciałam zapytać czy szukacie sobie jakiegoś konkretnego specjalistę czy jeśli wasz też robi to robici u niego ? :)
ja robię pappę i USG, mój lekarz prowadzący nawet nie przewiduje innej opcji i od razu o tym informuje. On ma certyfikat i akurat jest jednym z lepszych lekarzy w moim mieście. Tak go znalazlam jeszcze przed staraniami o pierwsza ciążę. Także się udało 😊

@anetak25 zgłosiłabym to do dyrektora albo do izby nfz jesli to bylo na nfz. Sorry, ale nie miala prawa Cie tak potraktować.

@Sorcia hormony burzują. Haha. Mam nadzieje ze juz dzisiaj zgoda? Ja dzisiaj z moim sie poklocilam, bo chcial zebym wziela urlop bo slabo sie rano czułam, ale uparłam się ze pójdę i np. po dzisiejszym samopoczuciu, wiem ze dlugo nie wytrzymam pracować. Póki co jest plan do marca, a jak bedzie lepiej to do maja... ale jednak coś czuje ze jednak po drodze coś mi popsuje te plany 😂
Ja też taki mam plan..ja w zeszłym roku od sierpnia zamawiałam ozdoby, pościele itp 😅mój mówił że zwariowałam 😂😂
Ale za to ile oszczedzilas, bo przed świętami drodzeje i bam!

Heetsy to są takie małe papieroski wkładane do podgrzewacza, niby mają być zdrowsze bo nie mają substancji smolistych, no ale to nadal papieros [emoji849]
a to chyba nawet gorzej, bo tam filtra, nie ma, prawda?
A jak to wygląda np jak się ma w ten sam dzień pappe i USG? Wyniki potem wysyłają skorygowane czy dzwonią czy jak?
U mnie jest tak, że wtedy wyniki dostaję pocztą po tygodniu :)
Mieszkasz w górach? Ja obserwuje na fejsie profil tatromaniaka, wczoraj wrzucali już zdjęcia jak ich zasypało pięknie [emoji86] fajnie gdyby u nas zima też była biała a pewnie skończy się na deszczach i błocie [emoji2356]
Też widziałam! Zerkam w kamerki i jaram się! Uwielbiam góry zimą [emoji7] z moich górskich podbojów najlepiej wspominam właśnie te zimowe.. Chociaż było ciężko i nie miałam świadomości, że lawinowa 2 to już całkiem poważny temat [emoji23] kilka moich ulubionych zdjec wrzucam wyjazdów dla tych co lubią tak jak ja [emoji7] mam nadzieję że się nie obrazicie za spam [emoji16]
Zazdroszczę tego śniegu :D u nas deszczowo i chłodno. Uwielbiam ozdoby świąteczne i już powoli pojawiają się u nnie w domu:D noni swiąteczne firmy na netflixie obejrzane chyba wszystkie :D
Polecisz coś :D?
Właśnie sobie przypomniałam, że on mówił o refundacji prenatalnych po 35r.ż. A ja mam 27..
Skierowania nie dostałam.. Powiedział mi tylko żebym się umówiła. I Pani w rejestracji w sumie nawet nie pytała o skierowanie. Może jak płacę to bez mogę być
Bez refundacji możesz, ale polecałabym jednak zrobić :)

Załączniki

• Tatry 042.jpg
    Tatry 042.jpg
    43,6 KB · Wyświetleń: 46
  • Tatry 045.jpg
    Tatry 045.jpg
    65,8 KB · Wyświetleń: 38
  • Tatry 081.jpg
    Tatry 081.jpg
    138,8 KB · Wyświetleń: 42
  • Tatry2k13 - 023.jpg
    Tatry2k13 - 023.jpg
    139 KB · Wyświetleń: 49
Dziewczyny, wczoraj dostałam skierowanie od mojego gina na prenatalne i dzisiaj dzwoniłam się umówić. Myślałam, że to będzie tylko pobranie krwi na test pappa, a babeczka mi powiedziała, że usg też 🧐 Trochę tego nie rozumiem, bo wczoraj jednocześnie umówiłam się na usg prenatalne u mojego gina.
Może któraś z Was miała prenatalne na Polnej w Poznaniu i może opowiedzieć, jak to wyglądało?
Jesli jestes pewna ze umowilas sie na usg prenatalne do swojego to musisz tamtej powiedzieć. Albo zobacz co jest napisane na skierowaniu.

reklama
A ja mam w placówce NFZ a i tak muszę płacić... Myślałam, że chociaż usg prenatalne bedzie darmowe
A dostalas od gin ktory ma kontakt z nfz? Bo te badanie jest bezpłatne ze skierowaniem. Powiedz swojemu ze płaciłaś to albo zwrócą Ci pieniadze bo moze błędne skierowanie wystawił albo on nie ma kontraktu z nfz.

Do góry