reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2022

Dziewczyny, czy któraś z Was mieszka w DE w okolicy Hannover i chodzi tam do polskiego gina? Bo moja to dzisiaj przegięła... Nie dość, że czekałam 2h w zimnym, to wmawiała mi, że dała mi kartkę z badaniami, które robi się w poszczególnych tyg ciąży, co nie było prawda!! Ma tyle pacjentów na głowie, że nie ogarnia kto, gdzie, po co, na co...

reklama
Dziewczyny, czy któraś z Was mieszka w DE w okolicy Hannover i chodzi tam do polskiego gina? Bo moja to dzisiaj przegięła... Nie dość, że czekałam 2h w zimnym, to wmawiała mi, że dała mi kartkę z badaniami, które robi się w poszczególnych tyg ciąży, co nie było prawda!! Ma tyle pacjentów na głowie, że nie ogarnia kto, gdzie, po co, na co...
Ja mieszkam gdzie indziej w DE. Może poszukaj lepszego ginekologa. Moja pobiera mi krew do badań na miejscu, nie płacę za nie. Jedynie usg to 3d genetyczne robię u specjalisty.

Dziewczyny, my już z dzidzionkiem po prenatalnych ❤️ wszystkie badania wyszły dobrze, niskie ryzyko wad wg USG i pappa. Dzidzia wierzgała strasznie, machała do mnie rączkami i oczywiście ma pełny żołądek jak mamusia 😂 poznałam też wstępną płeć. Jeszcze się nie będziemy chwalić nikomu bo to tak wstępnie i pani użyła słowa "raczej", ale i tak się oczywiście pobeczałam ze wzruszu 😍

Ja mam bardzo niskie tsh, bo 0,041. Mam na następną wizytę powtórzyć i na razie niczym się nie martwić, bo mieści się w normach dla pierwszego trymestru 😉
Lilka mam jeszcze niższe i endo kazał mi jednak zrobić pełny panel tarczycowy w razie czego (idę zrobić w środę), ale raczej to jest od wysokiej bhcg.

Dziewczyny, my już z dzidzionkiem po prenatalnych ❤️ wszystkie badania wyszły dobrze, niskie ryzyko wad wg USG i pappa. Dzidzia wierzgała strasznie, machała do mnie rączkami i oczywiście ma pełny żołądek jak mamusia 😂 poznałam też wstępną płeć. Jeszcze się nie będziemy chwalić nikomu bo to tak wstępnie i pani użyła słowa "raczej", ale i tak się oczywiście pobeczałam ze wzruszu 😍
Super że wszystko wporzadku 😊 a czy Twoje odczucia co do płci się sprawdziły?

Pochwal się zdjęciem 😇

Ja też jestem po dzisiejszych prenatalnych 😉
Nie dość że lekarz miał opóźnienie, to jeszcze dzidziuś w ogóle nie chciał współpracować i kilka razy byłam odsyłana na spacer i zjedzenie czegoś słodkiego 😁
Koniec końców wszystko w porządku, czekam jeszcze na wyniki pappa które mają być do 5 dni 😊

Super że wszystko wporzadku 😊 a czy Twoje odczucia co do płci się sprawdziły?
Odczuć nie miałam żadnych, jedynie marzenia 😂 zaklinałam rzeczywistość i już zwracałam się do dzidzionka konkretnym imieniem ☺️ i... jeśli płeć rzeczywiście się potwierdzi to marzenia się spełniają 🥳 a to zdjęcie sprzed kilku dni od mojej pani doktor, mam wrażenie że wyszło wyraźniejsze niż te dzisiejsze 🥰
IMG_20211116_120640.jpg

Ja też jestem po dzisiejszych prenatalnych 😉
Nie dość że lekarz miał opóźnienie, to jeszcze dzidziuś w ogóle nie chciał współpracować i kilka razy byłam odsyłana na spacer i zjedzenie czegoś słodkiego 😁
Koniec końców wszystko w porządku, czekam jeszcze na wyniki pappa które mają być do 5 dni 😊
Bardzo trzymam kciuki za test pappa! Ja już dziś dostałam wyniki bo tydzień temu pobrali mi krew a w kwestii usg odesłali do domu, bo dzidzia jeszcze była za mała żeby zrobić dokładne badania i woleli to przełożyć.
Ja przed wyjściem z domu się najadłam i dzidzia wierzgała jak szalona, ale to też niedobrze, bo pani doktor musiała kilka razy mierzyć tego małego wariata 🙈

reklama
Do góry