reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwcowe mamy 2022

Dziewczyny, czy któraś z Was mieszka w DE w okolicy Hannover i chodzi tam do polskiego gina? Bo moja to dzisiaj przegięła... Nie dość, że czekałam 2h w zimnym, to wmawiała mi, że dała mi kartkę z badaniami, które robi się w poszczególnych tyg ciąży, co nie było prawda!! Ma tyle pacjentów na głowie, że nie ogarnia kto, gdzie, po co, na co...

reklama
Dziewczyny, czy któraś z Was mieszka w DE w okolicy Hannover i chodzi tam do polskiego gina? Bo moja to dzisiaj przegięła... Nie dość, że czekałam 2h w zimnym, to wmawiała mi, że dała mi kartkę z badaniami, które robi się w poszczególnych tyg ciąży, co nie było prawda!! Ma tyle pacjentów na głowie, że nie ogarnia kto, gdzie, po co, na co...
Ja mieszkam gdzie indziej w DE. Może poszukaj lepszego ginekologa. Moja pobiera mi krew do badań na miejscu, nie płacę za nie. Jedynie usg to 3d genetyczne robię u specjalisty.

Dziewczyny, my już z dzidzionkiem po prenatalnych ❤️ wszystkie badania wyszły dobrze, niskie ryzyko wad wg USG i pappa. Dzidzia wierzgała strasznie, machała do mnie rączkami i oczywiście ma pełny żołądek jak mamusia 😂 poznałam też wstępną płeć. Jeszcze się nie będziemy chwalić nikomu bo to tak wstępnie i pani użyła słowa "raczej", ale i tak się oczywiście pobeczałam ze wzruszu 😍

Ja mam bardzo niskie tsh, bo 0,041. Mam na następną wizytę powtórzyć i na razie niczym się nie martwić, bo mieści się w normach dla pierwszego trymestru 😉
Lilka mam jeszcze niższe i endo kazał mi jednak zrobić pełny panel tarczycowy w razie czego (idę zrobić w środę), ale raczej to jest od wysokiej bhcg.

Dziewczyny, my już z dzidzionkiem po prenatalnych ❤️ wszystkie badania wyszły dobrze, niskie ryzyko wad wg USG i pappa. Dzidzia wierzgała strasznie, machała do mnie rączkami i oczywiście ma pełny żołądek jak mamusia 😂 poznałam też wstępną płeć. Jeszcze się nie będziemy chwalić nikomu bo to tak wstępnie i pani użyła słowa "raczej", ale i tak się oczywiście pobeczałam ze wzruszu 😍
Super że wszystko wporzadku 😊 a czy Twoje odczucia co do płci się sprawdziły?

Pochwal się zdjęciem 😇

Ja też jestem po dzisiejszych prenatalnych 😉
Nie dość że lekarz miał opóźnienie, to jeszcze dzidziuś w ogóle nie chciał współpracować i kilka razy byłam odsyłana na spacer i zjedzenie czegoś słodkiego 😁
Koniec końców wszystko w porządku, czekam jeszcze na wyniki pappa które mają być do 5 dni 😊

Super że wszystko wporzadku 😊 a czy Twoje odczucia co do płci się sprawdziły?
Odczuć nie miałam żadnych, jedynie marzenia 😂 zaklinałam rzeczywistość i już zwracałam się do dzidzionka konkretnym imieniem ☺️ i... jeśli płeć rzeczywiście się potwierdzi to marzenia się spełniają 🥳 a to zdjęcie sprzed kilku dni od mojej pani doktor, mam wrażenie że wyszło wyraźniejsze niż te dzisiejsze 🥰
IMG_20211116_120640.jpg

Ja też jestem po dzisiejszych prenatalnych 😉
Nie dość że lekarz miał opóźnienie, to jeszcze dzidziuś w ogóle nie chciał współpracować i kilka razy byłam odsyłana na spacer i zjedzenie czegoś słodkiego 😁
Koniec końców wszystko w porządku, czekam jeszcze na wyniki pappa które mają być do 5 dni 😊
Bardzo trzymam kciuki za test pappa! Ja już dziś dostałam wyniki bo tydzień temu pobrali mi krew a w kwestii usg odesłali do domu, bo dzidzia jeszcze była za mała żeby zrobić dokładne badania i woleli to przełożyć.
Ja przed wyjściem z domu się najadłam i dzidzia wierzgała jak szalona, ale to też niedobrze, bo pani doktor musiała kilka razy mierzyć tego małego wariata 🙈

reklama
Do góry