reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2022

U mnie dokładnie tak samo... Z tym że waga mi bardzo skacze - jednego dnia mam 46.5 czyli moja waga wyjściowa a innego potrafi pokazać prawie 48... Pani doktor powiedziała że jeszcze może tak być na tym etapie ale będę musiała niebawem przybrać. Plus jest taki że jestem bardzo niska - 155cm.
U mnie też waga skacze - przed ciążą miałam 44,5kg, teraz zdarza mi się zobaczyć na wadze 48,5, a czasem 46, potem znowu 48. No ale ja jestem bardzo wysoka i gin powiedziała, że może mój organizm sobie tak teraz wszystko odkłada, bo jest w szoku :D Ale fakt faktem bardzo szybko tyję.

reklama
Haha my mieliśmy brać ślub w przyszłym roku 1 lipca czyli w sumie byłabym miesiąc po porodzie. Przełożyliśmy na 2023 :) 🙈
O! My braliśmy akurat w czasie pandemii, z 13 czerwca na 7 sierpnia przerzuciliśmy. Nie chcielismy juz czekac z ślubem i chcielismy byc juz po, powiem szczerze że wyszło lepiej niż bysmy sobie to zaplanowali. Mniej gości niz powinno być, ale tak fajnie kameralnie i rodzinnie było 🤩
Trzymam kciuki za ślub, przed wami piękny czas! 🤭

Dziewczyny ale mnie wytraszyłyście tymi objawami. Ja dziś 12+3 i nie wymiotowałam ani razu 🙊 co prawda bywa że jem posiłki (szczególnie śniadania) na raty bo nie umiem nic przełknąć, ale bez wymiotów. Miewam też gorsze dni że na nic nie mam ochoty i nie chcę jeść, macie też w związku z tym wyrzuty sumienia tak jak ja? W inne dni natomiast mogę jeść co godzinę i jeszcze mi mało...
Ja tak mam, mało co jem... i jem na raty bo inaczej nie jestem w stanie. Dzisiaj tylko obiad zjadłam i sobie odgrzałam kotleta. Zaraz sprobuje zjesc kolacje, ale cos czuje ze nie jestem glodna 😒 Ale jak mogę nie być glodna, skoro w brzuchu maleństwo potrzebuje i bierze ode mnie energię. Ja sama siły juz nie mam 🙄😅

Szczerze mówiąc ja się tam dobrze czuje w swoim ciele ;) hehe mąż mówi że będzie mnie nosił jak będzie bolał kręgosłup
To najważniejsze! Ja też czuję się super, nic bym nie zmieniała ☺️ tylko właśnie ciekawe jak ten brzuchol będę nosić ze sobą 😂 bo niosłam jakiś czas temu mały kalafior z warzywniaka i już mi było ciężko 😅

reklama
O! My braliśmy akurat w czasie pandemii, z 13 czerwca na 7 sierpnia przerzuciliśmy. Nie chcielismy juz czekac z ślubem i chcielismy byc juz po, powiem szczerze że wyszło lepiej niż bysmy sobie to zaplanowali. Mniej gości niz powinno być, ale tak fajnie kameralnie i rodzinnie było 🤩
Trzymam kciuki za ślub, przed wami piękny czas! 🤭
Dziękuję ☺️ Rozumiem że nie chcieliście czekać, my też planujemy wziąć cywilny w styczniu i też totalnie na luzie - tylko najbliższa rodzina, bez strojenia się, a po uroczystości wspólny obiadek :) na wesele jeszcze przyjdzie pora i wtedy będziemy się bawić do białego rana 😅

Do góry