reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2022

U mnie dokładnie tak samo... Z tym że waga mi bardzo skacze - jednego dnia mam 46.5 czyli moja waga wyjściowa a innego potrafi pokazać prawie 48... Pani doktor powiedziała że jeszcze może tak być na tym etapie ale będę musiała niebawem przybrać. Plus jest taki że jestem bardzo niska - 155cm.
U mnie też waga skacze - przed ciążą miałam 44,5kg, teraz zdarza mi się zobaczyć na wadze 48,5, a czasem 46, potem znowu 48. No ale ja jestem bardzo wysoka i gin powiedziała, że może mój organizm sobie tak teraz wszystko odkłada, bo jest w szoku :D Ale fakt faktem bardzo szybko tyję.

reklama
Haha my mieliśmy brać ślub w przyszłym roku 1 lipca czyli w sumie byłabym miesiąc po porodzie. Przełożyliśmy na 2023 :) 🙈
O! My braliśmy akurat w czasie pandemii, z 13 czerwca na 7 sierpnia przerzuciliśmy. Nie chcielismy juz czekac z ślubem i chcielismy byc juz po, powiem szczerze że wyszło lepiej niż bysmy sobie to zaplanowali. Mniej gości niz powinno być, ale tak fajnie kameralnie i rodzinnie było 🤩
Trzymam kciuki za ślub, przed wami piękny czas! 🤭

Dziewczyny ale mnie wytraszyłyście tymi objawami. Ja dziś 12+3 i nie wymiotowałam ani razu 🙊 co prawda bywa że jem posiłki (szczególnie śniadania) na raty bo nie umiem nic przełknąć, ale bez wymiotów. Miewam też gorsze dni że na nic nie mam ochoty i nie chcę jeść, macie też w związku z tym wyrzuty sumienia tak jak ja? W inne dni natomiast mogę jeść co godzinę i jeszcze mi mało...
Ja tak mam, mało co jem... i jem na raty bo inaczej nie jestem w stanie. Dzisiaj tylko obiad zjadłam i sobie odgrzałam kotleta. Zaraz sprobuje zjesc kolacje, ale cos czuje ze nie jestem glodna 😒 Ale jak mogę nie być glodna, skoro w brzuchu maleństwo potrzebuje i bierze ode mnie energię. Ja sama siły juz nie mam 🙄😅

Szczerze mówiąc ja się tam dobrze czuje w swoim ciele ;) hehe mąż mówi że będzie mnie nosił jak będzie bolał kręgosłup
To najważniejsze! Ja też czuję się super, nic bym nie zmieniała ☺️ tylko właśnie ciekawe jak ten brzuchol będę nosić ze sobą 😂 bo niosłam jakiś czas temu mały kalafior z warzywniaka i już mi było ciężko 😅

reklama
O! My braliśmy akurat w czasie pandemii, z 13 czerwca na 7 sierpnia przerzuciliśmy. Nie chcielismy juz czekac z ślubem i chcielismy byc juz po, powiem szczerze że wyszło lepiej niż bysmy sobie to zaplanowali. Mniej gości niz powinno być, ale tak fajnie kameralnie i rodzinnie było 🤩
Trzymam kciuki za ślub, przed wami piękny czas! 🤭
Dziękuję ☺️ Rozumiem że nie chcieliście czekać, my też planujemy wziąć cywilny w styczniu i też totalnie na luzie - tylko najbliższa rodzina, bez strojenia się, a po uroczystości wspólny obiadek :) na wesele jeszcze przyjdzie pora i wtedy będziemy się bawić do białego rana 😅

Do góry