ja w ub. ciąży zupełnie nie wymiotowalam, a teraz jak pisałam wyżej. Nie ma reguły, nie ma co się martwić na zapasAle dziewczyny tam pisały że je wzięło od 12 tyg więc się zastanawiam czy nas jeszcze dopadnie. Oby nie!
reklama
jul252
Fanka BB :)
A nie, nie, ja się nie martwię tylko jestem ciekawa w ogóle się o dziwo o mało co martwię w tej ciąży, jestem oazą spokoju (no może troszkę o jutrzejsze badania prenatalne bo to zawsze jest stresik).ja w ub. ciąży zupełnie nie wymiotowalam, a teraz jak pisałam wyżej. Nie ma reguły, nie ma co się martwić na zapas
Passtelova
Ja nie mam prawie wcale mdłości (11+6). Czasem tylko nie mam na cos ochoty. Brak objawów że strony układu pokarmowego jest spokoDziewczyny ale mnie wytraszyłyście tymi objawami. Ja dziś 12+3 i nie wymiotowałam ani razu co prawda bywa że jem posiłki (szczególnie śniadania) na raty bo nie umiem nic przełknąć, ale bez wymiotów. Miewam też gorsze dni że na nic nie mam ochoty i nie chcę jeść, macie też w związku z tym wyrzuty sumienia tak jak ja? W inne dni natomiast mogę jeść co godzinę i jeszcze mi mało...
A z tego co czytałam, jeśli my nie dostarczamy sobie składników odżywczych, to organizm najpierw zabezpiecza dziecko, dopiero resztę oddaje matce. Więc przy braku apetytu my co najwyżej schudniemy, a dziecko się będzie rozwijać prawidłowo. Chyba że to jakieś chroniczne, długotrwałe, to już się o szpital będzie ocierac.
Kundlica
Ja właśnie słyszałam dokładnie tak jak pisze @Passtelova że najpierw mały człowiek, a co zostanie to na dużego najgorsze, że ja to tak lubię słodkie podjeść, ciasteczka, czekoladki..... A nie, że jakieś tam wartościoweA coś ty, należy ci się - produkujesz nowego człowieka! Na zdrowie ja to jestem chuderlakiem, powinnam trochę przytyć, więc jak nie mam na nic ochoty to aż mi z tym źle że nie wyżywie dzidziusia
Eevee
u mnie tez jest mega radość ale to dlatego że jestem jedynaczką i mam już 35 lat a to pierwszy wnuczek będzie więc jest panika i już rozkminy co kupować. Póki co jeszcze się nie rozpędzili ale moi rodzice ze szczęścia chyba wszystkim to dziecko obdarująU mnie się cieszą i moje rodzeństwo i moja mama mąż się bardzo cieszy ale i się boi po tym co przeszliśmy .. Jesteśmy ostrożni. My mieliśmy trzymać to w tajemnicy ale brzuszek za wcześnie było widać i się skapneli no cóż zrobić
Eevee
o to podobnie jak ja. Przynajmniej już miałam takie myślowki bo też nie uważaliśmy a nic od 5 lat się nie udalo. Ale jak już zaszłam to w jednym roku dwa razyU nas miałam być już bezpłodna (i w zasadzie od 2014 do teraz najprawdopodobniej byłam, bo nie uważałam na dni płodne i się nie zabezpieczaliśmy, a jednak nawet cienia ciąży nie było)
Sama oceniałam szansę na ciążę w granicach 1%
Teraz jak się zasiało i wykiełkowało to mogłoby się urodzić - oboje jesteśmy tego zdania.
jul252
Jejuuuu mnie wzięło tak samo w ciąży na słodkie a na codzień normalnie nie jem takich rzeczy! Może będę jadła najpierw warzywa żeby dziecko skorzystało a potem dopychała słodkim żeby poszło na mnie nie no wiem że tak to nie działaJa właśnie słyszałam dokładnie tak jak pisze @Passtelova że najpierw mały człowiek, a co zostanie to na dużego najgorsze, że ja to tak lubię słodkie podjeść, ciasteczka, czekoladki..... A nie, że jakieś tam wartościowe
Eevee
o tak ja wcześniej takiego parcia na słodycze nie miałam jak terazJa właśnie słyszałam dokładnie tak jak pisze @Passtelova że najpierw mały człowiek, a co zostanie to na dużego najgorsze, że ja to tak lubię słodkie podjeść, ciasteczka, czekoladki..... A nie, że jakieś tam wartościowe
Passtelova
U mnie już mają powiedziane, że wszystkie głośne i duże zabawki zostają i dziadków I mają nic nie kupować do końca roku.u mnie tez jest mega radość ale to dlatego że jestem jedynaczką i mam już 35 lat a to pierwszy wnuczek będzie więc jest panika i już rozkminy co kupować. Póki co jeszcze się nie rozpędzili ale moi rodzice ze szczęścia chyba wszystkim to dziecko obdarują
reklama
Mam nadzieje ze nie niech mnie ominie szerokim łukiemAle dziewczyny tam pisały że je wzięło od 12 tyg więc się zastanawiam czy nas jeszcze dopadnie. Oby nie!