Hankaa
Fanka BB :)
A ja już myślałamW razie czego to nie mój odcinek [emoji6] zboerznosx ników [emoji38]
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
A ja już myślałamW razie czego to nie mój odcinek [emoji6] zboerznosx ników [emoji38]
zawrotów brak, bóle głowy miewałam tez przed ciążą, szczególnie jesienią i wiosną. Czuje się ogólnie dobrze, częste sikanie to mój nieodłączny towarzysz, zmęczenie jak cholera, pamietam jak pod koniec 4 tygodnia piersi przestały mnie boleć na dzień czy dwa,pozniej nie mogłam założyć biustonosza. Może to tylko moja niepotrzebna panika.Były tu takie przypadki i objawy potrafiły wrócić w losowym momencie, ale jeśli miałoby Cię to uspokoić poszłabym gdzieś prywatnie, lub na sor (zwłaszcza z bólami lub/i zawrotami głowy)...
Pamiętaj, że stres w ciąży nie jest wskazany więc jak cokolwiek ma Cię uspokoić to to zrób (ja już raz na sorze byłam bo USG mi się nie podobało)zawrotów brak, bóle głowy miewałam tez przed ciążą, szczególnie jesienią i wiosną. Czuje się ogólnie dobrze, częste sikanie to mój nieodłączny towarzysz, zmęczenie jak cholera, pamietam jak pod koniec 4 tygodnia piersi przestały mnie boleć na dzień czy dwa,pozniej nie mogłam założyć biustonosza. Może to tylko moja niepotrzebna panika.
jutro wybiorę się do mojego lekarza. Niestety ale niemieckie sory dają dużo do życzenia. Tu gdzie mieszkam oczywiście.Więcej tam stresu się najem. Byłam dwa razy w ciągu ostatnich 5 tygodni. Dwa razy odesłali mnie do domu,a za 3 trafiłam do szpitala gdzie przez niekompetencję przeżyłam horror. Do jutra poczekamPamiętaj, że stres w ciąży nie jest wskazany więc jak cokolwiek ma Cię uspokoić to to zrób (ja już raz na sorze byłam bo USG mi się nie podobało)
Te dawki dobowe paracetamolu dotycza wątroby niestety niszczy ja.Ale ale żadnych leków nie można brać jak tik taki (niezależnie od ciąży)
A Apap słyszałam, że nie więcej niż 3 na dobę (w ciąży).
Chociaż teraz w necie znalazłam, że nie więcej niż 1g paracetamolu na raz (2 tabletki) lub 4g paracetamolu na dobę - 8 tabletek (wydaje mi się to całkiem sporo)... Nie dłużej niż 3dni przy gorączce lub 5dni w przypadku innych dolegliwości bólowych...
Dziewczyny miewam takie zgrubienie w podbrzuszu, bardziej po prawej stronie, jest owalne i czasami odczuwam tam dyskomfort.. jestem szczupła bardzo i zastanawiam się co to, jajnik? Dzidzia jest za mała bym tak wyczuwała..
Też jestem meteopatka. Największe bóle głowy miałam koło 10 tygodnia w poprzedniej ciąży. No i totalne uczucie zawalonych zatok, przy braku infekcji do tego inne problemy sluzowkowe jak rozpulchniona dziąsła. Jak na moje to co piszesz jest normalne. Objawy raz są, raz ich nie ma, nasze organizmy przeżywają teraz boom, po czym przyzwyczajają się do nowych warunków. Co do psychiki to hormony nas podkręcają.. ja jak mam za dużo czasu odczuwam bardziej dolegliwości, jak myśl czymś zajęte to jakoś o objawach zapominam albo zmniejszają nasilenie może te remonty Cie trochę ozdrowily myślę, że nie masz powodów do wielkich stresów, część z nas ma podobnie ja aktualnie 6t więc dopiero czekam na takie rozrywki ale w poprzedniej ciąży przerabiałam wszystkie objawy utrudniające normalne funkcjonowanie, a był to ciaza bezproblemowa, ale tylko dla mojego ginekologa, bo co hormony ze mną zrobiły to mojezawrotów brak, bóle głowy miewałam tez przed ciążą, szczególnie jesienią i wiosną. Czuje się ogólnie dobrze, częste sikanie to mój nieodłączny towarzysz, zmęczenie jak cholera, pamietam jak pod koniec 4 tygodnia piersi przestały mnie boleć na dzień czy dwa,pozniej nie mogłam założyć biustonosza. Może to tylko moja niepotrzebna panika.
testowalaś się na Covid?Kochane dopadło mnie straszne przeziębienie ból gardła katar zapchane zatoki i w tej chwili gorączka .
Moje pytanie brzmi następująco czy mogę zażyć tabletkę Apap na zbicie gorączki ???
Co na przeziębienie domowe sposoby nie pomagają a wizyta dopiero za 2 tyg..
Nie nie, to nie to miejsce.. to mam jeszcze niżejMoże to od prolutexu? Ja mam całe podbrzusze w takich zgrubieniach właśnie od prolutexu i neoparinu