reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2022

Mam tak samo. Mąż ugotowal mi jajka na twardo, jak poczułam ich zapach myslalam ze [emoji1785][emoji2961]
Zjadłam płatki.. później zjadłam kiszone ogórki i..trochę śmietanki do kawy [emoji50] teraz mąż poleciał do burgerowni.. na podwieczorek będziemy robić gofry.. taki mix..
Wow, ale macie dziewczyny zachcianki [emoji12] u mnie na szczęście nie mam problemów z zapachami i jak narazie z jedzeniem też problemu nie mam. Jem mniejsze porcje bo mi się nie chce jeść i przestało mnie ciągnąć do słodyczy i to jedyne co się zmieniło u mnie jeśli chodzi o jedzenie [emoji16]

reklama
Dziękuję ☺️ a powiedzcie mi jak wasze samopoczucie? Macie objawy?
Samopoczucie to sinusoida....rano ok za pół godziny tragedia potem dochodzą mdłości nie ustępujące uczucie trampka w ustach🙈😌 potem ok 12 jakby jest trochę więcej sił więc w godzinę ogarniam obiad porządki pranie potem spadek mocy i utrzymuje się do wieczora 😜 to tak jakby skrócie ...jedynie w pracy jest w miarę bo nie mam czasu na to żeby się źle czuć 🤭😉 Liczę na to że za 4 tygodnie będzie już lepiej 😌👌

Wow, ale macie dziewczyny zachcianki [emoji12] u mnie na szczęście nie mam problemów z zapachami i jak narazie z jedzeniem też problemu nie mam. Jem mniejsze porcje bo mi się nie chce jeść i przestało mnie ciągnąć do słodyczy i to jedyne co się zmieniło u mnie jeśli chodzi o jedzenie [emoji16]
O mnie od słodkiego tez odrzuciło w sumie. Ale dziś na śniadanko wjechala chałka z masłem i swojskim dżemem z malin lekko kwaśnym 😍 wczoraj kupiłam sobie ogórki kiszone bo mówiły do mnie w sklepie po czym skończyło się na wypiciu z nich wody a ogórka nie mogłam nawet pogryźć. 🙈😌 Naprawdę trzeba przyznać że ta ciąża jest najbardziej uciążliwa w sensie objawowym 😌😜

Wnioskuję że byłaś już ja wizycie ? Cieszę się że u ciebie tym razem się udało. Ja mam jakieś złe przeczucia. Wtedy też je miałam i się potwierdziły [emoji20]
Tak, pierwsza wizytę miałam w 6+2 i było już [emoji3590] w poprzedniej niestety nie doczekałam nawet zarodka więc się mega cieszę [emoji3526]
Nie martw się na zapas, ja bardzo optymistycznie podchodzę do tej ciąży i wiem że musi być dobrze [emoji3059] Tobie też tego zycze

O mnie od słodkiego tez odrzuciło w sumie. Ale dziś na śniadanko wjechala chałka z masłem i swojskim dżemem z malin lekko kwaśnym [emoji7] wczoraj kupiłam sobie ogórki kiszone bo mówiły do mnie w sklepie po czym skończyło się na wypiciu z nich wody a ogórka nie mogłam nawet pogryźć. [emoji85][emoji18] Naprawdę trzeba przyznać że ta ciąża jest najbardziej uciążliwa w sensie objawowym [emoji18][emoji12]
Ja w sumie jem tak samo jak do tej pory, ale zawsze gdzieś do kawy szukałam żeby zjeść jakieś ciastko albo cokolwiek, tak teraz od początku w ogóle mnie nie ciągnie [emoji12]

Mnie mandarynki ratują, jak czuję, że zaczyna mdlić, to wyjeżdża na stół:) dziś maz zrobił obiad. Pierś grillowana, frytki i pikle. Uwielbiam jak gotuje, a niestety z braku czasu robi to bardzo rzadko. Najadłam się pod kurek i jest super :) mnie niestety mdłości bardzo utrudniają życie, dlatego jeśli choć na chwilę ustąpią, to mam ochotę odtańczyć taniec radości :D

Mnie mandarynki ratują, jak czuję, że zaczyna mdlić, to wyjeżdża na stół:) dziś maz zrobił obiad. Pierś grillowana, frytki i pikle. Uwielbiam jak gotuje, a niestety z braku czasu robi to bardzo rzadko. Najadłam się pod kurek i jest super :) mnie niestety mdłości bardzo utrudniają życie, dlatego jeśli choć na chwilę ustąpią, to mam ochotę odtańczyć taniec radości :D
Jaka to jest różnica pomiędzy tymi które mają uporczywe mdłości i im przejdą to radość jak sto dwa, że można coś po ludzku zjeść a między tymi co nie mają i chciałyby mieć objawy [emoji87][emoji85] ja akurat mdłości mam tylko jak się przeglodze lub nie umyje zębów od razu po jedzeniu, ale cieszę się, że tylko tyle! To strasznie uprzykrza życie [emoji2960]

U mnie od rana mix. Rano bułka z wędlina, godzinę później grochówka 😐, w międzyczasie mandarynki,wjechało ciasto czekoladowe, coś tam jeszcze przegryzlam a teraz leze i spać mi się chce.

Dziękuję . Mam nadzieję że również usłyszę tym razem dobre wiadomości. Tylko martwi mnie mój niski progesteron . Co kilka dni mam lekko brązowy śluz przy podcieraniu . Biorę duphaston . Wtedy również miałam niski i zakończyło się fatalnie. Dlatego wnioskuję że wgl mam z nim od początku problem bo zawsze miałam niską temperaturę a mój wykres w cyklu wyglądał jak szlaczki rysowane w przedszkolu . Aby żałuję że nigdy nie zbadałam go sobie podczas faz przed ciążą
Maria nie przejmuj się progesteron się wydziela skokowo w ciągu dnia, także tak naprawdę ciężko do końca sprawdzić jaki jest średni (trzeba by się położyć do szpitala i robić pomiary co kilka godzin, najlepiej przez parę kolejnych dni). Ja na początku ciąży też miałam niski, najpierw 10,5ng/ml, po 48h 17ng/ml i lekarz w ogóle się tym nie przejął. Daj mi duphaston, ale powidział, że jak ciąża ma się się utrzymać to i przy 10ng wystraczy i wyjaśnił właśnie to skokowe wydzielanie. Niemniej na pewno plamienie może wskazywać na jakieś problemy, a może też nic nie znaczyć. Powiedz o tych plamieniach lekarzowi być może zdecyduje się zwiększyć dawkę.

reklama
Mam tak samo. Mąż ugotowal mi jajka na twardo, jak poczułam ich zapach myslalam ze [emoji1785][emoji2961]
Zjadłam płatki.. później zjadłam kiszone ogórki i..trochę śmietanki do kawy [emoji50] teraz mąż poleciał do burgerowni.. na podwieczorek będziemy robić gofry.. taki mix..
u nas dziś też gofry :-)

Do góry