reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2022

Mam to samooo.. Masakra.. Od 7mej na nogach. Sprzatanie pranie itp.. Później szybka drzemka i muszę dokończyć pranie jeszcze
A ja rano młodą odstawiłam na zajęcia, zrobiłam zakupy w Biedronce i jak wróciłam do domu to w zasadzie śpię, dopiero powoli wstajemy...

reklama
Cześć dziewczyny. U mnie dziś 9+5 i objawy powoli ustają. Nareszcie nie chodzę spać o 20 razem z dziećmi 🙈 mdłości też już nikłe, nie odrzuca juz tak od zapachów. Piersi nie bolą. Jedyne co to mam zachcianki a w zasadzie odechcianki :p w sensie na wiele rzeczy do jedzenia nie mam ochoty. Najpiękniejsze jest to że nie mam w ogóle ochoty na słodkie a ja ostatnio (przed ciążą) naprawdę już przesadzalam ze słodkościami bo tak mnie ciągnelo. Więc na zdrowe mi wyjdzie ;)
Apetyt mam mniejszy, w sensie przed ciążą to po 2-3 h od zjedzenia posiłku już byłam głodna a teraz 5-6 h. I nie mam ochoty na zbyt duże porcje. To tez mi na zdrowie wyjdzie :p
Przez ostatni rok przytyłam chyba z 5 kg, przy moim niskim wzroście to dużo i mocno widoczne, więc dobrze że mój organizm sam się opamiętal :p

Jezzu, dziewczyny. Mnie też zaczynają brać mdłości. Najlepsze jest to, ze odpuszczają jak jestem najedzona pod korek.. No i tak chodzę i pakuj w siebie co popadnie co około 2h.. 😶 aktualnie zabiłabym za kwasno słodka zupę pomidorowa. Jutro maja przyjechać do mnie rodzice, bo w tygodniu mam urodziny. Dzisiaj miałam zrobić porządki, upiec tort, przygotować coś na zimno. Noo.. I zamówiłam tort gotowy, siedzę w bałaganie (co ruszyłam, to mój 20 miesięcznik spowrotem poroznosił), zrobiłam obiad dla małego, cały blat mam zasyfiony.. jak jutro przeżyje ten dzień, to nie mam pojęcia 🤢

Ja rano też wstał, sobie myślę super odetchnę bez mdłości.. Ehe.. W południe wróciły.. A ja tak strasznie bym chciała zjeść coś ze smakiem.. Od paru tygodni jem mało.. Nic ze smakiem. Wszystko na siłę.. Żołądek ciągle boli.. Wszystko w gardle stoi.. I naprawdę jak na chwilę odchodzą nudności to się cieszę..
Boże jak ja ciebie doskonały rozumiem 😭 od dwóch tygodni wszystko ma ten sam smak czy jem śniadanie czy obiad wogole mi to nie smakuje jem bo muszę 😔 A już bym tak chciała zjeść coś ze smakiem 🙈

reklama
U nas 3 iui udane .Ale między czasie były 2 lata przerwy po 2 nieudanych iui i diagnozie z leczeniem . Między czasie wycięcie polipa teraz w kwietniu, kilka cykli na tabletkach antykoncepcyjnych , i lekarz ma tezę że to prawdopodobnie dzięki wycięciu polipa się udało.
Więc 1 iui po przerwie udane , tamtych poprzednich nie liczę :)
Pierwsze się udało?? Super! :) Bo iui to loteria, z resztą ivf podobnie

Do góry