reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2022

U mnie 6+3 dopiero 🙂 ja też ze smakiem zjadłam dzisiaj tosty, ale w sumie zjadłam to i byłoby na tyle 🙄 myślę na co mam ochotę na obiad i wszystko jakieś takie fuj mi się wydaje a zrobić cos muszę 🙈 w ogóle ostatnio pisałyście o cerze... Ja wyglądam jak 💩💩💩 wszystkie zaskórniki zamknięte zrobiły mi się jakieś takie bardziej wieczorem i czerwone, wyglądam jakbym jakaś chorobę zakaźna przechodziła 😩 dzisiaj sie chociaż pomaluje bo muszę z mężem na jakieś zakupy jechać to przez chwilę będę wyglądać jak człowiek 🙄

Powiem Ci że u mnie piersi już dawno nie bolały tak jak na początku ciąży (w sumie to nadal jest początek 😅). Wieczorami zaczynają tylko ciągnąć od zewnętrznej strony i od dołu jak np wstaje z kanapy i czasami w łóżku je poczuje jak się źle ułożę. Ale tragedii z nimi nie ma 🤷‍♀️ u mnie plus taki że te plamienia trwały tylko dwa dni k były naprawdę znikome. A ile bierzesz tego progesteronu dodatkowo?
Biorę zastrzyk prolutex 25mg wieczorem, duphaston 2-1-2, utrogestan 200 1-0-1. Utrogestan jeszcze trzy dni, bo one szczególnie ze mnie wypływają brązowe...

reklama
Mam nadzieję bo ogólnie nie mam za bardzo objawów..
Na ostatniej wizycie było wszystko ok? Który masz tydzień? Jak coś bardzo Cię niepokoi to może umów się wcześniej na wizytę, żebyś była spokojniejsza.
U mnie 6+3 dopiero 🙂 ja też ze smakiem zjadłam dzisiaj tosty, ale w sumie zjadłam to i byłoby na tyle 🙄 myślę na co mam ochotę na obiad i wszystko jakieś takie fuj mi się wydaje a zrobić cos muszę 🙈 w ogóle ostatnio pisałyście o cerze... Ja wyglądam jak 💩💩💩 wszystkie zaskórniki zamknięte zrobiły mi się jakieś takie bardziej wieczorem i czerwone, wyglądam jakbym jakaś chorobę zakaźna przechodziła 😩 dzisiaj sie chociaż pomaluje bo muszę z mężem na jakieś zakupy jechać to przez chwilę będę wyglądać jak człowiek 🙄

Powiem Ci że u mnie piersi już dawno nie bolały tak jak na początku ciąży (w sumie to nadal jest początek 😅). Wieczorami zaczynają tylko ciągnąć od zewnętrznej strony i od dołu jak np wstaje z kanapy i czasami w łóżku je poczuje jak się źle ułożę. Ale tragedii z nimi nie ma 🤷‍♀️ u mnie plus taki że te plamienia trwały tylko dwa dni k były naprawdę znikome. A ile bierzesz tego progesteronu dodatkowo?
A ja już po obiadku 😋 Dzisiaj mam luźny dzień, zaraz zrobię sobie jakiś włosing i odpoczywam 🙂

Biorę zastrzyk prolutex 25mg wieczorem, duphaston 2-1-2, utrogestan 200 1-0-1. Utrogestan jeszcze trzy dni, bo one szczególnie ze mnie wypływają brązowe...
Brałam kiedyś utrogestan 🙈 ile tego ze mnie wypływało 🙈🙈🙈 ale to spore masz te dawki. To tylko z powodu tych plamien czy masz badaniami potwierdzony jakiś skrajnie niski poziom progesteronu?

Dziewczyny mam dylemat.
Wczoraj pisalam do was o poradę w sprawie zapalenie pęcherza a dziś mam inny problem. Pracuje w przedszkolu i mialam zamiar pracować do końca grudnia aż tu nagle dwa przypadki ospy bostonskiej w mojej grupie i co teraz ....? sama nie wiem .... Szefowa nie wie, że jestem w ciąży ale muszę w końcu chyba jej powiedzieć.
Ja się zgadzam z dziewczynami żeby pogadać z szefową i od razu iść na l4. W życiu bym nie chciała przechodzić bostonki w ciąży.
Ile z was w pierwszej (zdrowej) ciąży widzi już jakieś zmiany na brzuchu? Ja ostatnio mogłabym śmiało powiedzieć że jestem na głodówce, a mój brzuch nie jest płaski, jak zwykle robił się w takich momentach.. I teraz zastanawiam się czy w 7+6 jest już szansa, że to brzuszek ciążowy?
Ja jestem w 10+1 i od kilku dni widać wieczorami już taką małą kuleczkę (jestem bardzo szczupła), natomiast nie wiem na ile to jest wzdęcie a na ile faktycznie brzuch ciążowy już. Myślę że po prostu mięśnie proste brzucha się rozchodzą powoli i dlatego widać już trochę. I już zdecydowanie widać różnicę w cyckach, znajomi wczoraj jak się dowiedzili o ciąży to stwiedzili, że widać po cyckach ;p

O luuuuudzie... Ogarnęłam od rana prawie całą chate, puściłam chyba z 5 pralek prania, w między czasie muszę jeszcze ogarnąć syna, teraz wzięłam się chwilę za prasowanie i po wyprasowaniu kilku rzeczy musiałam się położyć bo nie mam mocy... Wcześniej czułam się względnie, ale to prasowanie mnie dobiło... Nie mam nawet siły iść prania ściągnąć na dół 😵

reklama
O luuuuudzie... Ogarnęłam od rana prawie całą chate, puściłam chyba z 5 pralek prania, w między czasie muszę jeszcze ogarnąć syna, teraz wzięłam się chwilę za prasowanie i po wyprasowaniu kilku rzeczy musiałam się położyć bo nie mam mocy... Wcześniej czułam się względnie, ale to prasowanie mnie dobiło... Nie mam nawet siły iść prania ściągnąć na dół 😵
Mam to samooo.. Masakra.. Od 7mej na nogach. Sprzatanie pranie itp.. Później szybka drzemka i muszę dokończyć pranie jeszcze

Do góry