reklama
A przypomnij, ile ma Twoja mała? Super że spala bez problemu i nie płakała! Będziesz wiedzieć że w razie potrzeby masz opcję żeby ją tam zostawićHej dziewczyny. Trzymam kciuki za dobre wieści na dzisiejszych wizytach.
Wczoraj nasza malutka spędziła pierwszą noc u babci, to pierwsza noc bez mamy
Ale cieszę się, bo przespała cała noc i nie płakała Ale uświadomiłam sobie, ze ona tak szybko rośnie,
Ale tu chodzi o samo słuchanie dźwięku, a że serduszko bije to widać na USG, więc wystarczy tak sprawdzić że jest okPit składam w wawie
Ale nadal jestem ciekawa jak rozwiąże się kwestia meldunku, bo ja w tej chwili nie mam żadnego
@Mimi94 - słyszałam, ale jest to podniesienie temp na chwilę i to o niecały stopień, dopóki się zarodek nie pokaże lepiej może nie narażać, ale później już nie wygląda to tak strasznie, a lepiej wiedzieć niż żyć w stresie, który jest bardziej szkodliwy...
Passtelova
Fanka BB :)
U mnie ginekolog włączył, ale dosłownie na chwilkę. Przed kazał wstrzymać oddech i trzy, dwa, jeden słuchamy. Więc wydaje mi się, że jakiegoś śmiercionośnego promienia ciepła maluch nie dostał, jeśli trwało to 3s.Ale tu chodzi o samo słuchanie dźwięku, a że serduszko bije to widać na USG, więc wystarczy tak sprawdzić że jest ok
Florestyna
U mnie też tak na chwilkę włączył żeby Tata posłuchał I zaraz wyłączyłU mnie ginekolog włączył, ale dosłownie na chwilkę. Przed kazał wstrzymać oddech i trzy, dwa, jeden słuchamy. Więc wydaje mi się, że jakiegoś śmiercionośnego promienia ciepła maluch nie dostał, jeśli trwało to 3s.
Lozko dostawne na kółkach bardzo dobra rzecz już pisałam wcześniej że ja miałam kołyskę na kółkach i bardzo mi się sprawdziła. Dla mnie łóżeczko/kołyska są lepsze od wózka czy kosza Mojżesz pod tym względem, że mają szczebelki i dziecko odwróci główkę i może obserwować. Dlatego ja żadnych ochraniaczy nie zakładałam tam. A wózek jednak ten bok ma z materiału.ja też jak się uda całą ciąża planuje kupić dostawne na kółkach żeby móc je przemieszczać w ciągu dnia gdzie chcę. Planuje jednak zacząć zakupy dopiero przy 8 miesiącu żeby jednak być pewna wszystkiego
Odnośnie zakupów to ja tam radzę jednak trochę wcześniej zacząć. Bywa tfu tfu że coś się dzieje z ciążą i trzeba wcześniej się do szpitala położyć. Ja w pierwszej ciąży leżałam 2 razy (nic poważnego, ale kontrolnie lekarz prowadzący wolał mnie położyć) i się stresowałam ile będę leżeć i jak ja teraz wszystko kupię. Bo rodziłam w lipcu a w maju się przeprowadziliśmy więc do maja kupowaliśmy rzeczy tylko do mieszkania i w tym miałam głowę a nie w wyprawce dla dziecka
Na szczęście leżałam na każdym razem tylko tydzień więc ze wszystkim zdążyłam.
A teraz to ja w ogóle nie wiem czy coś dla dziecka będę kupować bo mam już i córkę i synka więc wszystko po nich mam. Chyba tylko ręczniki będę musiała kupić i koniec wyprawki no i kosmetyki i pieluchy oczywiście.
Angelr
Zaangażowana w BB
Powiedział mi to lekarz na pierwszej wizycie, ale sprawdził tętno jakoś inaczejNo i jedna rzecz jakiej się dowiedziałam:
Bardzo nie zdrowe jest słuchanie serduszka czy spr tętna na tak wczesnym etapie.. Wytwarza się wysoka temperatura która może zaszkodzić maleństwu. To tak ku przestrodze bo ja np o tym nie wiedziałam
Hmmmm
Dlatego chcę insevio bo ma zdejmowane boki i widać co dzieje się w środku...Lozko dostawne na kółkach bardzo dobra rzecz już pisałam wcześniej że ja miałam kołyskę na kółkach i bardzo mi się sprawdziła. Dla mnie łóżeczko/kołyska są lepsze od wózka czy kosza Mojżesz pod tym względem, że mają szczebelki i dziecko odwróci główkę i może obserwować. Dlatego ja żadnych ochraniaczy nie zakładałam tam. A wózek jednak ten bok ma z materiału.
Odnośnie zakupów to ja tam radzę jednak trochę wcześniej zacząć. Bywa tfu tfu że coś się dzieje z ciążą i trzeba wcześniej się do szpitala położyć. Ja w pierwszej ciąży leżałam 2 razy (nic poważnego, ale kontrolnie lekarz prowadzący wolał mnie położyć) i się stresowałam ile będę leżeć i jak ja teraz wszystko kupię. Bo rodziłam w lipcu a w maju się przeprowadziliśmy więc do maja kupowaliśmy rzeczy tylko do mieszkania i w tym miałam głowę a nie w wyprawce dla dziecka
Na szczęście leżałam na każdym razem tylko tydzień więc ze wszystkim zdążyłam.
A teraz to ja w ogóle nie wiem czy coś dla dziecka będę kupować bo mam już i córkę i synka więc wszystko po nich mam. Chyba tylko ręczniki będę musiała kupić i koniec wyprawki no i kosmetyki i pieluchy oczywiście.
A co do USG nie spotkałam się bez nasłuchu zmierzyli tętno...
A w sensie mi chodziło tylko o to że serduszko bije. Czy tętno tak się da sprawdzić to nie wiemDlatego chcę insevio bo ma zdejmowane boki i widać co dzieje się w środku...
A co do USG nie spotkałam się bez nasłuchu zmierzyli tętno...
reklama
MiMi86
Na Święta skończy 2 lat,A przypomnij, ile ma Twoja mała? Super że spala bez problemu i nie płakała! Będziesz wiedzieć że w razie potrzeby masz opcję żeby ją tam zostawić