reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2022

ja też bym chciała na początek kosz mojżesza na kołkach żeby sobie jeździc z bobasem po domu 😊
Ja chcę dlatego że nasz pies chodzi po kanapie/łóżku i w momencie kiedy będę chciała położyć dziecko, to pies do kosza mi nie wejdzie (chyba :D) a na kocyk będzie chciał wejść pierwszy :p

reklama
Hej! [emoji16]
Jestem po wizycie, maleństwo rośnie pieknie [emoji3590] całe 6.4mm szczęścia [emoji7]

Mam na zdj takie oznaczenie i nie do końca wiem co znaczy...
6w3d>97%
6t3d to rozumiem [emoji16] ale >97%???
No prosze swietne wiesci. Przerazaja mnie te pomiary 😱

Gdzie? Jak się załapać na wyprawkę od miasta?
Nie wiem dokładnie jak to się odbywa, ale musisz być chyba zameldowana w tym mieście. W Warszawie dostaje się ją przy akcie urodzenia, w Poznaniu kiedyś czekało się, bo trzeba było złożyć wniosek, nie wiem czy tak jest nadal. Poznaniaki dostają ciuszki. Poszukaj w google ;)

Hej! [emoji16]
Jestem po wizycie, maleństwo rośnie pieknie [emoji3590] całe 6.4mm szczęścia [emoji7]

Mam na zdj takie oznaczenie i nie do końca wiem co znaczy...
6w3d>97%
6t3d to rozumiem [emoji16] ale >97%???
97% może oznaczać dokładność pomiaru... U mnie raz miałam 5+1 (+/-8d)

Nie wiem dokładnie jak to się odbywa, ale musisz być chyba zameldowana w tym mieście. W Warszawie dostaje się ją przy akcie urodzenia, w Poznaniu kiedyś czekało się, bo trzeba było złożyć wniosek, nie wiem czy tak jest nadal. Poznaniaki dostają ciuszki. Poszukaj w google ;)
Tylko ja tu wynajmuję w zasadzie na "buzię" to raczej nie mam szans na meldunek...

No i jedna rzecz jakiej się dowiedziałam:
Bardzo nie zdrowe jest słuchanie serduszka czy spr tętna na tak wczesnym etapie.. Wytwarza się wysoka temperatura która może zaszkodzić maleństwu. To tak ku przestrodze bo ja np o tym nie wiedziałam

reklama
Meldunek nie jest potrzebny, wystarczy ,że odprowadzasz podatki w Warszawie
Pit składam w wawie 8-)
Ale nadal jestem ciekawa jak rozwiąże się kwestia meldunku, bo ja w tej chwili nie mam żadnego 🤣

@Mimi94 - słyszałam, ale jest to podniesienie temp na chwilę i to o niecały stopień, dopóki się zarodek nie pokaże lepiej może nie narażać, ale później już nie wygląda to tak strasznie, a lepiej wiedzieć niż żyć w stresie, który jest bardziej szkodliwy...

Do góry