I ja z Wami o 13.20To wizytujemy razem [emoji173]
reklama
Mimi94
Fanka BB :)
Dzięki, na pewno przeczytam
Ja jestem po iui I też to tez nie jest "wskazaniem" jak in vitro. Dla mnie to spokój przez kolejne 30 tyg a nie zamartwianie się czy napewno wszystko jest dobrze. To badania może nawet wskazać nowotwór u dziecka a w wielu przypadkach czas ma znaczenie. Polecam przeczytanie artykułu u mamaginekolog o badaniu wolnego DNA płodu (m.in. nifty) tam masz wszystko wyjaśnione. Ja myślę po rozmowie z lekarzem w klinice której się leczyłam ze kiedyś to badanie będzie refundowane w pl jak w wielu innych krajach.
Florestyna
Oczywiście badanie wolnego płodowego DNA taka to fachowa nazwa bo zgubiłam słowo to jest tak jak są przeciwicy i zwolennicy badań prenatalnych "bo co to zmieni"... Mi po dwóch latach wreszcie się udało wiec wolę przebadać bo fakt może nic nie zmieni e moze pomóc się zaznajomić z tematem z pomocą wcześniej niż nagle zderzenie że ściana wierzę że każda z nas urodzi ślicznego małego ZDROWEGO bobaska a kwestią badan, szczepień to kwestia indywidualna rodzicówDzięki, na pewno przeczytam
MiMi86
Również tak uważam, to każdej z nas prywatna sprawa. Czy wykonujemy badania, jakie, a co będzie gdy.., czy tym podobne pytania.Oczywiście badanie wolnego płodowego DNA taka to fachowa nazwa bo zgubiłam słowo to jest tak jak są przeciwicy i zwolennicy badań prenatalnych "bo co to zmieni"... Mi po dwóch latach wreszcie się udało wiec wolę przebadać bo fakt może nic nie zmieni e moze pomóc się zaznajomić z tematem z pomocą wcześniej niż nagle zderzenie że ściana wierzę że każda z nas urodzi ślicznego małego ZDROWEGO bobaska a kwestią badan, szczepień to kwestia indywidualna rodziców
Dla zdrowej atmosfery na forum, powinniśmy nie wchodzić w tak zawiłe szczegóły naszego życia i moralności każdej z nas
Passtelova
Ja już po wizycie. Bobas tak przez tydzień wystrzelił, że urósł 2x i jest starszy o dwa dni, więc dzisiaj mamy 8+4. Pięknie było widać rączki i nóżki i maleństwo już je ćwiczy
Kolejna wizyta 26.11 można mnie dopisać prenatalne prawdopodobnie 21.12.
Cytomegalię sprawdzimy pod kątem IGg. Ale mam się nie martwić. Lekarz chciał mi dać już L4, ale poki co podziękowałam, choć głowa ciężka do pracy. Zobaczę za miesiąc.
Kolejna wizyta 26.11 można mnie dopisać prenatalne prawdopodobnie 21.12.
Cytomegalię sprawdzimy pod kątem IGg. Ale mam się nie martwić. Lekarz chciał mi dać już L4, ale poki co podziękowałam, choć głowa ciężka do pracy. Zobaczę za miesiąc.
Załączniki
Mamamonia88
Kobietki błagam pomóżcie Co na wymioty bo już ledwo żyje ...nawet wodę czysta zwracam ....
Mimi94
A jak to jest z tymi badaniami?Oczywiście badanie wolnego płodowego DNA taka to fachowa nazwa bo zgubiłam słowo to jest tak jak są przeciwicy i zwolennicy badań prenatalnych "bo co to zmieni"... Mi po dwóch latach wreszcie się udało wiec wolę przebadać bo fakt może nic nie zmieni e moze pomóc się zaznajomić z tematem z pomocą wcześniej niż nagle zderzenie że ściana wierzę że każda z nas urodzi ślicznego małego ZDROWEGO bobaska [emoji64] a kwestią badan, szczepień to kwestia indywidualna rodziców
Nifty na własną rękę tak?
Prenatalne na NFZ?
A Test pappa?
Mimi94
Woda z sokiem z cytryny i startym imbirem.Kobietki błagam pomóżcie [emoji17] Co na wymioty bo już ledwo żyje ...nawet wodę czysta zwracam ....[emoji31]
Plasterek imbiru do ssania
Mięta, rumianek
Anaketon krople
Madzia86G
Ja mam wizytę 17.11, akurat 7 tydzień poleci. To czekanie mnie dobija
Ostatnia edycja:
reklama
Passtelova
Ja robię prenatalne prywatnie. U mnie mają tak dobry sprzęt, że wiem, że się nie pomylą. Koszt 450 zł, więc do przełknięcia.A jak to jest z tymi badaniami?
Nifty na własną rękę tak?
Prenatalne na NFZ?
A Test pappa?