reklama
Eevee
Fanka BB :)
ja miałam być dzisiaj na sprawdzeniu ciąży i czy wszystko ok ale niestety mój lekarz się rozchorowałO to idziemy razem 4 u mnie będzie akurat równo 10 tydzień
Mamafasolki
Czekaj, czyli jeśli idę na L4 w marcu, to do lutego włącznie pod warunkiem że w lutym nie byłam na zwolnieniu?Chociaż przepisy ZUS sie od stycznia zmieniają i wystarczy przepracować jeden pełen miesiąc i będzie nowa podstawa. Gdybyś nie szła na zwolnienie w dopiero na macierzyński w czerwcu to też wezmą 12 miesiecy wstecz
Mamafasolki
Ja miałam chyba ostatni miesiąc i bez problemu.Ale ja nie słyszałam żeby ZUS podważał podwyzke
Stelle
Ja już też po wizycie... Tak jak myślałam - będę świrować, analizować i porównywać z poprzednim pustym jajem dzisiaj u mnie 4+5. Na USG widoczny sam pęcherzyk 0,58cm. Lekarz uspokajał że w ogóle fajnie ze go widać ale nie wiem czy przy takiej szybkiej owulacji nie powinień być większy dzisiaj mam tak jakby 33dc, w tej poprzedniej to też wychodziło że byłam w 33 dniu, też miałam wtedy szybciej owu a pęcherzyk miał 0,61 wybłagałam i idę na kontrolę za tydzień we wtorek. Chciał mnie dopiero za 3tyg widzieć ale postukałam się a głowę... Nie umiałabym funkcjonować żyjąc w takiej niepewności
Iza-09
No niestety teraz musisz uzbroić się w cierpliwość, za tydzień powinien być już widać pęcherzyk żółtkowy . Nie stresuj się, nie porównuj poprzednich wyników tylko grzecznie czekaj na wizytę trzymam kciukiJa już też po wizycie... Tak jak myślałam - będę świrować, analizować i porównywać z poprzednim pustym jajem dzisiaj u mnie 4+5. Na USG widoczny sam pęcherzyk 0,58cm. Lekarz uspokajał że w ogóle fajnie ze go widać ale nie wiem czy przy takiej szybkiej owulacji nie powinień być większy dzisiaj mam tak jakby 33dc, w tej poprzedniej to też wychodziło że byłam w 33 dniu, też miałam wtedy szybciej owu a pęcherzyk miał 0,61 wybłagałam i idę na kontrolę za tydzień we wtorek. Chciał mnie dopiero za 3tyg widzieć ale postukałam się a głowę... Nie umiałabym funkcjonować żyjąc w takiej niepewności
Jetkaa
Kochana ja byłam na USG 5+6 i nie było zarodka.. Sam pęcherzyk i pęcherzyk żółtkowy.. Siostra była 5+2i sam pęcherzyk ciążowy było widać. Nic więcej także nie ma co panikować.. 4+5 ma prawo nic nie być widać.. Dlatego zaleca się iść ok6tyg żeby było widać.. Sama poszłam za wcześniej i się stresowałam..Ja już też po wizycie... Tak jak myślałam - będę świrować, analizować i porównywać z poprzednim pustym jajem dzisiaj u mnie 4+5. Na USG widoczny sam pęcherzyk 0,58cm. Lekarz uspokajał że w ogóle fajnie ze go widać ale nie wiem czy przy takiej szybkiej owulacji nie powinień być większy dzisiaj mam tak jakby 33dc, w tej poprzedniej to też wychodziło że byłam w 33 dniu, też miałam wtedy szybciej owu a pęcherzyk miał 0,61 wybłagałam i idę na kontrolę za tydzień we wtorek. Chciał mnie dopiero za 3tyg widzieć ale postukałam się a głowę... Nie umiałabym funkcjonować żyjąc w takiej niepewności
Kapozi
Masz rację - ZUS nie podważa podwyżekAle ja nie słyszałam żeby ZUS podważał podwyzke
Eevee
za wcześnie źle za późno nie dobrze. Nie dogodziszKochana ja byłam na USG 5+6 i nie było zarodka.. Sam pęcherzyk i pęcherzyk żółtkowy.. Siostra była 5+2i sam pęcherzyk ciążowy było widać. Nic więcej także nie ma co panikować.. 4+5 ma prawo nic nie być widać.. Dlatego zaleca się iść ok6tyg żeby było widać.. Sama poszłam za wcześniej i się stresowałam..
reklama
Kapozi
Nie! ZUS nie podważa podwyzek.Serioo? zaczęłam się martwić bo dostałam podwyżkę ale miesiąc przed zajściem w ciążę. Mogą to podważyć?