Iza-09
Fanka BB :)
Serioo? zaczęłam się martwić bo dostałam podwyżkę ale miesiąc przed zajściem w ciążę. Mogą to podważyć?Ja nie wiem ale znowu uczulam na ZUS. Bo potrafią się nawet podwyżki doczepić ...
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Serioo? zaczęłam się martwić bo dostałam podwyżkę ale miesiąc przed zajściem w ciążę. Mogą to podważyć?Ja nie wiem ale znowu uczulam na ZUS. Bo potrafią się nawet podwyżki doczepić ...
U mnie identycznie wszystko tak samo ;D terminy się pokrywają ostatnia @ i termin porodu, gratuluję ciazyTo i ja się z Wami nieśmiało przywitam. Termin z apki 1 czerwca. Ostatnia @24.08 owulacja prawdopodobnie 11-12.09-mam długie cykle. Z uwagi poronienie w ubiegłym roku 29.09 miałam pierwsza wizytę w celu potwierdzenia ciąży i obstawiania lekami. Pęcherzyk 2.3 mm lekarz wpisał w opisie 4w6d
Nie powinni ją przeszłam przy córce na pełny etat z połowy na miesiąc przed zajściem w ciążę i macierzyński i zwolnienie miałam liczone tylko z pełnego etatu ok 10 miesięcy więc na podwyżkę też nic nie powinni mówić . Moja przyjaciółka dostała podwyżkę w momencie jak dowiedziała się o ciąży i też nikt nigdy tego nie podważał także na spokojnieSerioo? zaczęłam się martwić bo dostałam podwyżkę ale miesiąc przed zajściem w ciążę. Mogą to podważyć?
Beta później - powyżej 1200 już tak spektakularnie nie rośnie... A w którymś momencie w ogóle już się stabilizuje, a pod koniec ciąży nawet troszkę spada...Cześć dziewczyny, mam mały problem. Pierwsza beta wypadła ładnie, ok. 6100, kolejna 10400, obecnie 13172, wzrost jest, ale malutki. Miałam umówiona wizytę do ginekologa na czwartek, ale utknęłam na kwarantannie :// co myślicie? Dodam, że dwie wcześniejsze ciążę straciłam przy becie około 200 gdzie nie było wzrostu jedynie spadki.
Bierz uprzedzam tylko, bo ZUS jak może do czegoś się przyczepic to nie myśli dwa razyTutaj się bedę bronić, bo to program podwyzek w całej grupie, u nas w spółce wszyscy dostali. To już by było chamstwo gdyby Zus podważyl. Dyrektor przed przyznaniem wiedział o ciazy, a podwyżki to efekt szybującej inflacji a nie 'zrobienia mi dobrze'[emoji3]mam nie przyjmowac aneksu do umowy? [emoji3]
U mnie jest jeszcze kwestia, że zaszłam w 4 miesiącu pracy w nowej spółce (dostalam umowe na czas nieokreślony, przeszlam do spółki, która należy to tej samej grupy kapitałowej co poprzednia). Właśnie zastanawiam się czy dla zusu nie będzie to podejrzane na l4 póki co nie zamierzam się wybieraćNie powinni ją przeszłam przy córce na pełny etat z połowy na miesiąc przed zajściem w ciążę i macierzyński i zwolnienie miałam liczone tylko z pełnego etatu ok 10 miesięcy więc na podwyżkę też nic nie powinni mówić . Moja przyjaciółka dostała podwyżkę w momencie jak dowiedziała się o ciąży i też nikt nigdy tego nie podważał także na spokojnie
Ale ja nie słyszałam żeby ZUS podważał podwyzke
To, że dwóm osobom tego nie podważyli, nie znaczy, że się tego nie czepiają. Niestety wiem jakie sprawy są w sądach w wydziałami pracy i ubezpieczeń społecznych. Wystarczy się na to odpowiednio przygotować "w razie czego".Nie powinni ją przeszłam przy córce na pełny etat z połowy na miesiąc przed zajściem w ciążę i macierzyński i zwolnienie miałam liczone tylko z pełnego etatu ok 10 miesięcy więc na podwyżkę też nic nie powinni mówić . Moja przyjaciółka dostała podwyżkę w momencie jak dowiedziała się o ciąży i też nikt nigdy tego nie podważał także na spokojnie
Dzięki dziewczyny, mam w sobie większy spokój, zwłaszcza, że teraz nie mam jak skontaktować się z lekarzem. Będę spala spokojniej !Beta później - powyżej 1200 już tak spektakularnie nie rośnie... A w którymś momencie w ogóle już się stabilizuje, a pod koniec ciąży nawet troszkę spada...
O to idziemy razem 4 u mnie będzie akurat równo 10 tydzieńNo nic przeczekam do 4 i niczego się nie dowiem. Mam nadzieję że jak pójdę w 8t to już będę wiedziała wszystko