reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwcowe mamy 2022

Hejka ....
Pewnie mi powiecie że durna jestem ale mam stresa przed jutrzejsza wizyta , jutro będzie według oblicze. 6+6 USG lub 7+1 OM
Boże jak ja bym chciała żeby było wszystko w porządku .
A mam do was jeszcze pytanie, czy zaobserwowalyscie może u siebie mniejsza ilość śluzu ??? U mnie od 2 dni tak jakby mniej
Nie zauważyłam u siebie zmian w śluzie.
Rozumiem Twój strach przed USG, trzymam kciuki oby było wszystko dobrze. ✊ Ja się będę stresować w czwartek 😉

reklama
Hej dziewczyny :)
Co do dużej różnicy wieku między dziećmi to mogę się tyle wypowiedzieć że mam koleżankę która ma siostrę młodszą o kilkanaście lat no i cóż, nie była to nigdy więź jak między rodzeństwem. W dodatku akurat ta moja koleżankę mama niestety zmuszała do pomocy przy siostrze więc dla niej to była trochę taka kula u nogi, znajomi chodzili na imprezy, na pizzę, do kina itp a ona musiała w domu siedzieć z młodszą siostrą.
Teraz ta jej siostra ma 18 lat i moja koleżanka powiedziała że dopiero teraz, gdy obydwie są dorosłe, czuje że ma siostrę. Bo już mogą być wzajemnie dla siebie wsparciem i mają wreszcie wspólny świat.
Ja mam brata 7l między nami różnicy, jesteśmy bardzo za sobą i zżyci...
Ale mama wychodziła z założenia że mam być siostrą, a nie nianią...
W sensie nawet jak byliśmy sami to wiadomo, że zwracałam uwagę czy nie robi sobie krzywdy, ale jak coś się stało nie byłam obwiniana że nie upilnowałam

Hejka ....
Pewnie mi powiecie że durna jestem ale mam stresa przed jutrzejsza wizyta , jutro będzie według oblicze. 6+6 USG lub 7+1 OM
A mam do was jeszcze pytanie, czy zaobserwowalyscie może u siebie mniejsza ilość śluzu ??? U mnie od 2 dni tak jakby mniej
U mnie nie ma jakieś większej różnicy jeśli chodzi o ilość śluzu, raz jest mniej, raz więcej, a czasami to mam wrażenie że jest sucho. Ale pewnie każdy organizm jest inny.

Mam plamienie. Myślałam, że poroniłam, więc polecialam do ginekologa, a tu zonk... Kanał zamknięty, nic tam nie naruszone, pęcherzyk idealnie usytuowany, endometrium też cacy👌 Prawdopodobnie krwawienie było gdzieś z szyjki. Dostałam leki w tym heparynę i miałam sprawdzić betę. Jeśli kiepsko by było to odstawiamy leki i czekamy na oczyszczenie😏 ale po wynikach bety moja gin kazała dalej brać leki i jutro zrobić jeszcze betę. Na ten moment krwawienie już ustało. Pozostaje mi czekać na jutrzejszy wynik🤷🏼‍♀️
Rozumiem. To trzymam kciuki za Was 😘😘😘

Ja mam brata 7l między nami różnicy, jesteśmy bardzo za sobą i zżyci...
Ale mama wychodziła z założenia że mam być siostrą, a nie nianią...
W sensie nawet jak byliśmy sami to wiadomo, że zwracałam uwagę czy nie robi sobie krzywdy, ale jak coś się stało nie byłam obwiniana że nie upilnowałam
Mój brat jest 8 lat młodszy ode mnie. Do jego 10 r.ż. go nienawidziłam. Na początku, jak był niemowlakiem uwielbiałam go nad życie, ale potem jak zaczął chodzic musiałam go pilnować. Nigdy nie zapomnę wakacji, pod koniec których cieszyłam się, że idę do szkoły. Nie mogłam nigdzie wychodzić, bo musiałam niańczyć brata :/ Był strasznie niegrzeczny i pamiętam, że potrafił mnie bić, bo skończyła się bajka. Teraz mamy ze sobą bardzo dobry kontakt, on też się cieszy, że będzie wujkiem. Nie winie go za jego zachowanie, bo to nie dziecko powinno wychowywać dziecko. Ale wiem, że gdyby nie ja, sytuację w domu miałby jeszcze gorszą. Ja musiałam tylko szybciej dorosnąć.

Może lepiej skonsultuj na sorze/u lekarza?
Bo to mogło nic nie być, a mogło być wszystko - od przesadnej reakcji na bodźce po te mniej bezpieczne skurcze...
Ostatecznie to chyba była kwestia jelit [emoji2368] na sor się nie zdecydowałam, ale cały dzień jeszcze czułam brzuch i przy 'dwojce' mnie bolał, stąd myślę, że to tu był problem. Nie mniej jednak co się z mężem strachu najedliśmy to nasze..

Kurde, mi na appce nie działa cytowanie kilku postów i mogę tylko jeden [emoji17] a chciałam napisać że ja mam siostrę 15 lat starsza i Brata 10 i przez długi czas byłabym jak jedynaczką, gdyby nie fakt, że moja siostra urodziła mi młodo siostrzeńca, który był 3,5 roku młodszy ode mnie i wychowywała go moja mama. Siostra przez wzgląd bycia w USA zabierała mnie od mojego 11 roku na wakacje i była dla mnie wtedy bardziej jak matka, ale jak skończyłam 18' to relacja się zmieniła i teraz jesteśmy świetnymi przyjaciółkami choć widujemy się ogromnie rzadko w rzeczywistości [emoji7][emoji3590]

Dziewczyny, a ja jestem dzisiaj 7+5 i praktycznie nie mam żadnych objawów poza pobolewaniem piersi (jednego dnia bolą, drugiego nie), może jakieś delikatne mdłości pod wieczór. Jedyne co to sporo śpię po pracy. Są tu też takie bezobjawowe dziewczyny :)? Z racji braku większych objawow na wizytę 6+1 szlam strasznie zestresowana, ale okazało się że wszystko jest okej, było już nawet serduszko. Kolejna wizyta w 10+1

Dziewczyny, a ja jestem dzisiaj 7+5 i praktycznie nie mam żadnych objawów poza pobolewaniem piersi (jednego dnia bolą, drugiego nie), może jakieś delikatne mdłości pod wieczór. Jedyne co to sporo śpię po pracy. Są tu też takie bezobjawowe dziewczyny :)? Z racji braku większych objawow na wizytę 6+1 szlam strasznie zestresowana, ale okazało się że wszystko jest okej, było już nawet serduszko. Kolejna wizyta w 10+1
Powiem szczerze że ja też jako tako objawów nie mam, dokładnie tak jak Ty, od czasu do czasu mnie mdli, szybciej się mecze i mega bolą mnie piersi i to na tyle. Wizytę będę mieć w 6+2 i też po cichu liczę na serduszko [emoji4]

Hejka ....
ja mam jutro wizytę i z om 6t6d i mam taki stres że nie wiem jak zasnę. Śluzu miałam mniej przez kilka dni a teraz już wróciło do normy.

reklama
No i dodam że jeszcze mega się boje przez to że w kwietniu jak byłam na pierwszym USG to było 6t4d nie było serduszka a dwa tygodnie później poroniłam. Teraz mam stres że mogę znowu nic nie zobaczyć i oczywiście ciężko jest te myśli odsunąć. Nawet dziś w nocy śniło mi się że poroniłam i morze krwi. Potem nie mogłam już zasnąć i tylko myślałam o tej jutrzejszej wizycie. Straszne to wszystko.

Do góry