reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwcowe mamy 2022

Hej dziewczyny :)
Co do dużej różnicy wieku między dziećmi to mogę się tyle wypowiedzieć że mam koleżankę która ma siostrę młodszą o kilkanaście lat no i cóż, nie była to nigdy więź jak między rodzeństwem. W dodatku akurat ta moja koleżankę mama niestety zmuszała do pomocy przy siostrze więc dla niej to była trochę taka kula u nogi, znajomi chodzili na imprezy, na pizzę, do kina itp a ona musiała w domu siedzieć z młodszą siostrą.
Teraz ta jej siostra ma 18 lat i moja koleżanka powiedziała że dopiero teraz, gdy obydwie są dorosłe, czuje że ma siostrę. Bo już mogą być wzajemnie dla siebie wsparciem i mają wreszcie wspólny świat.
Ja mam 25 lat, jedna siostra 12, a druga 3 latka. Zawsze miałam bardzo dobry kontakt z dziewczynami, często czy jedną czy drugą chętnie się opiekowałam, ale ja po prostu uwielbiam dzieci i już od dziecka wiedziałam w jakim kierunku będę się uczyć (pedagogika) i tak też poniekąd swoje dziecięce marzenie spełniłam. Także to jest kwestia też tego jak starsza podchodzi do młodszych. Teraz z 12 latką mam średni kontakt, bo nie łapie już tego ich slangu i niektórych rzeczy, ale kontakt mamy, jak trzeba to pochwalę, a jak trzeba to też krzyknę. Za to jestem nie dość, że siostrą to chrzestną 3 latki to owszem traktowałam ją jak córkę jak pomieszkiwałam u rodziców, choć dalej bardzo chętnie się nią zajmuje czy je odwiedzam i rozpieszczam 😊

reklama
Dziś 5 tydzień i 3 dzień
Przeoczyłam Twój post gdzie podawałaś wyniki bety 🤷‍♀️ ale poszukałam w lupce i widzę. Też już nieraz słyszałam że przyrosty powyżej 1000 lubią zwalniać więc nie nastawiaj się na najgorsze, ważne że jest w ogóle wzrost. Choć domyślam się że mógł Cię zestresować ten wynik, na pewno liczyłaś na dużo więcej. A masz jakieś niepokojące objawy? Ból jednostronny albo plamienia? Czy w drugą stronę - nie czujesz się ciążowo i objawów też żadnych nie masz?

Hejka ....
Pewnie mi powiecie że durna jestem ale mam stresa przed jutrzejsza wizyta , jutro będzie według oblicze. 6+6 USG lub 7+1 OM
Boże jak ja bym chciała żeby było wszystko w porządku .
A mam do was jeszcze pytanie, czy zaobserwowalyscie może u siebie mniejsza ilość śluzu ??? U mnie od 2 dni tak jakby mniej

Hejka ....
Pewnie mi powiecie że durna jestem ale mam stresa przed jutrzejsza wizyta , jutro będzie według oblicze. 6+6 USG lub 7+1 OM
A mam do was jeszcze pytanie, czy zaobserwowalyscie może u siebie mniejsza ilość śluzu ??? U mnie od 2 dni tak jakby mniej
Każda z nas ma stres przed wizytą, ale nie każda to powie na głos ;)
Ja w ogóle nie widzę u siebie jakiegoś nawału śluzu 🤷🏼‍♀️

Przeoczyłam Twój post gdzie podawałaś wyniki bety 🤷‍♀️ ale poszukałam w lupce i widzę. Też już nieraz słyszałam że przyrosty powyżej 1000 lubią zwalniać więc nie nastawiaj się na najgorsze, ważne że jest w ogóle wzrost. Choć domyślam się że mógł Cię zestresować ten wynik, na pewno liczyłaś na dużo więcej. A masz jakieś niepokojące objawy? Ból jednostronny albo plamienia? Czy w drugą stronę - nie czujesz się ciążowo i objawów też żadnych nie masz?
Mam plamienie. Myślałam, że poroniłam, więc polecialam do ginekologa, a tu zonk... Kanał zamknięty, nic tam nie naruszone, pęcherzyk idealnie usytuowany, endometrium też cacy👌 Prawdopodobnie krwawienie było gdzieś z szyjki. Dostałam leki w tym heparynę i miałam sprawdzić betę. Jeśli kiepsko by było to odstawiamy leki i czekamy na oczyszczenie😏 ale po wynikach bety moja gin kazała dalej brać leki i jutro zrobić jeszcze betę. Na ten moment krwawienie już ustało. Pozostaje mi czekać na jutrzejszy wynik🤷🏼‍♀️

reklama
Hejka ....
Ja od początku mam bardzo mało śluzu, w poprzedniej ciąży donoszonej i zdrowej również nie miałam

Do góry