Klaudia126
Fanka BB :)
Ja mam 25 lat, jedna siostra 12, a druga 3 latka. Zawsze miałam bardzo dobry kontakt z dziewczynami, często czy jedną czy drugą chętnie się opiekowałam, ale ja po prostu uwielbiam dzieci i już od dziecka wiedziałam w jakim kierunku będę się uczyć (pedagogika) i tak też poniekąd swoje dziecięce marzenie spełniłam. Także to jest kwestia też tego jak starsza podchodzi do młodszych. Teraz z 12 latką mam średni kontakt, bo nie łapie już tego ich slangu i niektórych rzeczy, ale kontakt mamy, jak trzeba to pochwalę, a jak trzeba to też krzyknę. Za to jestem nie dość, że siostrą to chrzestną 3 latki to owszem traktowałam ją jak córkę jak pomieszkiwałam u rodziców, choć dalej bardzo chętnie się nią zajmuje czy je odwiedzam i rozpieszczamHej dziewczyny
Co do dużej różnicy wieku między dziećmi to mogę się tyle wypowiedzieć że mam koleżankę która ma siostrę młodszą o kilkanaście lat no i cóż, nie była to nigdy więź jak między rodzeństwem. W dodatku akurat ta moja koleżankę mama niestety zmuszała do pomocy przy siostrze więc dla niej to była trochę taka kula u nogi, znajomi chodzili na imprezy, na pizzę, do kina itp a ona musiała w domu siedzieć z młodszą siostrą.
Teraz ta jej siostra ma 18 lat i moja koleżanka powiedziała że dopiero teraz, gdy obydwie są dorosłe, czuje że ma siostrę. Bo już mogą być wzajemnie dla siebie wsparciem i mają wreszcie wspólny świat.