reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2022

To, że pracodawca to *UJ to jedno, ale że sam nie jest świadomy, że ty na pewno to wygrasz, to drugie... Powiedziałaś mu, że nie wiedziałaś o ciąży jak cię zwalniał?
Tak, ale podejrzewam że tak miesza kierowniczka a że pracuje od zawsze to ten jej tępo wierzy może że wygra albo coś 🙄 on ze wszystkim do niej leci ....

reklama
A z tą koleżanka uważaj na ZUS. Mogą stwierdzić pozorność zatrudnienia i wprzuszlosci mieć problem z wypłaceniem kasy. Miej w razie czego dowody, że serio pracowałaś, albo swiadkow, którzy cię widzieli w pracy.
Ale ja będę pracować normalnie 😊 tylko na pół etatu i umowa na 3 miesiace o pracę normalna zgłoszona do skarbówki i ZUS 👌

Ale ja będę pracować normalnie 😊 tylko na pół etatu i umowa na 3 miesiace o pracę normalna zgłoszona do skarbówki i ZUS 👌
I super, tylko ZUS może się niestety przyczepić. Bo zauważy, że poszłaś do pracy w ciąży i pomyśli, że tyko po to, żeby ten "biedny ZUS" naciągnąć. Takich spraw w sądach niestety jest wiele i za wczasu lepiej zbierać sobie dowody na taką ewentualność. Oczywiście trzymam kciuki, zeby w twoim przypadku tak nie było.

Jakie samopoczucie dzis macie?
Ja dzis wporzadku. Jutro zaczynam 6tc 😀 z objawow mam zmeczenie, piersi bola jak sciagne stanik to jak bym miala 2 kamienie- wydaje mi sie ze urosly 🙀 mam wkoncu kilo wiecej na wadze 🤣
U mnie dziś jakieś kręcenie w żołądku nieprzyjemne 🙄 a po za tym żadnych objawów ciążowych 😉
Cholera no, ale mi się dzień zaczął... Jutro mam mieć wizytę u lekarza bo chcial potwierdzić czy ciąża jest w macicy a tu takie jazdy 😓 rozwalona jestem totalnie 😞 na razie nic nie boli, nie krwawię ale to nie zwiastowało raczej niczego dobrego
Ja bym poczekała na jutrzejszą wizytę jeżeli nic więcej się nie będzie działo. ✊

Dziewczyny a miała któraś z was koszmarny skurcz, który trwał prawie godzinę? [emoji17] Zebrało nam się z mężem na przytulanki i zaraz po rozpoczęciu złapał mnie taki skurcz, że zwinęło mnie i aż mi niedobrze z bólu było [emoji17] trzymało prawie godzinę, z termoforem na brzuchu.. Teraz kryzys minął ale kłuje mnie w okolicy jajnika i boli jak dotknę.. Co to mogło być? [emoji17]

Dziewczyny a miała któraś z was koszmarny skurcz, który trwał prawie godzinę? [emoji17] Zebrało nam się z mężem na przytulanki i zaraz po rozpoczęciu złapał mnie taki skurcz, że zwinęło mnie i aż mi niedobrze z bólu było [emoji17] trzymało prawie godzinę, z termoforem na brzuchu.. Teraz kryzys minął ale kłuje mnie w okolicy jajnika i boli jak dotknę.. Co to mogło być? [emoji17]
Może lepiej skonsultuj na sorze/u lekarza?
Bo to mogło nic nie być, a mogło być wszystko - od przesadnej reakcji na bodźce po te mniej bezpieczne skurcze...

Mam na stanie 2 zdrowych dzieciaków ale z racji wieku (39 lat) zdecydowałam się w poprzedniej ciąży jak i w aktualnej zrobić badania genetyczne 😊 wcześniej robiłam panoramę, teraz zmieniłam klinikę i tego badania w ofercie nie mają

reklama
Dziewczyny, czy któraś będzie robiła badania genetyczne? Jakieś polecacie?
Ja będę robić na pewno. Myślę że pierwsze zdecydujemy się na Nifty, a jeśli wyjdą źle to będziemy ryzykować z amniopunkcją. U mnie z uwagi na mój nieprawidłowy kariotyp mamy większe ryzyko chorego dziecka więc będę chciała na pewno to sprawdzić. Chociaż jeszcze nie czytałaś dużo o tych badaniach... Wiem ze jest jeszcze jakieś sanco, panorama ale nie wiem co to dokładnie

Do góry