Cześć wszystkim. Jak u Was samopoczucie? Ja jestem miedzy 7 a8 tc. Od 3 tyg okropne mdłości od wczoraj już czuje większa ulgę, co oczywiście jest dla mnie zastanawiające dlaczego… czy napewno ciąża dalej się rozwija. Od paru dni odczuwam co jakiś czas ból podbrzusza ale to taki rozpierający, kłujący, nie taki jak na@. Czy u Was tez występują bóle podbrzusza ? Bo trochę się martwię ze cos nie tak… przewrażliwiona jestem…
reklama
Stelle
Fanka BB :)
Dokładnie 4+4 od ostatniej miesiączki. Także naprawdę sam początek jedynie co to miałam wcześniej owu bo akurat byłam na wizycie u ginekologa i mówił że lada dzień pęcherzyk pęknie a to był 9dc.Pisz śmiało spokój jest bezcenny. Kochana jestem pewna że czop powstaje w 7tyg.. A Ty masz 5tyg od ostatniej miesiączki?
Magdalena09
Dobre podejście, też się staram za dużo nie czytać bo to tylko niepotrzebny stres [emoji4] co ma być to będzie, trzeba myśleć pozytywnie [emoji12] ja wierzę że tym razem się uda i tego się trzymam.O to to to. Jak staraliśmy się z mężem, naczytałam się że warto brać to tamto siamto żeby wspomoc. W efekcie tylko się rozregulowałam. Odstawiłam wszystko, zaczęłam brać sam kwas foliowy na wszelki w. Z mężem kochaliśmy się codziennie, czasem po kilka razy (a mieliśmy co dwa dni, wiecie, takie założenia [emoji6]). Nie nastawiałam się na sukces, wręcz odwrotnie. Przyszedł dzień chłopaka i w sumie tak o zrobilam test, pewna wyniku negatywnego. Musiałam mieć super mine, kiedy w niecałą minutę pokazała się druga blada kreska [emoji38] od tamtej pory pierdziele, nie czytam dziwnych rzeczy, bo to mnie tylko by stresowało. A po co? Poza tym negatywne nastawienie jest ultra złe.
Hmmmm
Też staram się nie czytać, zrobię nifty zaraz w 10tc i będę wiedziała na czym stoję :-)Dobre podejście, też się staram za dużo nie czytać bo to tylko niepotrzebny stres [emoji4] co ma być to będzie, trzeba myśleć pozytywnie [emoji12] ja wierzę że tym razem się uda i tego się trzymam.
A przynajmniej jakie są rokowania... Jak zdrowe to większą szansa, że się utrzyma...
u mnie też pomiędzy 7-8 tyg. Bóle pojawiają się różne, czasem mniej więcej, gdzie jajnik, czasem na dole. Czasem podczas ruchu, czasem niezaleznie. Mi gin powiedziala, ze tak może być. USG miałam 2 w ub tygodniu (jedno dla lekarza, który mnie prowadzi w przychodni, drugie prywatnie u pani dr, która prowadziła mnie w poprzedniej ciąży) i wszystko dobrze.Cześć wszystkim. Jak u Was samopoczucie? Ja jestem miedzy 7 a8 tc. Od 3 tyg okropne mdłości od wczoraj już czuje większa ulgę, co oczywiście jest dla mnie zastanawiające dlaczego… czy napewno ciąża dalej się rozwija. Od paru dni odczuwam co jakiś czas ból podbrzusza ale to taki rozpierający, kłujący, nie taki jak na@. Czy u Was tez występują bóle podbrzusza ? Bo trochę się martwię ze cos nie tak… przewrażliwiona jestem…
Jetkaa
To nie czop slizowy kobieta w ciąży ma duzo większe uplawy.. Sama mam czasem od bialego baardzo wodnistego do takiego normalnie kiślu ale to normalne.. Akurat byłam na wizycie jak miałam ten taki kisiel.. Lekarz mówił żebym więcej piła ale jak masz tel do lekarza to pisz śmiało.. Od tego oni sąDokładnie 4+4 od ostatniej miesiączki. Także naprawdę sam początek jedynie co to miałam wcześniej owu bo akurat byłam na wizycie u ginekologa i mówił że lada dzień pęcherzyk pęknie a to był 9dc.
Mamamonia88
Niestety czeka mnie przeprawa sądowa Póki co znajoma załatwiła mi prace na 3 miesiace żeby nie zostać bez niczego...zaczynam od 1 listopada praca nie jest ciezka i tylko 4 godziny dziennie więc dam radę a potem zobaczymyNie udało się załatwić tego wypowiedzenia z firmą?
Magdalena09
Ja jestem niestety zielona jeśli chodzi o te badania, tak naprawdę to nawet nie wiem co się nim sprawdza. Myślę że jeżeli pierwsza wizyta będzie ok i lekarz powie żeby się narazie nie martwić to chyba nie będę robić żadnych dodatkowych badań bo nie chce się denerwować [emoji846] jeszcze tydzień i się dowiem co tam w brzuchu słychać [emoji3526]Też staram się nie czytać, zrobię nifty zaraz w 10tc i będę wiedziała na czym stoję :-)
A przynajmniej jakie są rokowania... Jak zdrowe to większą szansa, że się utrzyma...
Passtelova
To, że pracodawca to *UJ to jedno, ale że sam nie jest świadomy, że ty na pewno to wygrasz, to drugie... Powiedziałaś mu, że nie wiedziałaś o ciąży jak cię zwalniał?Niestety czeka mnie przeprawa sądowa Póki co znajoma załatwiła mi prace na 3 miesiace żeby nie zostać bez niczego...zaczynam od 1 listopada praca nie jest ciezka i tylko 4 godziny dziennie więc dam radę a potem zobaczymy
reklama
Passtelova
A z tą koleżanka uważaj na ZUS. Mogą stwierdzić pozorność zatrudnienia i wprzuszlosci mieć problem z wypłaceniem kasy. Miej w razie czego dowody, że serio pracowałaś, albo swiadkow, którzy cię widzieli w pracy.Niestety czeka mnie przeprawa sądowa Póki co znajoma załatwiła mi prace na 3 miesiace żeby nie zostać bez niczego...zaczynam od 1 listopada praca nie jest ciezka i tylko 4 godziny dziennie więc dam radę a potem zobaczymy