reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2022

Cześć wszystkim. Jak u Was samopoczucie? Ja jestem miedzy 7 a8 tc. Od 3 tyg okropne mdłości🙈 od wczoraj już czuje większa ulgę, co oczywiście jest dla mnie zastanawiające dlaczego…🤔 czy napewno ciąża dalej się rozwija. Od paru dni odczuwam co jakiś czas ból podbrzusza ale to taki rozpierający, kłujący, nie taki jak na@. Czy u Was tez występują bóle podbrzusza ? Bo trochę się martwię ze cos nie tak… przewrażliwiona jestem…

reklama
Pisz śmiało 😇spokój jest bezcenny. Kochana jestem pewna że czop powstaje w 7tyg.. A Ty masz 5tyg od ostatniej miesiączki?
Dokładnie 4+4 od ostatniej miesiączki. Także naprawdę sam początek 🙈 jedynie co to miałam wcześniej owu bo akurat byłam na wizycie u ginekologa i mówił że lada dzień pęcherzyk pęknie a to był 9dc.

O to to to. Jak staraliśmy się z mężem, naczytałam się że warto brać to tamto siamto żeby wspomoc. W efekcie tylko się rozregulowałam. Odstawiłam wszystko, zaczęłam brać sam kwas foliowy na wszelki w. Z mężem kochaliśmy się codziennie, czasem po kilka razy (a mieliśmy co dwa dni, wiecie, takie założenia [emoji6]). Nie nastawiałam się na sukces, wręcz odwrotnie. Przyszedł dzień chłopaka i w sumie tak o zrobilam test, pewna wyniku negatywnego. Musiałam mieć super mine, kiedy w niecałą minutę pokazała się druga blada kreska [emoji38] od tamtej pory pierdziele, nie czytam dziwnych rzeczy, bo to mnie tylko by stresowało. A po co? Poza tym negatywne nastawienie jest ultra złe.
Dobre podejście, też się staram za dużo nie czytać bo to tylko niepotrzebny stres [emoji4] co ma być to będzie, trzeba myśleć pozytywnie [emoji12] ja wierzę że tym razem się uda i tego się trzymam.

Dobre podejście, też się staram za dużo nie czytać bo to tylko niepotrzebny stres [emoji4] co ma być to będzie, trzeba myśleć pozytywnie [emoji12] ja wierzę że tym razem się uda i tego się trzymam.
Też staram się nie czytać, zrobię nifty zaraz w 10tc i będę wiedziała na czym stoję :-)
A przynajmniej jakie są rokowania... Jak zdrowe to większą szansa, że się utrzyma...

Cześć wszystkim. Jak u Was samopoczucie? Ja jestem miedzy 7 a8 tc. Od 3 tyg okropne mdłości🙈 od wczoraj już czuje większa ulgę, co oczywiście jest dla mnie zastanawiające dlaczego…🤔 czy napewno ciąża dalej się rozwija. Od paru dni odczuwam co jakiś czas ból podbrzusza ale to taki rozpierający, kłujący, nie taki jak na@. Czy u Was tez występują bóle podbrzusza ? Bo trochę się martwię ze cos nie tak… przewrażliwiona jestem…
u mnie też pomiędzy 7-8 tyg. Bóle pojawiają się różne, czasem mniej więcej, gdzie jajnik, czasem na dole. Czasem podczas ruchu, czasem niezaleznie. Mi gin powiedziala, ze tak może być. USG miałam 2 w ub tygodniu (jedno dla lekarza, który mnie prowadzi w przychodni, drugie prywatnie u pani dr, która prowadziła mnie w poprzedniej ciąży) i wszystko dobrze.

Dokładnie 4+4 od ostatniej miesiączki. Także naprawdę sam początek 🙈 jedynie co to miałam wcześniej owu bo akurat byłam na wizycie u ginekologa i mówił że lada dzień pęcherzyk pęknie a to był 9dc.
To nie czop slizowy :) kobieta w ciąży ma duzo większe uplawy.. Sama mam czasem od bialego baardzo wodnistego do takiego normalnie kiślu 😅 ale to normalne.. Akurat byłam na wizycie jak miałam ten taki kisiel.. Lekarz mówił żebym więcej piła 😂ale jak masz tel do lekarza to pisz śmiało.. Od tego oni są

Też staram się nie czytać, zrobię nifty zaraz w 10tc i będę wiedziała na czym stoję :-)
A przynajmniej jakie są rokowania... Jak zdrowe to większą szansa, że się utrzyma...
Ja jestem niestety zielona jeśli chodzi o te badania, tak naprawdę to nawet nie wiem co się nim sprawdza. Myślę że jeżeli pierwsza wizyta będzie ok i lekarz powie żeby się narazie nie martwić to chyba nie będę robić żadnych dodatkowych badań bo nie chce się denerwować [emoji846] jeszcze tydzień i się dowiem co tam w brzuchu słychać [emoji3526]

Niestety czeka mnie przeprawa sądowa 😔 Póki co znajoma załatwiła mi prace na 3 miesiace żeby nie zostać bez niczego...zaczynam od 1 listopada 😌 praca nie jest ciezka i tylko 4 godziny dziennie więc dam radę 👌 a potem zobaczymy 😌
To, że pracodawca to *UJ to jedno, ale że sam nie jest świadomy, że ty na pewno to wygrasz, to drugie... Powiedziałaś mu, że nie wiedziałaś o ciąży jak cię zwalniał?

reklama
Niestety czeka mnie przeprawa sądowa 😔 Póki co znajoma załatwiła mi prace na 3 miesiace żeby nie zostać bez niczego...zaczynam od 1 listopada 😌 praca nie jest ciezka i tylko 4 godziny dziennie więc dam radę 👌 a potem zobaczymy 😌
A z tą koleżanka uważaj na ZUS. Mogą stwierdzić pozorność zatrudnienia i wprzuszlosci mieć problem z wypłaceniem kasy. Miej w razie czego dowody, że serio pracowałaś, albo swiadkow, którzy cię widzieli w pracy.

Do góry