reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2022

reklama
A ile placisz za clexane?
Ja mam na refunfacje i nic nie place za neoparin. Dzis w aptece znalazlam dupka z 25 zl zaraz wzielam 😃
Clexane mam z kodem C, nie płacę nic na szczęście ☺ ja za dupka płaciłam chyba 34zl u siebie 🙄 i zastanawia mnie właśnie dlaczego progesteron nie jest też darmowy dla kobiet w ciąży 🤔
Jestem po wizycie. Krwawienie musiało być tylko z szyjki macicy, bo kanał jest całkowicie zamknięty, pęcherzyk nietknięty, endometrium ładne, nie wygląda to na poronienie. Przynajmniej tak pokazuje USG. Jutro beta i muszę sprawdzić przyrost, wtedy też będzie coś więcej wiadomo🤷🏼‍♀️
Ufff, super! Pewnie i tak się stresujesz ale to i tak dobre wiadomości 🤩
Dziękuję ❤️. Jutro ok 12ej wyniki. Na zwolnienieniu lekarskim mam diagnozę ciąży zagrażającej poronieniem i niewyjaśnione plamienia z dróg rodnych. Ta pani DOKTÓR pytała czy jestem na zwolnieniu, jestem do 26.10, od przyszlej środy do soboty powinnam iść do pracy (po 10 do 12h dziennie), a później 2 tygodnie urlopu. No to mówi, niech pani spokojnie sobie pracuje i przyjdzie do mnie za 2 tygodnie 😶. Prawie spadłam z fotela. Pracuje w handlu, dzwigam, rozkładam i przyjmuję towar. Schylam się co chwilę. Będę musiała iść do lekarza domowego po zwolnienie na te kilka dni... Bo nie mogę jeszcze powiedzieć, że jestem w ciąży? No bo czym udowodnie? I te milion pytań mnie stresuje. Żadnej odpowiedzi 😞. Nie wiem jak to rozgryźć.
Koniecznie probuj załatwić zwolnienie od rodzinnego... Ja też chyba dzisiaj przeciążyłam się w pracy 🙄 ogólnie od rana czułam się jakby mnie walec przejechał, nie miałam sił na nic. Pracuje z dziećmi więc trochę je podnoszę w ciągu dnia i czuje brzuch cały czas... Nie tak jak na okres tylko takie kłucia i tak mi ciężko ogólnie 😒 piersi też jakieś mi się miękkie wydają i generalnie to mam znów czarne myśli 🙈

Ja byłam jak jak plamilam 5.6 lekarz wyliczył ale serduszka jeszcze nie miałam. Za to był ładny pęcherzyk i ciałko zoltkowe i mówił że w tej wielkości lada moment powinno być serduszko, więc jest nadzieja że u ciebie będzie, ale jeśli nie to bez paniki napewno się pojawi na dniach .
Trzymam kciuki za kropka
Ja sień zbieram na USG [emoji56] 5+6 mam cicha nadzieję że będzie serduszko. Oby. Lekarz ma sprzęt do prenatalnych [emoji56]

reklama
Ja byłam jak jak plamilam 5.6 lekarz wyliczył ale serduszka jeszcze nie miałam. Za to był ładny pęcherzyk i ciałko zoltkowe i mówił że w tej wielkości lada moment powinno być serduszko, więc jest nadzieja że u ciebie będzie, ale jeśli nie to bez paniki napewno się pojawi na dniach .
Trzymam kciuki za kropka
ja byłam na ostatniej wizycie 5+2 i żółtkowy już był ;)

Do góry