reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2022

reklama
A ile placisz za clexane?
Ja mam na refunfacje i nic nie place za neoparin. Dzis w aptece znalazlam dupka z 25 zl zaraz wzielam 😃
Clexane mam z kodem C, nie płacę nic na szczęście ☺ ja za dupka płaciłam chyba 34zl u siebie 🙄 i zastanawia mnie właśnie dlaczego progesteron nie jest też darmowy dla kobiet w ciąży 🤔
Jestem po wizycie. Krwawienie musiało być tylko z szyjki macicy, bo kanał jest całkowicie zamknięty, pęcherzyk nietknięty, endometrium ładne, nie wygląda to na poronienie. Przynajmniej tak pokazuje USG. Jutro beta i muszę sprawdzić przyrost, wtedy też będzie coś więcej wiadomo🤷🏼‍♀️
Ufff, super! Pewnie i tak się stresujesz ale to i tak dobre wiadomości 🤩
Dziękuję ❤️. Jutro ok 12ej wyniki. Na zwolnienieniu lekarskim mam diagnozę ciąży zagrażającej poronieniem i niewyjaśnione plamienia z dróg rodnych. Ta pani DOKTÓR pytała czy jestem na zwolnieniu, jestem do 26.10, od przyszlej środy do soboty powinnam iść do pracy (po 10 do 12h dziennie), a później 2 tygodnie urlopu. No to mówi, niech pani spokojnie sobie pracuje i przyjdzie do mnie za 2 tygodnie 😶. Prawie spadłam z fotela. Pracuje w handlu, dzwigam, rozkładam i przyjmuję towar. Schylam się co chwilę. Będę musiała iść do lekarza domowego po zwolnienie na te kilka dni... Bo nie mogę jeszcze powiedzieć, że jestem w ciąży? No bo czym udowodnie? I te milion pytań mnie stresuje. Żadnej odpowiedzi 😞. Nie wiem jak to rozgryźć.
Koniecznie probuj załatwić zwolnienie od rodzinnego... Ja też chyba dzisiaj przeciążyłam się w pracy 🙄 ogólnie od rana czułam się jakby mnie walec przejechał, nie miałam sił na nic. Pracuje z dziećmi więc trochę je podnoszę w ciągu dnia i czuje brzuch cały czas... Nie tak jak na okres tylko takie kłucia i tak mi ciężko ogólnie 😒 piersi też jakieś mi się miękkie wydają i generalnie to mam znów czarne myśli 🙈

Ja byłam jak jak plamilam 5.6 lekarz wyliczył ale serduszka jeszcze nie miałam. Za to był ładny pęcherzyk i ciałko zoltkowe i mówił że w tej wielkości lada moment powinno być serduszko, więc jest nadzieja że u ciebie będzie, ale jeśli nie to bez paniki napewno się pojawi na dniach .
Trzymam kciuki za kropka
Ja sień zbieram na USG [emoji56] 5+6 mam cicha nadzieję że będzie serduszko. Oby. Lekarz ma sprzęt do prenatalnych [emoji56]

reklama
Ja byłam jak jak plamilam 5.6 lekarz wyliczył ale serduszka jeszcze nie miałam. Za to był ładny pęcherzyk i ciałko zoltkowe i mówił że w tej wielkości lada moment powinno być serduszko, więc jest nadzieja że u ciebie będzie, ale jeśli nie to bez paniki napewno się pojawi na dniach .
Trzymam kciuki za kropka
ja byłam na ostatniej wizycie 5+2 i żółtkowy już był ;)

Do góry