reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2022

Kochana ja byłam u lekarza z beta ok 6000 też pęcherzyk pusty wielkosci 0.8,
2 dni temu byłam na badaniu Kolejnym Z powodu plamienia pęcherzyk 1.6 i ciałko zoltkowe , niczym się nie przejmuj, czekaj cierpliwie będzie dobrze
W poniedziałek postaram się pójść do innego lekarza. Wiem, że jest jeszcze za wcześnie i pęcherzyk może się,, zapełnić,, . Staram się być dobrej myśli, ale czuję taki wewnętrzny niepokój 😞. Stres mi niczego nie ułatwi. Spróbuję być cierpliwa.

reklama
w 4+3 miałam pęcherzyk 5.3mm więc wydaje się, ze u Ciebie jest ok.. koniecznie bym to skonsultowała z innym lekarzem.
A i 4+7 to prawie 5+1 czyli 6 tydzień , może to miał na myśli lekarz [emoji4]
Bardzo możliwe. Moj lekarz być może miał dzisiaj,, wolne,, 😢. Byłam u jego koleżanki po fachu, spokojna i miła kobieta, ale mało przekonywująca. Jakoś do mnie nie przemówiła. Nie czułam się pewnie u niej. Spróbuje przetrwać te kilka dni, wynikami bety się nie stresuje. Do jutra w stoickim spokoju wytrzymam.

Będzie dobrze napewno, tak jak ci mówię u mnie czwartek był pęcherzyk malutki pusty, a wtorek 2 dni temu już pełny więc napewno będzie ok, jeszcze jest wcześnie , teraz wszystko się dzieje z dnia na dzień
W poniedziałek postaram się pójść do innego lekarza. Wiem, że jest jeszcze za wcześnie i pęcherzyk może się,, zapełnić,, . Staram się być dobrej myśli, ale czuję taki wewnętrzny niepokój [emoji20]. Stres mi niczego nie ułatwi. Spróbuję być cierpliwa.

Dobrze rozumiem ze masz 6tc a pecherzyk zatrzymal sie na 4+7 ?
Dzisiaj jest 35 dzień od ostatniej @, mój 35 dzień cyklu. W zeszły Czwartek wylądowałam w szpitalu z podejrzeniem ciazy pozamacicznej (3+6), 4 dni później tj. 4+3(ten poniedziałek) pojawił się pęcherzyk ciążowy (niestety nie wiem jakiej był wielkości). Dziś poszłam na betę wg zaleceń ze szpitala. Zrobiono mi usg, nie dopochwowe a przez powłoki brzuszne. Pęcherzyk zmierzyła 1 cm. Nadal pusty i stwierdziła 6 tydzień 😶🤨😐. Za dwa tygodnie kazała przyjść na usg. Nic mi poza tym nie powiedziała. To nie mój lekarz. Odwaliła swoją robotę 😳

Dzisiaj jest 35 dzień od ostatniej @, mój 35 dzień cyklu. W zeszły Czwartek wylądowałam w szpitalu z podejrzeniem ciazy pozamacicznej (3+6), 4 dni później tj. 4+3(ten poniedziałek) pojawił się pęcherzyk ciążowy (niestety nie wiem jakiej był wielkości). Dziś poszłam na betę wg zaleceń ze szpitala. Zrobiono mi usg, nie dopochwowe a przez powłoki brzuszne. Pęcherzyk zmierzyła 1 cm. Nadal pusty i stwierdziła 6 tydzień [emoji55][emoji2955][emoji52]. Za dwa tygodnie kazała przyjść na usg. Nic mi poza tym nie powiedziała. To nie mój lekarz. Odwaliła swoją robotę [emoji15]
Sprawdzisz betę i będzie wiadomo. A na razie nie denerwuj się na zapas, bo to Ci nie służy. Jesteśmy z Tobą

Dzisiaj jest 35 dzień od ostatniej @, mój 35 dzień cyklu. W zeszły Czwartek wylądowałam w szpitalu z podejrzeniem ciazy pozamacicznej (3+6), 4 dni później tj. 4+3(ten poniedziałek) pojawił się pęcherzyk ciążowy (niestety nie wiem jakiej był wielkości). Dziś poszłam na betę wg zaleceń ze szpitala. Zrobiono mi usg, nie dopochwowe a przez powłoki brzuszne. Pęcherzyk zmierzyła 1 cm. Nadal pusty i stwierdziła 6 tydzień [emoji55][emoji2955][emoji52]. Za dwa tygodnie kazała przyjść na usg. Nic mi poza tym nie powiedziała. To nie mój lekarz. Odwaliła swoją robotę [emoji15]
Usg przez brzuch na tym etapie ciąży [emoji54]? To nawet jezeli był pęcherzyk zółtkowy np.2mm to by go raczej nie zobaczyla. Chyba w ogóle bym się tym nie przejmowała tylko poszła prywatnie do innego ginekologa na usg dopochwowe.

Dzisiaj jest 35 dzień od ostatniej @, mój 35 dzień cyklu. W zeszły Czwartek wylądowałam w szpitalu z podejrzeniem ciazy pozamacicznej (3+6), 4 dni później tj. 4+3(ten poniedziałek) pojawił się pęcherzyk ciążowy (niestety nie wiem jakiej był wielkości). Dziś poszłam na betę wg zaleceń ze szpitala. Zrobiono mi usg, nie dopochwowe a przez powłoki brzuszne. Pęcherzyk zmierzyła 1 cm. Nadal pusty i stwierdziła 6 tydzień 😶🤨😐. Za dwa tygodnie kazała przyjść na usg. Nic mi poza tym nie powiedziała. To nie mój lekarz. Odwaliła swoją robotę 😳
Dasz znać na jakiej podstawie w 3+6 Ci dali podejrzenie cp? Bo strasznie wcześnie na takie diagnozy.

Sprawdzisz betę i będzie wiadomo. A na razie nie denerwuj się na zapas, bo to Ci nie służy. Jesteśmy z Tobą
Dziękuję ❤️. Jutro ok 12ej wyniki. Na zwolnienieniu lekarskim mam diagnozę ciąży zagrażającej poronieniem i niewyjaśnione plamienia z dróg rodnych. Ta pani DOKTÓR pytała czy jestem na zwolnieniu, jestem do 26.10, od przyszlej środy do soboty powinnam iść do pracy (po 10 do 12h dziennie), a później 2 tygodnie urlopu. No to mówi, niech pani spokojnie sobie pracuje i przyjdzie do mnie za 2 tygodnie 😶. Prawie spadłam z fotela. Pracuje w handlu, dzwigam, rozkładam i przyjmuję towar. Schylam się co chwilę. Będę musiała iść do lekarza domowego po zwolnienie na te kilka dni... Bo nie mogę jeszcze powiedzieć, że jestem w ciąży? No bo czym udowodnie? I te milion pytań mnie stresuje. Żadnej odpowiedzi 😞. Nie wiem jak to rozgryźć.

Usg przez brzuch na tym etapie ciąży [emoji54]? To nawet jezeli był pęcherzyk zółtkowy np.2mm to by go raczej nie zobaczyla. Chyba w ogóle bym się tym nie przejmowała tylko poszła prywatnie do innego ginekologa na usg dopochwowe.
Mój gin jakby dzisiaj był to od razu kazał by mi się rozbierać 🤣

reklama
Moze sie okazac ze ciaża jest mlodsza.

Do góry