reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2022

Kochana ja byłam u lekarza z beta ok 6000 też pęcherzyk pusty wielkosci 0.8,
2 dni temu byłam na badaniu Kolejnym Z powodu plamienia pęcherzyk 1.6 i ciałko zoltkowe , niczym się nie przejmuj, czekaj cierpliwie będzie dobrze
W poniedziałek postaram się pójść do innego lekarza. Wiem, że jest jeszcze za wcześnie i pęcherzyk może się,, zapełnić,, . Staram się być dobrej myśli, ale czuję taki wewnętrzny niepokój 😞. Stres mi niczego nie ułatwi. Spróbuję być cierpliwa.

reklama
w 4+3 miałam pęcherzyk 5.3mm więc wydaje się, ze u Ciebie jest ok.. koniecznie bym to skonsultowała z innym lekarzem.
A i 4+7 to prawie 5+1 czyli 6 tydzień , może to miał na myśli lekarz [emoji4]
Bardzo możliwe. Moj lekarz być może miał dzisiaj,, wolne,, 😢. Byłam u jego koleżanki po fachu, spokojna i miła kobieta, ale mało przekonywująca. Jakoś do mnie nie przemówiła. Nie czułam się pewnie u niej. Spróbuje przetrwać te kilka dni, wynikami bety się nie stresuje. Do jutra w stoickim spokoju wytrzymam.

Będzie dobrze napewno, tak jak ci mówię u mnie czwartek był pęcherzyk malutki pusty, a wtorek 2 dni temu już pełny więc napewno będzie ok, jeszcze jest wcześnie , teraz wszystko się dzieje z dnia na dzień
W poniedziałek postaram się pójść do innego lekarza. Wiem, że jest jeszcze za wcześnie i pęcherzyk może się,, zapełnić,, . Staram się być dobrej myśli, ale czuję taki wewnętrzny niepokój [emoji20]. Stres mi niczego nie ułatwi. Spróbuję być cierpliwa.

Dobrze rozumiem ze masz 6tc a pecherzyk zatrzymal sie na 4+7 ?
Dzisiaj jest 35 dzień od ostatniej @, mój 35 dzień cyklu. W zeszły Czwartek wylądowałam w szpitalu z podejrzeniem ciazy pozamacicznej (3+6), 4 dni później tj. 4+3(ten poniedziałek) pojawił się pęcherzyk ciążowy (niestety nie wiem jakiej był wielkości). Dziś poszłam na betę wg zaleceń ze szpitala. Zrobiono mi usg, nie dopochwowe a przez powłoki brzuszne. Pęcherzyk zmierzyła 1 cm. Nadal pusty i stwierdziła 6 tydzień 😶🤨😐. Za dwa tygodnie kazała przyjść na usg. Nic mi poza tym nie powiedziała. To nie mój lekarz. Odwaliła swoją robotę 😳

Dzisiaj jest 35 dzień od ostatniej @, mój 35 dzień cyklu. W zeszły Czwartek wylądowałam w szpitalu z podejrzeniem ciazy pozamacicznej (3+6), 4 dni później tj. 4+3(ten poniedziałek) pojawił się pęcherzyk ciążowy (niestety nie wiem jakiej był wielkości). Dziś poszłam na betę wg zaleceń ze szpitala. Zrobiono mi usg, nie dopochwowe a przez powłoki brzuszne. Pęcherzyk zmierzyła 1 cm. Nadal pusty i stwierdziła 6 tydzień [emoji55][emoji2955][emoji52]. Za dwa tygodnie kazała przyjść na usg. Nic mi poza tym nie powiedziała. To nie mój lekarz. Odwaliła swoją robotę [emoji15]
Sprawdzisz betę i będzie wiadomo. A na razie nie denerwuj się na zapas, bo to Ci nie służy. Jesteśmy z Tobą

Dzisiaj jest 35 dzień od ostatniej @, mój 35 dzień cyklu. W zeszły Czwartek wylądowałam w szpitalu z podejrzeniem ciazy pozamacicznej (3+6), 4 dni później tj. 4+3(ten poniedziałek) pojawił się pęcherzyk ciążowy (niestety nie wiem jakiej był wielkości). Dziś poszłam na betę wg zaleceń ze szpitala. Zrobiono mi usg, nie dopochwowe a przez powłoki brzuszne. Pęcherzyk zmierzyła 1 cm. Nadal pusty i stwierdziła 6 tydzień [emoji55][emoji2955][emoji52]. Za dwa tygodnie kazała przyjść na usg. Nic mi poza tym nie powiedziała. To nie mój lekarz. Odwaliła swoją robotę [emoji15]
Usg przez brzuch na tym etapie ciąży [emoji54]? To nawet jezeli był pęcherzyk zółtkowy np.2mm to by go raczej nie zobaczyla. Chyba w ogóle bym się tym nie przejmowała tylko poszła prywatnie do innego ginekologa na usg dopochwowe.

Dzisiaj jest 35 dzień od ostatniej @, mój 35 dzień cyklu. W zeszły Czwartek wylądowałam w szpitalu z podejrzeniem ciazy pozamacicznej (3+6), 4 dni później tj. 4+3(ten poniedziałek) pojawił się pęcherzyk ciążowy (niestety nie wiem jakiej był wielkości). Dziś poszłam na betę wg zaleceń ze szpitala. Zrobiono mi usg, nie dopochwowe a przez powłoki brzuszne. Pęcherzyk zmierzyła 1 cm. Nadal pusty i stwierdziła 6 tydzień 😶🤨😐. Za dwa tygodnie kazała przyjść na usg. Nic mi poza tym nie powiedziała. To nie mój lekarz. Odwaliła swoją robotę 😳
Dasz znać na jakiej podstawie w 3+6 Ci dali podejrzenie cp? Bo strasznie wcześnie na takie diagnozy.

Sprawdzisz betę i będzie wiadomo. A na razie nie denerwuj się na zapas, bo to Ci nie służy. Jesteśmy z Tobą
Dziękuję ❤️. Jutro ok 12ej wyniki. Na zwolnienieniu lekarskim mam diagnozę ciąży zagrażającej poronieniem i niewyjaśnione plamienia z dróg rodnych. Ta pani DOKTÓR pytała czy jestem na zwolnieniu, jestem do 26.10, od przyszlej środy do soboty powinnam iść do pracy (po 10 do 12h dziennie), a później 2 tygodnie urlopu. No to mówi, niech pani spokojnie sobie pracuje i przyjdzie do mnie za 2 tygodnie 😶. Prawie spadłam z fotela. Pracuje w handlu, dzwigam, rozkładam i przyjmuję towar. Schylam się co chwilę. Będę musiała iść do lekarza domowego po zwolnienie na te kilka dni... Bo nie mogę jeszcze powiedzieć, że jestem w ciąży? No bo czym udowodnie? I te milion pytań mnie stresuje. Żadnej odpowiedzi 😞. Nie wiem jak to rozgryźć.

Usg przez brzuch na tym etapie ciąży [emoji54]? To nawet jezeli był pęcherzyk zółtkowy np.2mm to by go raczej nie zobaczyla. Chyba w ogóle bym się tym nie przejmowała tylko poszła prywatnie do innego ginekologa na usg dopochwowe.
Mój gin jakby dzisiaj był to od razu kazał by mi się rozbierać 🤣

reklama
Moze sie okazac ze ciaża jest mlodsza.

Do góry