reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2022

Dziewczyny,
które chodzą prywatnie do ginekologa. Ile płacicie za wizyte i usg? 300? 150? 🤔
Ja u siebie w rodzinnym mieście płaciłam 100-150. A jak patrze to tutaj wynosi 270zł i aż mnie przeraża szczerze mowiac 🙈
Ja zapłaciłam za USG +cytologia 300xl.. Czyli 250zl baza USG i badanie.. Ceny poszły okropnie w górę..

reklama
Dziewczyny,
które chodzą prywatnie do ginekologa. Ile płacicie za wizyte i usg? 300? 150? 🤔
Ja u siebie w rodzinnym mieście płaciłam 100-150. A jak patrze to tutaj wynosi 270zł i aż mnie przeraża szczerze mowiac 🙈
Ja mam pakiet z polmedu, płace miesięcznie 150pln, ale mam wszystkie badania w pakiecie... Nie wiem jak z ciążowymi typu pappa (ale te już kwalifikuję się na NFZ)

Prowadzenie ciąży mam też w pakiecie, lekarz mi powiedział, że mogę do niego przychodzić, ale na prowadzenie lepiej abym się zapisała do referencyjnej poradni i dał mi skierowanie.

Ja płacę 150zl z USG, a jak chodziłam na monitoring to za każdy płaciłam 50zl aż sama w szoku byłam [emoji846]
Dziewczyny,
które chodzą prywatnie do ginekologa. Ile płacicie za wizyte i usg? 300? 150? [emoji848]
Ja u siebie w rodzinnym mieście płaciłam 100-150. A jak patrze to tutaj wynosi 270zł i aż mnie przeraża szczerze mowiac [emoji85]

Dziewczyny,
które chodzą prywatnie do ginekologa. Ile płacicie za wizyte i usg? 300? 150? [emoji848]
Ja u siebie w rodzinnym mieście płaciłam 100-150. A jak patrze to tutaj wynosi 270zł i aż mnie przeraża szczerze mowiac [emoji85]
Ja mam medicover rozszerzony, badania, prowadzenie ciąży itd w pakiecie. Jakbym miała płacić tak o, to chyba bym osiwiała [emoji6]

Witam 🤰🏽🤰🏽

Aby było nam raźniej w dniu wizyty, bądźmy dla siebie wsparciem 😊

@Bosiek - wizyta 19.10 NFZ
@ilonaz - wizyta 19.10
@PsychoPatka91 - wizyta 19.10

Za piękne widoki dziewczyny! ✊🏼✊🏼✊🏼

@mfifi04 - wizyta 20.10
@MamaLama - wizyta 20.10
@Paulina_N - wizyta 21.10
@Jetkaa - wizyta 21.10
@angeliskax - wizyta 22.10 NFZ
@Mayred91 - wizyta 25.10
@angeliskax - wizyta 25.10 priv
@Joannaa24 - wizyta 25.10
@Eevee - wizyta 25.10
@Jetkaa - wizyta 25.10 NFZ
@Najra - wizyta 26.10
@MoniaMarz - wizyta 27.10
@MamaMonia - wizyta 28.10
@Magdalena09 - wizyta 30.10
@Bosiek - wizyta 02.11 priv

Za bety do nieba i za Kropki, aby zechciały z nami zostać ✊🏼✊🏼
Ja kolejną wizytę mam 3.11. i chyba wytrzymam do tego czasu ;)

Ja mam medicover rozszerzony, badania, prowadzenie ciąży itd w pakiecie. Jakbym miała płacić tak o, to chyba bym osiwiała [emoji6]
Ja też mam!

Wczoraj powiedziałam o ciąży bezpośredniej szefowej. I bardzo mnie wspiera, proponuje rozważenie zdalnej.

Ja też robię krzywa od razu, bo mam dużego syna ;) z pierwszej CC.

Dziewczyny, a w pierwszym trymestrze można do dentysty? Myślałam że od drugiego, a ja mam ząb do zrobienia.

Przepraszam, że nie odpisuję każdej z osobna, ale czytam Was na raty i jak coś mam odpisać, to zaraz 10 stron ;) dobrego dnia! Ja wczoraj miałam zły dzień - jeszcze wycofał się nam kupiec na mieszkanie, któremu trzymaliśmy, bo taki pewny, a drugiemu odmówiliśmy. I znów szukanie.

Moja lekarz prowadząca przyjmuje w dwoch poradniach ginekologicznych to tam 240 za wizytę, a dodatkowo we własnym gabinecie przyjmuje za 200 i tam najczęsciej do niej idę (jak z poprzednia ciążą było nie tak, a później begałam do niej w trakcie poronienienia to ani grosza ode mnie nie wzięła, a to byly 4 wizyty).

Dziewczyny, jak to jest z tymi prenatalnym? Mam 25lat.. Ale miałam synka z wada genetyczną. Czyli teraz należy mi się badanie prenatalne? Jak to wygląda? Lekarz daje skierowanie?

reklama
Dziewczyny, jak to jest z tymi prenatalnym? Mam 25lat.. Ale miałam synka z wada genetyczną. Czyli teraz należy mi się badanie prenatalne? Jak to wygląda? Lekarz daje skierowanie?
Powinien dać, ja ze względu na historię medyczną i ciążę podwyższonego ryzyka - mimo, że to była moja pierwsza - test pappa miałam na NFZ...

Chyba musisz z nim pogadać o tym.

Do góry